قارچ‌های خود رو در طبیعت خوراکی نیستند

ارومیه - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌ غربی گفت: شهروندان به منظور حفظ سلامت خود و خانواده از برداشت قارچ‌های سمی و خود رو در عرصه‌های جنگلی و مرتعی خودداری کنند چرا که همه این قارچ‌ها خوراکی نیستند.

علی دیانتی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های خود رو یا همان وحشی در سال‌های گذشته و عدم تشخیص قارچ‌های سمی و غیرسمی از طریق شکل ظاهری، به هموطنان توصیه می‌شود به منظور حفظ سلامت و ایمنی خود از برداشت، خرید و مصرف ابن نوع قارچ‌ها پرهیز کنند.

وی اظهار کرد: شناسایی انواع قارچ‌های خوراکی با نوع سمی آن بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو و مزه سخت بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است به همین دلیل ممکن است قارچ‌های سمی بویژه در فصل بهار و پاییز، مورد استفاده خوراکی قرار گرفته و منجر به مسمومیت افراد، عوارض جدی و یا حتی مرگ شوند.

به گفته وی، به مردم توصیه شده از مصرف قارچ‌های خود رو بویژه قارچ‌هایی که در کنار درختان خشک شده، می‌رویند و یا قارچ‌هایی که افراد بومی جمع‌آوری و به فروش می‌رسانند، خودداری کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌ غربی گفت: شهروندان برای حفظ سلامتی خود و اعضای خانواده فقط از قارچ‌هایی که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی های برچسب دار که دارای مجوز از سازمان جهاد کشاورزی هستند، خریداری و مصرف کنند.

دیانتی با بیان اینکه به دلیل بارش‌های خوب زمستانی میزان رشد گیاهان در طبیعت افزایش یافته است، یادآور شد: مردم به هیچ وجه در طبیعت به برداشت قارچ نپردازند و قارچ مورد نیاز خود را تنها از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنند.

طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی ارومیه طی چند سال گذشته، آذربایجان غربی در جمع پنج استان با بیشترین میزان مسمومیت با قارچ‌های خود رو و سمی در کشور قرار داشته که این امر نشان می‌دهد مردم باید توجه بیشتری به خطر مصرف این نوع قارچ‌ها داشته باشند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha