مهری فرشاد روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: موارد اهدای عضو افراد مبتلا به مرگ مغزی استان در سال ۱۴۰۱ نسبت به مشابه سال قبل حدود ۱۸۰ درصد افزایش را نشان می دهد.
به گفته وی؛ کرونا در سال ۱۴۰۰ بر روند اهدای عضو تاثیر زیادی داشت و تنها پنج بیمار مرگ مغزی استان با رضایت خانواده اهدای عضو داشتند.
مسوول واحد فراهم آوری اعضای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه آخرین اهدای عضو در سال ۱۴۰۱ مربوط به بیماری مرگ مغزی شده اهل شیروان بود، گفت: این بیمار ۵۸ ساله بر اثر سانحه تصادف در بخش آی سی یو بیمارستان امام علی(ع) بجنورد بستری شد که پس از انجام مراحل تایید مرگ مغزی و رضایت خانواده وی، جهت اهدا عضو به بیمارستان منتصریه مشهد منتقل شد.
وی اضافه کرد: اعضای این بیمار شیروانی که شامل ۲ قرنیه، پوست و کبد بود جهت اهدا مورد استفاده قرار گرفت.
فرشاد عنوان کرد: کبد این بیمار شیروانی به فردی ۵۸ ساله اهل نیشابور و قرنیه ها و پوست این بیمار مرگ مغزی شده جهت ذخیره به بانک نسوج منتقل شد.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ اهدا عضو باید در جامعه نهادینه شود، خاطرنشان کرد: فرهنگ اهدای عضو و اقدام در راستای نجات جان بیماران عمل خداپسندانه است که باید در راستای ترویج آن گام برداریم.
مسوول واحد فراهم آوری اعضای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: با همراهی نهادهای فرهنگی و رسانهها، اطلاعات لازم باید به عموم ارایه شود تا هر یک از افراد به عنوان یک سفیر اهدای عضو، نجاتبخش جان بیماران نیازمند پیوند شوند.
وی یادآور شد: متقاضیان اهدای عضو میتوانند برای ثبت اطلاعات خود به سامانه ehdacenter.ir مراجعه کنند.
خراسان شمالی دارای ۱۱ بیمارستان و هزار و ۴۴۴ تخت بیمارستانی است و هم اکنون پنج هزار نفر در حوزه سلامت این استان خدمت رسانی می کنند.
در این استان یک میلیون نفری، ۳۵۰ پزشک عمومی و ۲۵۶ پزشک متخصص فعالیت دارند.
نظر شما