اردبیل دست‌کم نیازمند ۶ زمین چمن فوتبال است

اردبیل - ایرنا - رئیس هیات فوتبال استان اردبیل گفت: اردبیل با توجه به جمعیت و وسعت حداقل نیازمند ۶ زمین چمن استاندارد فوتبال است.

صمد نوتاش روز سه شنبه در مصاحبه اختصاصی با ایرنا، با تاکید بر لزوم توسعه زیرساخت‌های فوتبال و نقش آن در توسعه این ورزش اظهار کرد: اردبیل به عنوان یک کلانشهر حداقل باید ۶ زمین چمن استاندارد فوتبال داشته باشد در حالی که در حال حاضر تنها یک زمین چمن استاندارد در این شهر وجود دارد.

رئیس هیات فوتبال استان اردبیل اضافه کرد: فوتبال در باشگاه رشد می‌کند و وقتی نتوان زمین مناسب را که نیاز اولیه فوتبال است تامین کرد، نمی‌توان انتظار رشد و توسعه فوتبال را داشت بنابراین جوانان و فوتبالیست‌های اردبیل انتظار دارند حداقل زمین معمولی در اختیار آنها قرار گیرد تا بتوانند فوتبال بازی کنند.

وی خاطرنشان کرد: با اینکه اردبیل استعدادهای زیادی دارد ولی کمبود زیرساخت ها از جمله زمین فوتبال صدمات زیادی به رشته ورزشی فوتبال استان زده است.

وی با تقدیر از زحمات متولیان ورزش استان به ویژه استاندار اردبیل، ادامه داد: فوتبال علاقمندان زیادی دارد و برای رشد، توسعه و پیشرفت، این رشته ورزشی باید جزو اولویت های مسئولان قرار گیرد.

از تیمداری بخش خصوصی حمایت می‌کنیم

رئیس هیات فوتبال استان اردبیل گفت: این هیات با تمام وجود از سرمایه گذاری و تیمداری بخش خصوصی در فوتبال حمایت می کند و اگر بخش خصوصی علاقمند به حضور در لیگ های دسته یک و ۲ فوتبال کشور است، هیات فوتبال استان تسهیل گری کرده و همکاری و حمایت های لازم را می کند.

وی با اشاره به جلسه خود با شهردار، رئیس شورا و اعضای شورا شهر اردبیل بیان کرد: شهرداری ها پیش از این محدودیت هایی برای تیمداری در فوتبال داشتند اما تلاش می کنند با رفع این محدویت ها، مجوز لازم برای تیمداری را اخذ کنند.

نوتاش با تقدیر از حمایت های شورای شهر و شهرداری اردبیل از فوتبال، اظهار کرد: امروز مجموعه شهرداری و شورای شهر اردبیل راغب و علاقمند به تیمداری هستند و مقدمات کار را انجام داده اند و هیات فوتبال استان نیز برای تسهیل کار و ایجاد انگیزه در آنها با حضور تیم شهرداری اردبیل در لیگ برتر استان موافقت کرد و هم اکنون تیم شهرداری اردبیل در لیگ برتر استان با سایر تیم ها در حال رقابت است.

وی بیان کرد: هیات فوتبال استان به شهرداری پیشنهاد کرد یکی از تیم های حاضر در لیگ دسته یک کشور را به اردبیل بیاوریم ولی آنها راغب هستند تا در لیگ دسته ۲ حضور داشته باشند و ما نیز با فدراسیون فوتبال در حال مذاکره هستیم این امر تحقق یابد.

رئیس هیات فوتبال استان اردبیل اضافه کرد: در صورت تحقق این امر اولویت با شهرداری اردبیل است و در غیر این صورت امتیاز این تیم به بخش خصوصی که اهلیت لازم را داشته باشد داده خواهد شد تا اردبیل نیز در یکی از لیگ های کشور تیم فوتبال داشته باشد.

نوتاش ادامه داد: البته هیات فوتبال با لحاظ سه شرط امتیاز تیم را به شهرداری اردبیل یا بخش خصوصی خواهد داد که هنوز آن سه شرط را اعلام نکرده ایم و منتنظر نهایی کردن امتیاز تیم هستیم.

وی گفت: این شروط به خاطر این است که تجربه های قبلی در فوتبال اردبیل تکرار نشود و با همکاری مجموعه شهرداری و هیات فوتبال، اردبیل نیز تیم پایدار در لیگ برتر فوتبال کشور داشته باشد.

رئیس هیات فوتبال استان اردبیل افزود: برای موفقیت در فوتبال باید تیم شهرداری از سازمان فرهنگی هنری تفکیک و خود هیات مدیره داشته باشد، تا علاوه بر کاهش تغییرات، در مورد تیم تصمیمات فوتبالی گرفته شود.

