به گزارش روز یکشنبه ایرنا، این روزنامه آمریکایی اعلام داشت: گزارش «شبکه تحقیقات علوم اجتماعی» نشان میدهد که ۱۸۶ بانک در سراسر آمریکا هستند که اگر نیمی از سپرده گذارانش به سرعت سرمایههای خود را خارج کنند ممکن است از هم فرو بپاشند.
بر اساس این گزارش، در صورت رویارویی این موسسههای مالی با مشکل مشابه بانک سیلیکون، حتی سپرده گذارانی که ۲۵۰ هزار دلار یا کمتر در این بانک ها دارند، ممکن است برای برداشت پولشان مشکلاتی داشته باشند.
نیویورک پست اضافه می کند: نگرانی این است که این بانکها مقدار زیادی از داراییهایشان در گرو و اوراق قرضه دولت است؛ از همین رو، ارزش این سرمایه گذاریهای با نرخ سود پایین با افزایش نرخ سود از سوی بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) طی یک سال گذشته، کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش، بانک «سیلیکون ولی» با تاثیرپذیری از این مساله، مجبور به فروش برخی از اوراق قرضه شد تا تقاضاهای مشتریان خود برای خروج پولهایشان را برآورده کند که منجر به ضرر حدود ۲ میلیارد دلاری شد.
این گزارش می افزاید: از سال گذشته میلادی که بانک مرکزی آمریکا برای کاهش نرخ تورم، نرخ بهره را افزایش داد، سهام شرکت های حوزه «آی تی» که سهم عمدهای از سرمایه گذاری بانک «سیلیکون ولی» را به خود اختصاص داده بودند، با افت ارزش رو به رو شدند.
نیویورک پست یادآوری کرده است: با بحرانی شدن فشارهای مالی ناشی از سیاست های بانک مرکزی، این بانک هفته پیش اعلام کرد که بخشی از اوراق بهادار در اختیار خود را با ضرر فروخته و به دنبال فروش ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار سهام است تا بتواند زیان های وارده را جبران کند. این بیانیه موجب شد تا علاوه بر مشتریان عادی، سرمایه گذران مطرح نیز دست به فروش سهام این بانک و خروج سرمایه های خود بزنند.
در ادامه این گزارش آمده است: اندکی پس از تعطیلی «سیلیکون ولی» مقام های فدرال، بانک زیانده سیگنچر (Signature Bank) (فعال در حوزه رمز ارز) را نیز تعطیل و مصادره کردند. این بانک مستقر در نیویورک تا پایان سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۱۰ میلیارد دلار دارایی و ۸۸ میلیارد دلار سپرده را ثبت کرده و در روزهای اخیر همانند «سیلیکون ولی» با افزایش خروج سپردهها رو به رو شده بود.
نظر شما