دولت سیزدهم و احیای کارخانه قند یاسوج + فیلم

یاسوج- ایرنا- کارخانه قند یاسوج نماد صنعت، تولید و سرمایه گذاری در کهگیلویه و بویراحمد که با سابقه‌ای بیش از نیم قرن فعالیت در استان دستخوش چالش‌ها و مشکلات شده بود، به همت دولت سیزدهم و به عنوان یکی از مصوبات سفر نخست رئیس جمهور، شمارش معکوس آن برای بازگشت به ریل خط تولید آغاز شده است.

به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی کارخانه قند یاسوج در سال ۱۳۴۴ و با ظرفیت اسمی تولید روزانه یک هزار تُن قند و شکر آغاز شد .مدتی پس از بهره برداری این کارخانه با معضلات فراوانی دست و پنجه نرم کرد.

از سال ۱۳۸۷ سایه مشکلاتی شامل معوق ماندن حقوق، مزایا و بیمه کارگران، قدیمی بودن تجهیزات، کمبود اعتبار برای نوسازی قطعات فنی و نبود چغندر قند دست از سر این کارخانه برنداشت.

در سفر مهر ماه سال ۱۴۰۰ آیت الله سید ابراهیم رییسی؛رییس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد احیای دوباره کارخانه قند یاسوج از جمله مصوبات سفر هیات دولت به این استان بود که مسئولان استان در طی یک برنامه زمانبندی تدابیر لازم برای بازگشت سریع کارخانه به چرخه تولید در استان را آغاز کردند.

با واگذاری این مجموعه به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) عملیات بازسازی و احیای آن آغاز شد.

بسیاری از تجهیزات این واحد تولیدی در گذشته به سرقت رفته بود اما اینک به همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در حال بازسازی و نوسازی است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: احیای واحدهای بزرگ صنعتی از جمله کارخانه قند یاسوج با مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومانی برای بازسازی و نوسازی این کارخانه، طبق برنامه به بهره برداری خواهد رسید.

سید علی احمدزاده افزود: این کارخانه که روزی نماد صنعت استان از آن یاد می شد در رکود کامل به سر می برد و با تعطیلی آن کارگران بسیاری از کار بیکار شده بودند.

وی عنوان کرد: شمارش معکوس برای تکمیل و نوسازی کارخانه قند یاسوج در دولت سیزدهم، پس از سالها تعطیلی آغاز شده و این کارخانه با فعالیت دوباره خود کام صنعت و مردمان این استان را شیرین خواهد کرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: در سفر دوم دولت پروژه‌های بزرگ و طرح‌های عظیم دیگری کلنگ‌زنی و به بهره‌برداری می‌رسند و کارخانه قند در مراحل پایانی بازسازی است و به عنوان یک پروژه عظیم تولیدی و اشتغال آفرین در سفر آتی رییس جمهور و هیات دولت به بهره‌داری می‌رسد ‌و به چرخه تولید باز خواهد گشت.

کارخانه قند یاسوج در سفر دوم رئیس جمهور افتتاح می شود

مدیرکل ستاد اجرایی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ه)در استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به آخرین وضعیت کارخانه قند یاسوج، گفت: بخش تصفیه شکر این واحد صنعتی اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ و بخش چغندر و تولید قند نیز پایان فصل بهار سال جدید به بهره برداری می‌رسد.

شایان نادری عنوان کرد: جذب نیرو برای این واحد صنعتی از طریق آزمون خواهد بود و نسبت به ۱۲۰ واحد مسکونی این کارخانه تا یک ماه قبل هیچ گونه نظارتی نداشتیم، اما هم اکنون تحت مدیریت کارخانه قرار گرفتند.

وی افزود: چنانچه بانک تجارت نسبت به پرداخت تعهدات خود که ۱۵۰ میلیارد تومان بود و تنها ۵۰ میلیارد آن را پرداخت کرد، به خوبی گام بر می داشت کار تکمیل (اورهال) کارخانه بسیار سریع تر پیش می رفت.

نادری تصریح کرد: تاکنون ۲۰۰ میلیارد تومان صرف بازسازی و تعمیر کارخانه قند یاسوج شده است.

نادری ابراز داشت: کاری که تا امروز انجام شده به همت متخصصان بومی استان بوده و تماما از ظرفیت و قابلیت های بومی در راه اندازی و احیای این کارخانه استفاده شده است.

وی تاکید کرد: ظرفیت کارخانه در زمینه چغندر یک هزارتنی است و چغندر کارخانه به صورت کشت قراردادی انجام خواهد گرفت.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام ره در کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: چنانچه این مهم در استان کشت شود از ظرفیت همین استان استفاده خواهد شد در غیر این صورت از ظرفیت استان های فارس و خوزستان هم کمک خواهیم گرفت.

دولت سیزدهم و احیای کارخانه قند یاسوج + فیلم

راه اندازی مجدد کارخانه قند یاسوج زمینه اشتغال ۲۰۰ نفر را فراهم می کند

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در این ارتباط به ایرنا گفت : کارخانه قند یاسوج نیز یکی از واحدهای صنعتی مهم استان و یا به تعبیری نماد صنعت استان است که پس از هفت سال تعطیلی احیای آن در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته است.

احسان عسکری ادامه داد: این کارخانه بیش از آن که یک واحد صنعتی باشد یک پارامتر اجتماعی در استان کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود.

وی افزود: با راه اندازی مجدد کارخانه قند یاسوج زمینه اشتغال ۲۰۰ نفر در این طرح مهم صنعتی فراهم خواهد شد

عسکری تاکید کرد: تاکنون اقدام های ارزنده و پیگیری هایی متعدد برای راه اندازی مجدد کارخانه قند یاسوج و بازگشت آن به چرخه تولید انجام شده است.

کارخانه قند یاسوج سال ‌ها غیرفعال بوده و راه اندازی مجدد آن به عنوان صنعت مادر استان سبب خوشحالی کشاورزان، کارگران شده و کام همه مردم استان از فعالیت آن شیرین خواهد شد.

عملیات اجرایی کارخانه قند یاسوج در سال ۱۳۴۴ و با ظرفیت اسمی تولید روزانه یکهزار تن قند و شکر آغاز شد و در سال ۱۳۴۶ به بهره برداری رسید.

پس از مدتی این کارخانه با معضلات فراوانی دست و پنجه نرم کرد و سرانجام از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را به طور مجدد آغاز کرد اما سایه مشکلاتی همچون معوق ماندن حقوق، مزایا و بیمه کارگران، قدیمی بودن تجهیزات، کمبود اعتبار برای نوسازی قطعات فنی کارخانه، نبود چغندرقند دست از سر این کارخانه برنداشت و تا توانست کمر این کارخانه را خم کرد.

کارخانه قند یاسوج از دی ماه سال ۱۳۹۵ به سرمایه گذار بخش خصوصی و اهل کهگیلویه و بویراحمد واگذار شد که بنا به دلایلی راکد و یا نیمه فعال ماند.

با تلاش و مساعدت مسئولان استانی و با صدور رأی قاطع قضات دادگستری استان، واگذاری کارخانه قند یاسوج به سرمایه گذار بومی ابطال و رأی به بازگشت آن صادر شد.

اینک این کارخانه به همت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حال احیای و بازسازی دوباره است که کار و تلاش برای راه اندازی مجدد آن ادامه دارد.

صدها نفر از طریق این کارخانه بزرگ در استان می‌توانستند در سایه امنیت شغلی درآمد پایداری را داشته باشند و از سوی دیگر کمک زیادی به توسعه صنعت استان کنند اما از کار بیکار شدند و کامشان برای همیشه تلخ شد و آواره شدند.

کارخانه قند یاسوج سال ‌ها غیرفعال بوده و راه اندازی مجدد آن به عنوان صنعت مادر استان سبب خوشحالی کشاورزان، کارگران شده و کام همه مردم استان از فعالیت آن شیرین خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha