«محمد برخوردار» روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: زندگی شهدا، رزمندگان، ایثارگران، همسران شهدا و ایثارگران در هشت سال دفاع مقدس از محورهای کتابهای منتشر شده است.
وی یادآور شد: کتاب "من رضا هستم" برگزیده همایش بین المللی نهضت ترجمه، از سوی بنیاد حفظ آثار کشور به عنوان اثر ملی شناخته شده است.
برخوردار ادامه داد: این کتاب مستند روایی دانشجوی نخبه شهید داریوش ساکی است که توسط مهدی مصیبی در ۳۲۸ صفحه به چاپ رسیده و به زبان اسپانیایی ترجمه شده و همچنین به زبان اردو، عربی و انگلیسی در حال ترجمه است.
مدیر ادبیات و تاریخ دفاع مقدس اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همدان گفت: ۱۹ عنوان کتاب با موضوع خاطره نویسی شهدا، مستند روایی و داستان به زبان های انگلیسی، اسپانیایی، عربی، اردو، سورانی و کوردی ترجمه شده است.
برخوردار اظهار داشت: راه اندازی انجمن های ادبی، اهدای چهار هزار جلد کتاب به مناطق محروم، برگزاری همایش نهضت ترجمه و جشنواره های شعر و داستان، برگزاری سه دوره نمایشگاه تخصصی با ۷۰۰ جلد کتاب، برپایی ۲۰۰ برنامه شب خاطره، شناسایی نوقلمان در شهر و روستا از جمله برنامه های اجرایی در سال ۱۴۰۱ است.
وی تصریح کرد: سال گذشته ۲۵ عنوان کتاب شنیداری در زمینه های کودکان، شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همدان منتشر شده و یک کتاب صوتی نیز به زبان انگلیسی تهیه شده است.
مدیر ادبیات و تاریخ دفاع مقدس اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همدان، انتقال مفاهیم و گفتمان حوزه دفاع مقدس و رزمندگان در ابعاد مختلف را یادآور شد و افزود: این بنیاد با هدف جذب نویسندگان بومی اقدام به برگزاری کارگاههای آموزشی برای افرادی که تازه وارد حرفه نویسندگی به ویژه در حوزه ادبیات دفاع مقدس شده اند و انجمن های ادبی در سطح بخش ها و شهرستان ها کرده است.
برخوردار از کسب مقام اول استان همدان در حوزه آموزش خبر داد و تصریح کرد: در راستای شناسایی استعدادها و بهبود کیفی آثار با استفاده از ظرفیت استادان برجسته ملی و استانی برای بیش از ۵۰ ساعت دوره آموزشی و دوره های تخصصی تدوین، نگارش و درست نویسی و ۱۵۰ ساعت آموزش نویسندگی در حوزه کودکان برگزار شد.
وی، کتاب را یکی از محتواهای اثرگذار در گفتمانسازی و جریانسازی در حوزه های مختلف دانست و افزود: جامعه امروز تشنه مطالعه، کتاب و ترویج و تقویت فرهنگ کتابخوانی است و این مهم باید به عنوان یک فرهنگ عمومی در بین مردم نهادینه شود.
مدیر ادبیات و تاریخ دفاع مقدس اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همدان، فقدان درک درست از الزام ثبت و مانایی فرهنگ دفاع مقدس را موجب فراموشی ارزش های ماندگار و والای آن دانست.
وی اظهار داشت: یکی از ضرورتهای مهم و پیش نیازهای اساسی جامعه تقویت و ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت است که اهالی فرهنگ و بهویژه نویسندگان نقش مهم و تعیین کننده ای در این راستا دارند.
برخوردار، تحریف یا ناقص نگاشته شدن حقایق را موجب آسیب رساندن جدی به این حوزه دانست و تصریح کرد: تاکید مقام معظم رهبری هم همواره بر این امر استوار است که نویسندگان حوزه دفاع مقدس رسالت خطیری برای انتقال مفاهیم و ارزش های آن دوران طلایی و نیز ماندگاری اتفاقات و گفتمان و ادبیات ارزشمند هشت سال دفاع مقدس دارند.
نظر شما