بررسی نقش نمایشگاه بین‌المللی قرآن بر جامعه/ ارتقای فرهنگ قرآنی ناهنجاری را کاهش می‌دهد

تهران- ایرنا- تعدادی از مسئولان به بررسی تاثیرهای سی‌امین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن بر جامعه و اهداف آن پرداختند.

به گزارش ایرنا از ستاد خبری نمایشگاه قرآن، معاون سیاسی وزیر امورخارجه و رئیس تیم مذاکره‌کننده ایران در مذاکرات مربوط به احیای برجام در وین، در مورد تاثیر نمایشگاه قرآن بر جامعه گفت: نمایشگاه قرآن در ماه رمضان فرصتی برای ورود قرآن به بطن زندگی آحاد مردم است، به نوعی اجتماعی کردن و ورود محتوا و مفاد قرآن به اجتماع و زندگی مردم یکی‌ از آورده‌های اصلی نمایشگاه قرآن می‌تواند باشد.

هنر برگزارکنندگان نمایشگاه بهره گیری از شیوه های جدید برای ارائه جذاب قرآن است

علی باقری کنی ادامه داد: حضور خانواده‌ها و قشرهای مختلف در این نمایشگاه بستر مناسبی برای این هدف فراهم می‌کند، طبیعتاً استفاده از شیوه‌های جدید برای ارائه جذابیت‌های قرآن به نسل جدید و اقشار مختلف مردم می‌تواند هنر برگزار کنندکان نمایشگاه باشد.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه بیان کرد: حضور پرشور مردم در نمایشگاه قرآن نشان می‌دهد که تا اندازه‌ای برگزارکنندگان در این امر موفق بودند اما باز هم نیازمند ارزیابی دقیق تر در این راستا هستند. اگر واقعاً بتوانیم در مقام حکومت دینی، قرآن‌ را در عرصه‌های مختلف زندگی مردم وارد کنیم‌ موفق خواهیم بود زیرا ما معتقدیم ‌قرآن‌ کتاب زندگی است این‌ می‌تواند بسترساز شکل‌گیری یک حکومت دینی واقعی بوده و هم می‌تواند امید بخش برای این هدف متعالی شود.

باقری در پایان گفت: اگر این مهم اتفاق بیافتد ما جامعه را برای ورود به یک جامعه معنوی و مهدوی آماده کرده‌ایم آن گاه این حرکت فعلی حرکتی مقدس و ‌با برکت خواهد بود و کسانی‌ که در شکل و محتوا این نمایشگاه دخیل بودند باید این هدف را برآورده کنند.

نمایشگاه قرآن به صورت چرخشی در استان ها برگزار شود

حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاج الدینی نیز با اشاره به برپایی نمایشگاه قرآن اظهار کرد: نمایشگاه قرآن یکی از پدیده های فرهنگی و معنوی در کشور به شمار می‌رود که همه ساله برگزار می شود.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی افزود: مرد باید ابعاد دینی، فرهنگی معنوی و اعتقادی را در جامعه حس کنند که برگزاری و برپایی نمایشگاه قرآن می‌تواند در تحقق این مسئله نقش اساسی داشته باشد.

نماینده مردم تبریز در مجلس خاطر نشان کرد: چنین نمایشگاه های قرآنی باید در طول سال به صورت مستمر برگزار شود. البته بهتر است با توجه به اینکه این نمایشگاه در تهران برگزار می شود زیرساخت‌ها و بستری فراهم شود تا نمایشگاه قرآن به صورت چرخشی در سایر استان های کشور نیز برگزار شود تا بتوان فضای فرهنگی قرآنی را در کشور و در سطح جامعه ترویج داد.

هرچقدر فرهنگ قرآنی در جامعه گسترده شود، ناهنجاری ها و بی حجابی ها کم می شود

میرتاج الدینی با اشاره به رویکرد تبیینی مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر نقش پایگاه های بسیج در تبلیغ و ترویج قرآن گفت: برگزاری دوره نمایشگاه قرآن در سایر استان‌های کشور می تواند در تحقق فرامین رهبر معظم انقلاب مبنی بر ترویج و تبلیغ قرآن در بین آحاد مردم تاثیر گذار باشد.

وی در پاسخ به این سوال که فضای قرآنی چه تاثیری بر رفع ناهنجاری‌های اجتماعی دارد، گفت: هر چقدر قرآن و فرهنگ قرآنی در جامعه گسترده شود به همان میزان ناهنجاری ها و پلیدی‌ها در کشور کاهش پیدا خواهد کرد.

تمام نهادهای فرهنگی در رأس امور باید به موضوعات قرآنی بپردازند

حجت الاسلام سید مهدی خاموشی نیز درباره نقش برپایی این فضا با توجه به تحولات اخیر کشور و سعی دشمن در اسلام‌زدایی از جامعه گفت: یکی از مهم‌ترین موضوعات این است که بهانه‌های توجه به قرآن باید افزایش پیدا کند. یکی از این بهانه ها همین ماه مبارک رمضان است.

رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه افزود: اساساً وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آیا کار مهمی تر از پرداختن به قرآن و ترویج معارف قرآنی دارد؟ البته باید گفت همه نهادهای فرهنگی در رأس امور باید به موضوعات قرآنی بپردازند.

خاموشی افزود: در روایت است که هرگاه گرفتار فتنه و هجمه‌ها شدید به سمت قرآن حرکت کنید. قرآن حقیقتا یک منجی است و امید است چنین فعالیت هایی افزایش پیدا کند.

برپایی نمایشگاه بستری برای توجه بیشتر مردم به قرآن است

سید محسن میرباقری نیز گفت: برپایی نمایشگاه قرآن و ایجاد چنین فضایی به خودی خود بستری است تا مردم به قرآن توجه کنند. به تعبیری این اقدامات جنبه تذکر و یادآوری قرآن را برای عموم جامعه به همراه دارد. اما باید برای مؤثر تر بودن این اقدامات و استفاده بهتر از این فضا، کار را به جای برد که معرفت قرآنی مردم افزایش پیدا کند.

این فعال قرآنی و استاد معارف دینی افزود: کارهایی مثل معرفی کتاب، مسابقه، نشست بصیرتی و... از جمله اقداماتی است که می تواند تاثیرگذاری به سزایی را در این محافل داشته باشد. اما باید اشاره کرد این اقدامات باید به شکل کارشناسی شده و دقیق صورت گیرد.

میرباقری افزود: نکته دیگر این است که چنین گردهمایی هایی بی شک پاسخی به اقدامات سوء و منفی دشمن است و موجب تثبیت عقاید و راه متدینین می شود. چرا که آنها دائما از دوری مردن از اهل بیت سخن می گویند اما حقیقت را می توان در چنین فضاهایی مشاهده کرد. پس باید به جنبه سیاسی این نمایشگاه هم توجه داشت.

سی‌امین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از ۱۲ تا ٢۶ فروردین‌ با شعار میخوانمت در مصلی امام خمینی (ره) تهران برپا می‌شود. زمان بازدید از این نمایشگاه از ساعت ۱۷ تا ٢۴ خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha