به گزارش بامداد شنبه ایرنا از منابع رسمی پاکستان، تشدید حملات تروریستی از جمله خیزش بی سابقه عناصر طالبان پاکستانی در مناطق مختلف این کشور به شدت صلح و امنیت را مختل کرده تا جایی که تروریسم در کنار بحران اقتصادی به یک بن بست در برگزاری انتخابات ایالتی در پاکستان و غلبه بر ناآرامیهای در داخل تبدیل شده است.
اعضای کمیته شورای امنیت ملی پاکستان به ریاست «شهباز شریف» نخست وزیر این کشور روز جمعه طی چهل و یکمین نشست این کمیته، با برنامه عملیات جامع نظامی جدید علیه تروریسم به ویژه برای مهار چالش ناشی از حملات گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان موافقت کردند.
در این جلسه که با حضور فرماندهان نیروهای مسلح پاکستان و روسای نهادهای اطلاعاتی این کشور منعقد شد، موافقت شد تا طی دو هفته آینده کمیتهای متشکل از مقامات بلندپایه کشوری و لشکری سیاست و راهبرد اجرای عملیات جدید نظامی را تدوین و ارائه دهد.
شورای امنیت ملی پاکستان اعلام کرد که موج اخیر تروریسم نتیجه نرمش با دشمنان صلح و فقدان یک سیاست منطقی در مقابل تحریک طالبان پاکستان است (اشاره به عملکرد دولت سابق این کشور) و برخلاف انتظارات عمومی، به بهانه نام اعتماد سازی در جریان مذاکرات صلح، تروریستهای خطرناک طالبان پاکستانی از زندانها آزاد شدند.
پاکستان طی ماههای اخیر شاهد افزایش بیسابقه حملات مرگبار علیه غیرنظامیان و نیروهای امنیتی خود بود و دولت این کشور مدعی است که از دلایل اصلی تشدید ناآرامیها در پاکستان استفاده تروریستها و عناصر ضدپاکستانی از قلمروی افغانستان بوده و حاکمان فعلی آن توانایی لازم برای پرداختن به نگرانی همسایگان خود را ندارند.
اوایل خردادماه سال گذشته شورای امنیت سازمان ملل در آخرین ارزیابی خود در مورد تهدید مداوم نیروهای امنیتی پاکستان از جانب تحریک طالبان پاکستان موسوم به TTP مستقر در افغانستان هشدار داده بود که «چشمانداز موفقیت روند مذاکرات تیره و تار است».
گزارش سالانه تیم نظارتی کمیته تحریمهای سال ۱۹۸۸ طالبان افغانستان به پیوندهای تحریک طالبان پاکستان با طالبان افغانستان اشاره و تشریح میکند که چگونه این گروه از سقوط دولت اشرف غنی در تابستان سال گذشته منتفع شد و به روابط آن با سایر گروههای تروریستی فعال در افغانستان اشاره کرده است.
ناظران بر این باورند که پاکستان تهدید تحریک طالبان پاکستان را سهل انگارانه تلقی کرد اما توافق صلح با این گروه مخوف یک اشتباه بزرگ بود. گفته میشود مقامات پاکستانی در راستای اعتمادسازی برای پیشبرد مذاکرات به صدها شورشی تحریک طالبان اجازه بازگشت به خانههای خود را دادند اما این گروه تروریستی مانند گذشته از مذاکرات و آتش بس برای تجدید قوا استفاده کرد.
نظر شما