به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا نصیری روز چهارشنبه در جلسه ستاد هماهنگی مدیریت بحران گناباد افزود: این بندسارهای غیر مجاز که به صورت غیر اصولی و به صورت سنتی آب را به سمت مزارع و باغات کشاورزی هدایت می کنند، موجب هدایت روان آبها در زمان بارندگی شدید و سیلاب ناشی از آن به سمت مناطق شهری و روستایی می شود.
وی ضمن تاکید بر افزایش نظارت مسوولان ذیربط بر احداث بندسارها مطابق با اصول زیربنایی کشاورزی و جلوگیری از ایجاد بندسارهای غیر مجاز بیان کرد: باید آگاهی مردم و کشاورزان را نسبت به تبعات ایجاد بندسارهای غیر مجاز و تاثیر آن در افزایش خسارتهای سیلاب و افزایش روان آبها در مناطق شهری و روستایی را افزایش داد.
نصیری اظهار داشت: یکی از دلایل اصلی بروز سیلاب و افزایش روان آب در برخی مزارع کشاورزی گناباد طی یک سال گذشته و همچنین سیلاب دیروز، ایجاد بندسارهای غیر مجاز بود که موجب خسارتهایی به زمینهای کشاورزی شده است.
وی گفت: با توجه به بارندگیهای رگباری سه شنبه شب حجمی از سیلاب وارد رودخانه "سموئی" و برخی از مسیلهای حاشیه شهر گناباد شد که با اقدام به موقع شهرداریهای گناباد و بیدخت از توابع این شهر و با مسدود کردن 2 بلوار ورودیی و همچنین ایجاد انحراف در مسیر سیلاب از ورود حجم زیاد روان آب به داخل این شهرها جلوگیری شد.
آسیب پذیری قناتهای گناباد در برابر سیلاب
معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار گناباد هم با اشاره به اینکه قنوات در مناطق شهری و روستایی این شهرستان در برابر سیلاب بسیار آسیب پذیر هستند، گفت: مالکان و هیات امنای قناتها در سریعترین زمان ممکن نسبت به ایمن سازی آنها اقدام کنند.
ابوالفضل شاکری افزود: با هزینه به مراتب کمتر می توان نسبت به ایمن سازی قنوات اقدام کرد ولی در صورت مسدود شدن به دلیل سیلاب باید میلیاردها تومان صرف بازگشایی آنها شود و آن هم نیازمند صرف زمان بسیار است.
مدیر امور منابع آب گناباد هم گفت: ایجاد بندسارهای غیر مجاز در اطراف زمینهای کشاورزی در هدایت حجم قابل توجه سیلاب به سمت زمینهای کشاورزی و خسارت بارندگی های روز سه شنبه نقش بسزایی داشته است.
احمد تمامگر افزود: در هر یک از چهار رودخانه حاشیه این شهر حداقل ۱۵ متر مکعب آب و در عرض پنج ساعت بیش از ۵۰ متر مکعب آب در آنها انباشته شده بود که برای جلوگیری از افزایش خسارتها با اقدام به موقع شهرداری گناباد، ۲ بلوار ورودی مسدود و حجم روان آبها به خارج شهر و در داخل مسیلها هدایت شدند.
بارش شدید باران و تگرگ ناشی از آن، دیروز موجب افزایش روان آب و سیلاب در برخی مناطق شهرستان گناباد شد.
مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد و جنوب استان خراسان رضوی واقع است.
نظر شما