۱۴ فروردین ۱۴۰۲، ۱۳:۰۵
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 85072240
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مصرف مواد قندی در وعده افطار موجب تشنگی می‌شود

زنجان - ایرنا - متخصص تغذیه و رژیم درمانی در زنجان گفت: مصرف مواد قندی و غذاهای شیرین و شور در وعده افطار موجب می‌شود گیرنده های چشایی آب زیادی جمع و فرد احساس تشنگی بیشتری کند.

سید ندا موسوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه روزه داران از مصرف غذاهای خیلی شیرین و شور در وعده افطار خودداری کنند افزود: مصرف مواد غذایی شیرین علاوه بر ایجاد احساس تشنگی در فرد موجب افت قند می‌شود.

وی با بیان اینکه تصور عموم بر این است که هنگام افت قند خون باید یک خوراکی شیرین مصرف شود اضافه کرد: این در حالی است که بعد از مصرف ماده غذایی شیرین، قند خون به طور ناگهانی افزایش می‌یابد و موجب ترشح انسولین می‌شود.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: بر این اساس ترشح انسولین موجب افت ناگهانی قند خون می‌شود و مصرف مواد قندی در موقع افطار می‌تواند چنین مشکلاتی را به وجود آورد.

موسوی خاطرنشان کرد: جدا از احساس تشنگی و افت قند خون بعد از افطار ممکن است حالت‌هایی مانند لرزش، تعریق، تنگی نفس و بالا رفتن ضربان قلب نیز از سوی فرد تجربه شود.

وی به روزه داران توصیه کرد: از مصرف مواد غذایی خیلی شیرین در شروع وعده افطار اجتناب کنند.

موسوی یادآورشد: بهتر است در کنار مصرف مواد قندی هنگام افطار مواد غذایی پروتیئنی از قبیل فرنی یا شیر ولرم مصرف شود چراکه قند خون را کمتر بالا می برد.

وی با بیان اینکه بر خلاف تصور، قند طبیعی با قند مصنوعی تفاوتی ندارد، اضافه کرد: برخی بر این باور هستند که خرما قند طبیعی دارد و زیاده روی در مصرف آن مشکلی ایجاد نمی کند در صورتی که استفاده بیش از حد متعارف از این ماده غذایی نیز قند خون را افزایش می دهد.

موسوی با تاکید بر اینکه یکی از موارد لازم مورد توجه روزه داران هنگام افطاری و یا سحری مصرف حداقلی چای است، ادامه داد: مصرف زیاد چای ادرار آور است، پس باید در حد کم و به صورت کمرنگ از آن استفاده شود.

وی اضافه کرد: روزه داران باید به این مهم نیز توجه داشته باشند که مصرف چای داغ ریسک ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش را افزایش می دهد.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha