لایحه ارتقاء امنیت زنان بسیاری از خلأ‌های حمایتی را برطرف کرده است

تهران - ایرنا - موافقان لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار معتقدند که این لایحه زنان و دختران را از آسیب برحذر داشته و بسیاری از خلأ‌های حمایتی برطرف کرده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان موافق این لایحه نظرات خود را در این باره بیان کردند.

مهرداد گودرزوند چگینی در موافقت با این این لایحه گفت: دین اسلام دین مودت، رحمت و بر پایه عدالت است و به این اساس جایگاه زنان بسیار ویژه است و توجه ویژه‌ای بر خلاف غرب که نوعی توهین به زنان دارد، در دین اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران نگاه ویژه‌ای به زنان شده و در این لایحه هم توجه جدی به زنان را تدوین کرده است.

نایب رئیس اول کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات افزود: در این لایحه در سه بخش به زنان توجه شده که در لایه نخست به هر اقدامی از سوی حاکمیت برای حمایت از زنان آسیب دیده توجه شده است. از جمله شناسایی زنان و دختران آسیب دیده یا در معرض آسیب، اسکان و سرپرستی زنان و دختران بی سرپرست و بدسرپرست، مداخله فوری مددکاری قضایی، حمایت‌های قضایی و کیفری، حمایت‌های اقتصادی، ارتقاء نیروی انسانی، درمان و درمانگری و مددکاری از مهمترین بخش‌ها در حوزه حمایتی این لایحه است.

نماینده مردم رودبار در مجلس تاکید کرد: در سطح دوم و در تدابیر پیشگیرانه، هر گونه اقدام بازدارنده برای سوء رفتار علیه زنان شده است. از جمله توسعه و تقویت ساماندهی نهادها و پژوهش‌ها، شناسایی موقعیت‌های آسیب زا، مناسب سازی فضای کاربردی شهری برای زنان، ارتقاء آگاهی، اطلاع رسانی، مهارت افزایی، آموزش در بخش دوم لایحه برای زنان به آن پرداخته شده است.

چگینی درباره بخش سوم این لایحه اظهار داشت: در این بخش درباره تدابیر حقوقی و قضایی برای زنان دیده شده است. از جمله محرمانه تلقی کرده اطلاعات زنان آسیب دیده، استفاده از وکلا و کارشناسان در تدابیر حقوقی و قضایی برای زنان دیده شده است. همچنین ایجاد فوریت برای پرونده‌هایی زنان از بخش های ارزشمند این لایحه است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: جرم انگاری جدید، استفاده از اقدامات احتیاطی، استفاده از مجازات‌های تکمیلی در این لایحه به آن توجه شده و پس از تصویب از قوانین مترقی در جمهوری اسلامی خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: لایحه حمایت از زنان نقاط مثبتی دارد و از قوانین مترقی در جمهوری اسلامی است که توسط دولت نگاشته شده و با رای بالا می توانیم از زنان جمهوری اسلامی ایران حمایت کنیم.

حسین حاتمی نماینده مردم کلیبر نیز در موافقت با کلیات این لایحه گفت: اکنون نظام مقدس جمهوری اسلامی به بلوغ کامل فکری رسیده است چرا که به زنان احترام کامل می‌شود، در مراکز آموزشی و دانشگاهی از وجود زنان بهره‌مند هستیم و آنها از بالاترین جایگاه برخوردارند.

وی با اشاره به شبهاتی که به لایحه مذکور وارد می‌شود، گفت: هیچ ردی از سند ۲۰۳۰ در لایحه مذکور وجود ندارد، کار کارشناسی دولت نشان داد این لایحه عاری از هرگونه آلودگی به سند ۲۰۳۰ است، کسانی که  می‌خواهند این لایحه رأی نیاورد به نام دین با آن مخالفت نکنند چرا که دین اسلام زن را تکریم کرده است.

حاتمی با اشاره به اهداف لایحه تشریح کرد: لایحه مذکور با عنایت به محورهای مورد تأکید مقام معظم رهبری تدوین شده است، این اهداف ارتقاء امنیت زنان و استحکام خانواده است و تلاش شده موقعیت‌های آسیب‌زا شناسایی و نسبت به کاهش این موقعیت‌ها با تقویت تدابیر اجتماعی و اتخاذ عدالت اسلامی و اجتماعی صورت گیرد. استیفای حقوق زنان و استحکام  خانواده از دیگر اهداف لایحه شمرده می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه لایحه دربرگیرنده مخاطبان مختلفی است، گفت: همه اقشار زنان ایران اسلامی در این لایحه دیده شده است، همچنین تقویت رویکرد حل مسئله با اتخاذ روش‌های پیشگیرانه و حمایتی و کاهش مفاد جرم‌انگاری و تقویت رویکرد تقنینی، همچنین ایجاد فصل پایش و نظارت در لایحه رعایت شده است. تطبیق در دستگاه‌ها با رویکرد چرخه خدمات دولتی و ایجاد سامانه پنجره واحد ارائه خدمات  از دیگر نقاط قوت لایحه حمایت از زنان و خانواده است.

