بهروز آقائی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیانکرد: در قالب کارگروه های تخصصی، نیازهای دانش بنیان صنعت دریانوردی برای مجموعههای بندری استان شناسایی شده است.
وی ادامه داد: برابر با جدول زمانبندی تعیین شده مطابق با اولویتهای درنظرگرفته، نیازسنجی های انجام شده در قالب فراخوانهای صادره در اختیار شرکتهای دانشبنیان داخلی قرار گرفت تا فرآیند بومیسازی تجهیزات مورد نیاز انجام شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان تصریح کرد: روند همکاری مجموعههای بندری استان خوزستان با شرکتهای دانش بنیان رضایت بخش است و این رویه قطعا در آینده نتایج اثربخشی در صنعت دریانوردی و توسعه تجارت دریامحور برای کشور ایجاد خواهد کرد.
ساخت ۱۲۰ قطعه تجهیزات استراتژیک بنادر خوزستان توسط شرکت های دانش بنیان
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان از ساخت ۱۲۰ قطعه تجهیزات استراتژیک ویژه مجموعههای بندری استان خوزستان در سال ۱۴۰۱ خبر داد.
آقائی در این خصوص اظهارکرد: باتوجه به ضرورت ایجاد بهرهوری در تجهیزات کاربردی بنادر استان خوزستان، فرآیند بکارگیری ظرفیت شرکتهای دانش بنیان برای همکاریهای لازم مورد بررسی قرار گرفت.
وی بیان کرد: همکاری های این اداره کل با شرکتهای دانش بنیان با توجه به نامگذاری سال جاری توسط مقام معظم رهبری تحت عنوان «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» از شتاب بیشتری نسبت به گذشته برخوردار شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اشاره به اینکه بخشی از این همکاریها در حوزه تأمین، طراحی و ساخت ۱۲۰ فقره قطعات و ملزومات تجهیزات استراتژیک بندری صورت گرفته است، ادامه داد: با عملیاتی شدن این قطعات در تجهیزات بندری، فرآیند تخلیه غلات در مجتمع بندری امام خمینی(ره) از شتاب چشمگیری نسبت به گذشته همراه گردیده است.
آقائی اضافه کرد: همکاری صورت گرفته این اداره کل با شرکتهای دانش بنیان در راستای تحقق شعار سال جاری به کاهش ۲۵ درصدی توقف کشتیهای حامل کالاهای اساسی طی سال ۱۴۰۱ منجر شد.
وی با تأکید بر اینکه همکاری با شرکتهای دانش بنیان در سال آینده نیز با جدیت بیشتری ادامه خواهد داشت، گفت: بکارگیری ظرفیت کاربردی این شرکتها باعث شد تا عمر تجهیزات استراتژیک در بنادر استان به خصوص در مجتمع بندری امام خمینی(ره) افزایش یابد.
ساخت ۱۲۰ فروند بویه پلی اتیلن اقیانوسی در بنادر خوزستان محقق شد
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان همچنین با اشاره به بخشی از دستاوردهای حوزه دانش بنیان این اداره کل در سال ۱۴۰۱ گفت: با بکارگیری از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و همراهی متخصصان داخلی کشور، ۱۲۰ فروند بویه پلی اتیلن اقیانوسی در مجموعه های بندری استان خوزستان ساخته شد.
وی اعتبار هزینه شده برای ساخت این تعداد بویه پلی اتیلن اقیانوسی ویژه بنادر استان را ۲۴۲ میلیارد ریال عنوان کرد و ادامه داد: ارتقاء ایمنی دریانوردی در آبراه خور موسی به عنوان مهمترین اولویت ساخت این تعداد تجهیزات در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه استقرار علائم کمک ناوبری بویهها ضریب ایمنی تردد کشتیهای حمل کالا را افزایش داده است گفت: در حال حاضر هدایت و راهنمایی کشتیها در شرایط مطلوبتری نسبت به قبل انجام میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان همچنین قطع وابستگی به کشورهای خارجی در زمینه تأمین بویه را یکی از دستاوردهای برجسته همکاری با شرکتهای دانش بنیان عنوان کرد و گفت: این همکاری علاوه بر حمایت از تولید کنندگان داخلی باعث صرفه جوییهای ارزی نیز شده است.
آقائی با بیان اینکه عملیاتی شدن این تعداد بویه پلی اتیلن اقیانوسی ۲۰ فرصت شغلی مستقیم راایجاد کرده است، گفت: این پروژه زمینه ایجاد فرصتهای شغلی غیرمستقیم و تقویت شرکتهای دانش بنیان شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان یادآورشد: فناوری استفاده شده در ساخت ۱۲۰ فروند بویه پلی اتیلن اقیانوسی را میتوان سازگار با محیط زیست دریایی دانست.
وی یادآورشد: ساخت این تجهیزات باعث دریافت گواهینامه Type Approval از موسسه ردهبندی آسیا، کاهش چشمگیر هزینه تعمیر و نگهداری (نیاز کمتر به سرویسهای ادواری) و همچنین کاهش خطرات جانی و تجهیزاتی ناشی از کار با بویههای فلزی سنگین در هنگام تعویض و جابجایی نیز شده است.
آماده بکاری سامانه کنترل ترافیک دریایی مجتمع بندری امام خمینی(ره) ارتقا یافت
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان در ادامه از تهیه یک دستگاه واحد دیجیتال کننده و برد CPRC در راستای تأمین قطعات استراتژیک سامانه VTS مجتمع بندری امام خمینی(ره) خبر داد و گفت: تأمین این دستگاه با کمک شرکتهای دانشبنیان، زمینه افزایش آماده بکاری سامانه کنترل ترافیک دریایی (VTS) این بندر را بیش از پیش فراهم کرده است.
وی ادامه داد: تأمین این دستگاه از شرکتهای دانش بنیان داخلی باعث صرفهجویی ارزی قابل توجهی شده و وابستگی این مجموعه بندری به تجهیزات استراتژیک خارج از کشور را کاهش داده است.
آقائی با بیان اینکه برای ساخت دستگاه واحد دیجیتال کننده و برد "CPRC" حدود ۲۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال هزینه شده است، گفت: خرید این دستگاه از شرکتهای دانش بنیان داخلی، فرآیند بومیسازی تجهیزات استراتژیک مخابرات دریایی را به میزان زیادی تقویت کرده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان یادآورشد: اعتماد به جوانان متخصص حوزه دانش بنیان کشور در ساخت اینگونه تجهیزات، علاوه بر کاهش تبعات حاصل از تحریمهای ظالمانه در حوزه صنعت دریانودری، هزینه های ناشی از توقفات اضطراری کشتیها در مجموعههای بندری را به دنبال داشته است.
بر اساس این گزارش، بندر امام خمینی (ره) در ۱۲۰ کیلومتری جنوب اهواز و در ساحل شمال غرب خلیج فارس واقع و یکی از درگاههای اصلی صادرات و واردات کشور است.
نظر شما