نام‌نویسی نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۲ آغاز شد

تهران- ایرنا- نام‌نویسی از داوطلبان برای شرکت در نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ از بعدازظهر امروز (سه شنبه ۱۵ فروردین) آغاز شد و تا دوشنبه آینده (۲۱ فروردین) ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، روند برگزاری نوبت دوم کنکور سراسری که برای اولین بار در سال ۱۴۰۲ در دو نوبت برگزار می‌شود، با نام‌نویسی داوطلبان آغاز شد و بر اساس برنامه‌ریزی قبلی سازمان سنجش آموزش کشور آزمون نوبت دوم کنکور ۱۴۰۲ صبح و بعدازظهر ۱۴ و ۱۵ تیر سال ۱۴۰۲ برگزار می شود و بعد از اعلام نتایج این دور از کنکور و انتشار کارنامه‌ها، داوطلبان در مرداد ماه وقت دارند انتخاب‌رشته کنند.

آزمون سراسری بر مبنای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دو نوبت برگزار می‌شود، ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ برای پذیرش در رشته‌های با آزمون در دوره‌های روزانه، نوبت دوم (شبانه)، نیمه حضوری مجازی پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و همچنین رشته‌های تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی از امروز ۱۵ فروردین ماه  آغاز شد و تا روز دوشنبه ۲۱ فروردین ماه جاری از طریق درگاه سازمان سنجش آموزش کشور انجام می‌شود.

تکالیف داوطلبان:‌
داوطلب باید اقدام‌های زیر را به موقع و در مهلت مقرر انجام دهد:
۱- مراجعه همه داوطلبان نظام جدید، نظام پیش دانشگاهی، نظام قدیم، فنی و حرفه‌ای، کار و دانش، طلاب حوزه علمیه و... اعم از اینکه دارای سوابق تحصیلی می‌باشند یا خیر و یا برای ایجاد یا ترمیم سوابق تحصیلی اقدام کرده یا هنوز اقدام نکرده‌اند به پنجره واحد خدمات الکترونیکی وزارت آموزش و پرورش به نشانی: my.medu.ir و دریافت کد ۱۹ رقمی از سامانه.
نکته مهم: تمامی داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۴۰۲(نوبت دوم) ملزم به ارائه کد سابقه تحصیلی جدید در هنگام ثبت نام در آزمون می‌باشند. برای دریافت کد مورد نظر لازم است داوطلبان از روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۲/۱/۱۴ تا پایان مهلت ثبت نام آزمون، با مراجعه به پنجره واحد خدمات الکترونیکی وزارت آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir نسبت به مشاهده، تأیید هویت و دریافت کد ۱۹ رقمی از سامانه اقدام نمایند. تاکید می‌شود درج این کد از الزامات ورود به سامانه ثبت نام می‌باشد.
۲- دریافت و مطالعه دفترچه راهنمای ثبت‌نام (دفترچه شماره ۱) در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ (این دفترچه همزمان با شروع ثبت‌نام از طریق درگاه اطلاع رسانی این سازمان قابل دریافت است).
۳- ثبت‌نام از طریق درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان در زمان مقرر (۱۴۰۲/۱/۱۵ تا ۱۴۰۲/۱/۲۱).
۴- پرداخت هزینه ثبت‌نام از طریق سامانه ثبت نام در آزمون.

 ثبت‌نام برای شرکت در آزمون:‌
۱- دریافت دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون سراسری سال ۱۴۰۲:
دفترچه راهنمای ثبت‌نام در این آزمون در درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان قرار دارد. داوطلبان لازم است برای اطلاع از شرایط عمومی و اختصاصی، ضوابط مربوط به استفاده از سهمیه ایثارگران، مقررات وظیفه عمومی (برای برادران)، مقررات مربوط به ضوابط ثبت‌نام اتباع غیر ایرانی و سایر موارد مورد نیاز، دفترچه راهنمای مذکور را مطالعه نموده و در صورتی که دارای شرایط و ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای موردنظر هستند، به عنوان داوطلب در این آزمون ثبت‌نام نمایند.
 ۲- پرداخت هزینه ثبت نام:
هزینه ثبت‌نام در این آزمون مبلغ ۱/۳۰۰/۰۰۰(یک میلیون و ۳۰۰ هزار) ریال ماست که داوطلبان پس از تکمیل اطلاعات در سامانه می‌بایست نسبت به پرداخت آن بصورت الکترونیکی اقدام نمایند.
تبصره ۱- با توجه به اینکه مقرر شده است در مراحل مختلف فرآیند این آزمون، خدماتی از طریق ارسال پیام کوتاه ارائه شود، مبلغ ۳۰/۰۰۰ (سی هزار) ریال به عنوان هزینه استفاده از خدمات پیام کوتاه دریافت می‌شود.
تبصره ۲- هر داوطلب مطابق ضوابط آزمون می‌تواند در یکی از گروه‌های پنج گانه آزمایشی شامل گروه آزمایشی ۱ (علوم ریاضی و فنی)، گروه آزمایشی ۲ (علوم تجربی)، گروه آزمایشی ۳ (علوم انسانی)، گروه آزمایشی ۴ (هنر) و گروه آزمایشی ۵ (زبان‌های خارجی) شرکت نماید.
تبصره ۳- چنانچه تمایل به ثبت‌نام در ۲ یا ۳ گروه آزمایشی (با توجه به توضیحات تبصره ۴ ذیل) باشید، لازم است به ازای هر گروه آزمایشی، مبلغ ۱/۳۰۰/۰۰۰ (یک میلیون و سیصد هزار) ریال دیگر نیز پرداخت نمایید.
تبصره ۴- منظور از ثبت‌نام در ۲ یا ۳ گروه آزمایشی بدین صورت است که داوطلب می‌تواند علاوه بر انتخاب یکی از گروه‌های آزمایشی (علوم ریاضی و فنی یا علوم تجربی یا علوم انسانی) به عنوان گروه آزمایشی اصلی، در گروه‌های آزمایشی هنر و زبان خارجی نیز متقاضی شود؛ به عبارت دیگر، نمی‌توان به طور همزمان، در گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی ثبت‌نام نمود.
تبصره ۵- اعلام علاقه‌مندی به رشته‌های دانشگاه‌های پیام نور، غیرانتفاعی، فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی تهران، در مرحله انتخاب رشته (دهه سوم مردادماه سال ۱۴۰۲) انجام خواهد شد.

 آماده نمودن مدارک و اطلاعات مورد نیاز برای ثبت‌نام
پس از مطالعه دفترچه راهنما مدارک یا اطلاعات لازم مندرج در تقاضانامه ثبت‌نام، از جمله فایل عکس اسکن شده را براساس توضیحات مندرج در دفترچه آماده نمایید. در صورت تمایل به ویرایش اطلاعات ثبت نامی، لازم است با ورود به حساب کاربری خود نسبت به مشاهده و ویرایش اطلاعات ثبت نامی اقدام کنید.
تذکر ۱: شرایط و ضوابط ثبت‌نام و شرکت در آزمون سراسری، در دفترچه راهنمای شماره ۱ آزمون درج شده است و هرگونه تغییر در شرایط و ضوابط ثبت‌نام این آزمون، به صورت اطلاعیه رسمی از طریق درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان و نشریه پیک‌سنجش و در صورت لزوم از طریق رسانه‌های گروهی اعلام خواهد شد.
تذکر ۲: داوطلبان لازم است در تکمیل پروفایل ثبت نام دقت کافی داشته باشند. بعد از اتمام مهلت ثبت نام و ویرایش به هیچ وجه امکان تغییر اطلاعات اعم از مشخصات فردی، اقامتی یا آزمونی میسر نیست. مسئولیت ثبت اطلاعات در پروفایل کاملاً به عهده شخص داوطلب است.

 نحوه ارسال درخواست یا ارتباط غیرحضوری با سازمان سنجش آموزش کشور
در صورت لزوم داوطلبان می‌توانند سوال یا سوال های خود را از طریق سامانه پاسخگویی اینترنتی این سازمان به نشانی https://request.sanjesh.org، یا در روزها و ساعات اداری با شماره تلفن ۴۲۱۶۳-۰۲۱ در میان بگذارید.

راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری سال۱۴۰۲(نوبت دوم) را به آدرس https://www.sanjesh.org/fa-IR/Portal/۴۹۳۶/news/view/۱۴۵۹۱/۱۰۴۶۳/Staging مطالعه کنید.

به گزارش ایرنا، نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲، دی ماه گذشته برگزار شد و آزمون نوبت دوم صبح و بعدازظهر ۱۴ و ۱۵ تیرماه سال ۱۴۰۲ برگزار می‌شود. در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ تأثیر قطعی سابقه تحصیلی ۴۰ درصد خواهد بود که بر اساس نمرات پایه دوازدهم محاسبه می‌شود. آزمون سراسری از میان دروس تخصصی رشته‌های تحصیلی در سه سال آخر دوره دوم متوسطه در هر یک از گروه‌های آزمایشی برگزار می‌شود که دروس و ضرایب آن در دفترچه راهنمای آزمون اعلام شده است.

به گفته رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور هیچ تفاوتی بین دو آزمون نوبت اول و دوم وجود ندارد و این آزمون‌ها به صورت مستقل برگزار می‌شود و در صورت شرکت داوطلبان در هر دو نوبت آزمون، حداکثر نمره ‌برای آنان لحاظ می‌شود.

با توجه به ابلاغ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به نام «ماده واحده تکمیل و اصلاح موادی از سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه) توسط آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رئیس‌ جمهور در ۲۵ تیر ۱۴۰۱، آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها، از سال ۱۴۰۲ با تغییراتی برگزار می شود.

بر اساس این مصوبه دروس عمومی از آزمون سراسری حذف شده و آزمون اختصاصی شامل دروس اختصاصی پنج گروه آزمایشی دو بار در سال برگزار می شود و نتایج آن به مدت دو سال اعتبار خواهد داشت. ولی فقط یکبار باید برای پذیرش و انتخاب رشته اقدام کند. پذیرش در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲، مرداد ماه امسال انجام می‌شود و اگر داوطلبی مایل به پذیرش نبود، می‌تواند در آزمون سال آینده شرکت کرده یا از نتایج آزمون سال ۱۴۰۲ برای پذیرش در سال بعد استفاده کند.

همچنین در آزمون سال ۱۴۰۲ تأثیر قطعی سابقه تحصیلی بر مبنای نمرات سال دوازدهم ۴۰ درصد، در سال ۱۴۰۳ تأثیر قطعی سابقه تحصیلی بر مبنای نمرات سال دوازدهم ۵۰ درصد، در سال ۱۴۰۴ تأثیر قطعی سابقه تحصیلی بر مبنای نمرات سال‌های یازدهم و دوازدهم ۶۰ درصد و در سال ۱۴۰۵ تأثیر قطعی سابقه تحصیلی بر مبنای نمرات سال‌های دهم، یازدهم و دوازدهم ۶۰ درصد خواهد بود.

روند نام‌نویسی در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ از هشتم آبان آغاز شد و تا چهاردهم آبان ادامه داشت. سازمان سنجش آموزش کشور همچنین بعد از این زمان ۲۲ آبان به داوطلبانی که نتوانسته بودند نام‌نویسی کنند مهلت داد تا نام نویسی کنند.

نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ صبح و بعدازظهر پنجشنبه و جمعه ۲۹ و ۳۰ دی سال ۱۴۰۱ با حضور ۹۷۸ هزار و ۴۶۰ نفر برگزار شد. بر اساس آمار ۶۰ درصد داوطلبان را زنان و ۴۰ درصد را مردان تشکیل می‌دادند. نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در ۴۱۷ شهرستان، ۵۸۵ حوزه اصلی و ۲۰۴۱ حوزه فرعی سازماندهی شد که از این تعداد ۲۵ حوزه فرعی در تهران قرار داشت.

نتیجه علمی نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ شامگاه نهم اسفند به صورت کارنامه حاوی نمرات خام روی درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش قرار گرفت و داوطلبان می‌توانستند با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، کارنامه خود را مشاهده کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha