حذف وعده سحر در ماه رمضان موجب افت فشار خون و قند می‌شود

قم- ایرنا- کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان قم گفت: به افرادی که شرایط روزه گرفتن دارند توصیه می‌شود حتما وعده سحر را مصرف کنند، زیرا حذف وعده سحر موجب افت قند و فشار خون و در نتیجه سردرد، ضعف و بی‌حالی در طول روز می‌شود.

ابوالفضل محمدکریمی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: در وعده سحری استفاده از انواع پلوها مانند عدس‌پلو، لوبیاپلو و ماش پلو و همچنین انواع خورشت‌ها مثل خورشت کدو، لبو و بامیه به همراه برنج می‌تواند وعده مناسبی برای سحری باشد.

وی اضافه کرد: مصرف زیاد نمک در سحر می‌تواند موجب افزایش حس تشنگی شود، بنابراین به‌جای آن می‌توان از شوید یا گشنیز در پخت برنج یا کمی زرشک آلو، برگه یا رب انار در خورشت‌ها استفاده نمود تا کمتر دچار تشنگی شویم.

وی تاکید کرد: در وعده سحری بهتر است برای جلوگیری از تشنگی زیاد و مشکلات گوارشی غذاهایی مثل ماکارونی، ماهی، الویه، غذاهای آماده و بسته‌بندی، انواع کوکوها، گوشت‌های سرخ شده، غذاهای تند و پر ادویه، غذاهای محرک معده مانند سیر، تره، ترب، نخود و باقلا، کمتر استفاده شود.

محمدکریمی ادامه داد: همچنین توصیه می‌شود از نوشیدن دوغ یا آب فراوان، چای پررنگ و میوه‌های آبدار مانند هندوانه بلافاصله بعد از غذای سحری خودداری شود؛ در صورت تمایل برای مصرف چای، بهتر است به‌صورت کمرنگ و حداقل نیم ساعت قبل از سحر نوشیده شود.

به گفته وی، برخی از افراد برای جلوگیری از تشنگی و گرسنگی در وعده سحر مایعات و غذای بسیار مصرف می‌کنند که این امر نه تنها کمک‌کننده به روزه‌دار نیست، بلکه نتیجه عکس داده و حتی می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات گوارشی باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha