پرونده ثبت جهانی «گلاب‌گیری سنتی ایران» به یونسکو ارسال شد

تهران- ایرنا- قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: پرونده میراث فرهنگی ناملموس «تولید سنتی گلاب و سنت‌های اجتماعی و فرهنگی وابسته به آن» از سوی ایران برای ثبت در فهرست میراث جهانی ناملموس یونسکو ارسال شده است.

به گزارش ایرنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، علی دارابی اظهار داشت: سنت گلاب‌گیری در ایران با نام پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد(ص) مزین شده است و گل‌های محمدی همه ساله در اردیبهشت ماه چیده و بر اساس و شیوه سنتی گلاب‌گیری می‌شوند.

پرونده ثبت جهانی «گلاب‌گیری سنتی ایران» به یونسکو ارسال شد

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: گلاب‌گیری سنتی در بسیاری از استان‌های کشور به عنوان یک میراث ناملموس فرهنگی، زنده و جاری است و سنت‌های اجتماعی و فرهنگی ارزشمندی وابسته به این عنصر است.

بیشتر بخوانید

تاریخچه ثبت جهانی آثار ناملموس ایران در یونسکو/ ثبت ۲۱ اثر در ۱۴ سال

پرونده ثبت جهانی «گلاب‌گیری سنتی ایران» به یونسکو ارسال شد

ارسال مجدد پرونده مهرگان و رباب به یونسکو

دارابی گفت: علاوه بر پرونده گلاب‌گیری سنتی، ایران ۲ پرونده جشن مهرگان و هنر ساختن و نواختن ساز رباب را نیز به صورت چند ملیتی در سال جاری برای یونسکو ارسال کرده است.

وی خاطرنشان کرد: پرونده جشن مهرگان به صورت مشترک با کشور تاجیکستان و پرونده هنر ساختن و نواختن رباب به صورت مشترک با کشورهای تاجیکستان، ازبکستان و افغانستان پس از انجام اصلاحات و تکمیل مدارکی که مورد نظر برای ثبت بوده،‌ دوباره برای یونسکو ارسال شده است.

دارابی تصریح کرد: این ۳ پرونده ( گلاب گیری، جشن مهرگان و ساز رباب) برای آذرماه ۱۴۰۳در دستور کار کمیته میراث فرهنگی ناملموس یونسکو قرار خواهد گرفت و ایران برای آذرماه امسال (۱۴۰۲)، چهار پرونده میراث ناملموس زیارت رضوی، سنت افطاری، هنر تذهیب و جشن سده را در دستور کار کمیته میراث فرهنگی ناملموس یونسکو دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha