روحالله فلاح روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: نوجوانان روزه اولی باید تنوع غذایی و مواد پروتئینی مثل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، حبوبات و تخم مرغ در وعدههای غذایی داشته باشند.
وی بر مصرف مواد غذایی مقوی مثل خرما و موز تاکید و اضافه کرد: کسانی که دچار کمبود وزن بوده و ضعیفتر هستند میتوانند شربت یا قرص مولتی ویتامین را با مشورت پزشک یا متخصص تغذیه استفاده کنند تا مواد معدنی بدنشان تامین شود.
وی همچنین گفت: با توجه به اینکه کودکان در مرحله رشد هستند، بهتر است بین سحر تا افطار حداقل ۲ وعده کامل غذایی داشته باشند.
فلاح افزود: به کودکان توصیه میشود مواد قندی مثل زولبیا و بامیه را بهویژه در وعده سحری کمتر استفاده کنند، چرا که می تواند باعث افزایش و افت سریع قند خون میشود و گاها مشکلات گوارشی به وجود آورد.
وی بیان کرد: در مورد روزهداری سالمندان باید مراقبت بیشتری شود، چون کاهش میزان آب بدن و قند خون میتواند باعث سرگیجه شود و خطرآفرین باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه سالمندان عموما مشکلات دهان و دندان دارند میوه و سبزیها کمتر میخورند، ممکن است دچار یبوست و مشکلات سوءتغذیه شوند که بهتر است از میوههای رنده شده و انواع آش و سوپ در وعدههای غذایی بهویژه افطارشان استفاده شود.
کارشناس مرکز بهداشت قم اضافه کرد: سالمندان باید بین افطار تا سحر آب بهاندازه کافی مصرف کنند تا روزهداری بدون خطر داشته باشند.
نظر شما