مقایسه فوتبال اردبیل با تهران و خوزستان نادرست است

رئیس هیات فوتبال استان اردبیل گفت: مقایسه فوتبال اردبیل با استان هایی مانند تهران، خوزستان و اصفهان درست نیست، گفت: فدراسیون فوتبال استان های کشور را به ۲ دسته برخوردار و غیر برخوردار تقسیم کرده است که استان اردبیل جزو استان‌های غیر برخوردار محسوب می شود.

وی اظهار کرد: ۱۱ استان کشور به علت داشتن تیم در لیگ های برتر و دسته یک و داشتن امکانات و بنگاه های اقتصادی قوی و مادر و باشگاه‌های حرفه ای جزو استان های برخوردار هستند و مابقی استان ها از جمله اردبیل به همراه جزیره کیش جزو استان های غیر برخوردار در زمینه فوتبال محسوب می شوند.

این کارشناس ورزشی بیان کرد: فدراسیون فوتبال با ارزیابی و مد نظر قرار دادن ۴۶ شاخص از جمله تعداد و توسعه داوری، تعداد نمایندگان فوتبال پایه در استان، تعداد مدارس استاندارد در شهرستان های استان، توسعه اداری مانند نیروی انسانی، افرادی که در هیات های فوتبال استان فعالیت می کنند، مشخصادت فردی و تحصیلی افراد مشغول در هیات فوتبال شهرستان های استان، تعداد تیم های فوتبال و فوتسال، تعداد تیم های حاضر در تمامی رده های سنی و وضعیت و نحوه برگزاری کمی و کیفی لیگ ها و مسابقات فوتبال استان، کیفیت داوری مسابقات و مقام هایی که در فوتبال کسب می کنند، برخوردار بودن و یا غیر برخوردار بودن استان ها را تعیین می کند.

نوتاش اضافه کرد: بر اساس ارزیابی های کارشناسان فدراسیون فوتبال، استان اردبیل در ۲ سال اخیر در میان استان‌های غیر برخوردار در رده اول و یا دوم قرار داشت و این رتبه و وضعیت فوتبال استان را فدارسیون به اداره کل ورزش و جوانان اعلام کرده است.

رئیس هیات فوتبال استان اردبیل ادامه داد: برای امسال نیز فرم های ارزیابی به فدراسیون ارسال شده تا نمایندگان سازمان لیگ و فدارسیون فوتبال در استان مستقر و وضعیت فوتبال استان را بررسی و ارزیابی کنند.

نوتاش گفت: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته استان های غیربرخوردار در فوتبال با ۱۲ چالش عمده و مشابه مواجه هستند که بخشی از این چالش ها مانند عدم وجود حامی مالی و اسپانسر بیرونی بوده و ربطی به هیات های فوتبال ندارد.

وی افزود: عدم وجود زمین مناسب و یا استادیوم استاندارد در استان و شهرستان های تابعه جزو وظایف ما نیست و از عهده هیات فوتبال خارج است و این موارد کاستی های کلان است که باید رفع شود.

رئیس هیات فوتبال استان اردبیل اضافه کرد: اما بخشی از این چالش ها در اختیار هیات است و می‌توان با برنامه ریزی های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت این چالش ها را برطرف و جایگاه فوتبال استان را در کشور ارتقا داد.

عدم وجود باشگاه حرفه ای چالش اصلی فوتبال اردبیل است

این کارشناس ورزشب با بیان اینکه عدم وجود اسپانسر و باشگاه حرفه ای چالش اصلی فوتبال استان اردبیل است، گفت: وجود واحدهای تولیدی بزرگ در استان های صنعتی و توسعه یافته کشور باعث شده آنها باشگاه حرفه ای داشته و در فوتبال کشور حرفی برای گفتن داشته باشند در حالی که عدم وجود واحدهای تولیدی و صنعتی بزرگ و حامی مالی قوی در اردبیل باعث شده زیرساخت‌های مورد نیاز ورزشی فراهم نشود و فوتبال استان آن طور که شایسته است توسعه، رشد و پیشرفت نکند.

وی اظهار کرد: با اینکه هیات فوتبال استان تلاش می کند به نوعی این نقیصه و کمبود را برطرف و حداقل ها را برای ورزشکاران تامین کند اما این اقدامات مسکن و مقطعی بوده و انتظارات را برآورد نمی کند و لازم است همه به ویژه مسئولان عالی استان توجه ویژه ای به فوتبال داشته باشند.

نوتاش اضافه کرد: لازمه رشد و توسعه فوتبال، این است که این رشته ورزشی در اولویت برنامه‌های مسئولان باشد و از همه ظرفیت های استان برای پیشرفت فوتبال منطقه استفاده شود.

رئیس هیات فوتبال استان اردبیل ادامه داد: در استان‌های برخوردار همه به ویژه واحدهای تولیدی و صنعتی و اقتصادی بزرگ در چهارچوب مسئولیت اجتماعی در کنار فوتبال بوده و به توسعه و پیشرفت فوتبال کمک می کنند اما متاسفانه کمک به فوتبال در استان اردبیل کم رنگ است و در این شرایط از استاندار ساعی و تلاشگر و متولیان ورزش استان انتظار داریم برای رفع چالش هایی که در اختیار هیات فوتبال نیست، کمک کنند.

بیشترین دستاوردهای فوتبال اردبیل در یک دهه اخیر به دست آمده است

نوتاش در بخش دیگری از این گفت و گو اظار کرد: بیشترین دستاوردهای فوتبال اردبیل در یک دهه اخیر به دست آمده است که از جمله آن حضور نمایندگان استان در تمامی رده‌های سنی در مسابقات کشوری است.

نوتاش با بیان اینکه دستاوردهای فوتبال و فوتسال اردبیل در یک دهه اخیر در تاریخ فوتبال استان بی نظیر است، افزود: حضور نماینده استان در لیگ دسته یک فوتبال کشور، حضور داوران بانو در مسابقات برون مرزی برای اولین بار در تاریخ فوتبال اردبیل بی سابقه است.

وی قضاوت آقای حجتی در بالاترین سطح فوتبال از جمله فینال جام حذفی، خانم ژاله طوفان پور در مسابقات لیگ برتر کشور و مسابقات آسیایی، قهرمانی تیم شهرداری اردبیل در لیگ دسته ۲ کشور و صعود به لیگ دسته یک، قهرمانی در لیگ دسته ۲ فوتسال و حضور همزمان ۲ تیم شهرداری و ذوب آهن اردبیل در لیگ برتر نونهالان کشور را از جمله دیگر موفقیت های فوتبال استان در یک دهه اخیر عنوان کرد.

رئیس هیات فوتبال استان اردبیل اقتصاد، آشنایی به مسائل حقوقی، مدیریت، هواداران و رسانه را پنج عامل بسیار مهم و تاثیرگذار در فوتبال برشمرد و اظهار کرد: برای پیشرفت فوتبال استان و رسیدن آن به جایگاه حقیقی در کشور باید با اتحاد و همدلی به این پنج عامل توجه ویژه ای شود.

او بیان کرد: فوتبال بدون هوادار معنا و مفهوم ندارد و رسانه ها باید افکار عمومی و بنگاه های اقتصادی را هدایت کنند تا به مسئولیت اجتماعی خود در قبال ورزش به ویژه فوتبال عمل کنند و حمایت های لازم را از فوتبال انجام دهند.

دست همکاری به سوی دلسوزان فوتبال دراز می‌کنیم

رئیس هیات فوتبال استان اردبیل با بیان اینکه طبق اساسنامه به وظایف قانونی خود عمل می‌کنیم، گفت: درب هیات فوتبال به روی همه باز است و دست همیاری و همکاری به سوی همه دلسوزان واقعی فوتبال دراز می‌کند، چرا که با همکاری، وحدت و احترام متقابل به همدیگر می توان به توسعه و پیشرفت فوتبال منطقه کمک کرد.

وی با بیان اینکه هیات فوتبال از انتقادات سازنده و منصفانه استقبال می کند، اضافه کرد: همه ما رفتنی هستیم و آنچه خواهد ماند فوتبال اردبیل است و همه باید برای رشد، توسعه و پیشرفت فوتبال استان تلاش کنیم.

نوتاش با بیان اینکه همه باید به وظایف خود آشنا بوده و مطابق اساسنامه فدراسیون عمل کنند، افزود: برای ورود به دروازه حرفه ای در فوتبال باید رفتار حرفه ای ترویج شود، چرا که رفتارهای غیر حرفه ای نه تنها مشکلات فوتبال را حل نخواهد کرد بلکه باعث افزایش مشکلات و چالش های فوتبال خواهد شد.

وی مهیا کردن زیرساخت‌ها، برگزای کلاس‌های آموزشی برای مربیان و داوران جهت ارتقای سطح دانش آنها، برگزاری منظم مسابقات در رده‌های سنی مختلف برای آقایان و بانوان، استفاده از تمامی ظرفیت‌ها و تجربیات پیشکسوتان و تلاش برای ایجاد همدلی و تعامل و همکاری با فدراسیون و اداره کل ورزش و جوانان استان را از جمله برنامه‌های این هیات عنوان کرد.

رئیس هیات فوتبال استان اردبیل اظهار کرد: تلاش برای استانداردسازی لیگ فوتبال، تقویت هیات فوتبال شهرستان ها، ساماندهی و تقویت مدارس فوتبال و حضور پررنگ در مسابقات کشوری در رده های سنی مختلف، توجه به ورزش بانوان و تلاش برای جذب حامی مالی از دیگر برنامه های هیات فوتبال است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha