علی دیانتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود اینکه تعداد کمی از قارچها سمی هستند ولی به دلیل شباهتهای ظاهری، تشخیص قارچهای سمی از غیرسمی امکان پذیر نیست و به همین دلیل ممکن است قارچهای سمی به ویژه در فصل بهار و پاییز، مورد استفاده خوراکی قرار گرفته و منجر به مسمومیت افراد و عوارض جدی و حتی مرگ شود.
وی با اشاره به افزایش نزولات آسمانی، رشد انواع قارچها در طبیعت و استفاده ناآگاهانه خانوادهها از قارچهای وحشی اضافه کرد: از طریق ویژگیهای ظاهری، بو و رنگ قارچ نمیتوان بطور قطعی سمی و غیر سمی بودن آن را تشخیص داد و کوچکترین اشتباهی در تشخیص ممکن است منجر به مرگ یا آسیبهای جدی به اعضای بدن شود.
دیانتی اضافه کرد: با توجه به ادامه فصل رویش اینگونه قارچها در عرصه های جنگلی و مرتعی تا اواخر خرداد و عدم امکان تشخیص قارچهای خودرو سمی و غیرسمی، توصیه می شود همه مصرف کنندگان، قارچهای خوراکی مورد نیاز خود را به صورت بسته بندی شده برچسب دار و دارای پروانه بهره برداری از وزارت جهادکشاورزی که در مراکز و فروشگاه های معتبر کشور عرضه می شوند، تهیه کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی به مردم توصیه کرد که از مصرف قارچهای خود رو بویژه قارچهایی که در کنار درختان خشک شده، میرویند و یا قارچهایی که افراد بومی جمعآوری و به فروش میرسانند، خودداری کنند.
به گزارش ایرنا مصرف قارچ های کوهی و وحشی که اغلب سمی هستند یکی از تهدید کننده هایی است که در فصل بهار و اوایل تابستان موجب بروز مسمومیتهای بسیاری در شهروندان آذربایجان غربی می شود.متخصصان و کارشناسان بارها تاکید کرده اند که قارچ های پرورشی سمی نیستند و شهروندان از این نوع می توانند استفاده کنند.
سرانه مصرف قارچ خوراکی در کشور سالانه حدود یک و نیم تا ۲ کیلوگرم است که این سرانه برای آذربایجان غربی حدود یک تا یک و نیم کیلوگرم است.
نظر شما