وی در ادامه گفت: وجه تمایز لایحه مذکور با اسناد بین‌المللی این است که الگوی ارائه شده با هدف حفظ و استحکام خانواده است، همه ما مادر و دختر داریم که اکنون زمان حمایت از آنها رسیده است بنابراین اگر شبهات و ایراداتی وجود دارد، کلیات را تصویب کنیم چرا که کمیسیون اجتماعی آمادگی دارد تا با ارائه پیشنهادات کارشناسی شده نمایندگان، لایحه مذکور را ترمیم کند.

امنیت مشاغل و نیازمندی‌های زنان در این لایحه دیده شده است

رضا حاجی پور نماینده آمل نیز در موافقت با کلیات لایحه  گفت: شاید در کلیات این لایحه ایراداتی داشته باشد اما می توانیم در جزئیات دوباره این اشکالات را برطرف کنیم بنابراین باید تمام قد در برابر حقوق زنان در جامعه بایستیم و از آن ها دفاع کنیم.

وی با بیان اینکه زنان شخصیت‌های بسیار اثرگذار جامعه هستند، افزود: حفاظت از آن ها در برابر سوءرفتارها یعنی حفاظت از خانواده بایستی جدی گرفت و لایحه زنان یکی از مهم ترین گام های انقلاب اسلامی در جهت ارتقاء جایگاه زنان در جامعه است و این لایحه کاملا مبتنی بر حفظ کرامت و جایگاه زنان است و 2 پیام دارد.

نماینده مردم آمل در مجلس ادامه داد: یکی از پیام ها این است امنیت مشاغل و نیازمندی های زنان در جامعه در این لایحه به آن پرداخته شده است بنابراین حقوق، کرامت و امنیت زنان برای نمایندگان بسیار مهم است و به بانوان به عنوان نیمی از جامعه به طور جدی به آن توجه می شود. پیام دیگر این است که جامعه مدعی حمایت از حقوق زنان که مدعیان دروغین هستند در جامعه آن ها زن قاچاق می شود و به بردگی می رود و مورد تعرض قرار می گیرد.

حاجی پور ادامه داد: در کشورهای غربی و اروپایی که مدعی حقوق زنان هستند برخوردهای قهری صورت می گیرد، زنان ما در جامعه ما دارای هویت مستقل و انسانی هستند، زن در جامعه ما سوژه فعال است و هرگز به آن نگاه کالایی نمی شود. این لایحه حمایت اجرایی دارد اگر این قانون مصوب بشود دستگاه ها موظف هستند این قانون را اجرایی و عملیاتی کنند و در غیر این صورت باید در مراجع قضایی در برابر حقوق زنان پاسخگو باشند.

وی خاطرنشان کرد: زنان کارآفرین و زنان مستقل در امورات مختلف در جامعه ما و مراکز علمی و در مدارس در صنوف مختلف حضور دارند، زنان در عرصه های اجتماعی و سیاسی امروز در جامعه ما حضور فعال دارند. در شرایطی که مخالفین نظام شعار حمایت از زنان را می دهند اما، عکس آن عمل می کنند و ما باید براساس کرامت زنان و حفظ شأن زنان گام برداریم. 

رویکرد لایحه  جایگاه بالای زنان ایران اسلامی در جهان است

مهدی عیسی‌زاده هم در دفاع از گزارش کمیسیون اجتماعی پیرامون کلیات لایحه گفت:  زنان در ۴۴ سال انقلاب اسلامی دوشادوش مردان در سنگرهای مختلف نبرد سیاسی، اقتصادی و هشت سال دفاع مقدس حضور داشتند و به هر میزان از جایگاه زنان دفاع کنیم، کم است.

وی افزود: امام راحل فرمودند که باید به زنان توجه ویژه شود رویکرد ما در این لایحه این است که یکبار برای همیشه به جهان بگوییم که زنان ایران اسلامی در بالاترین جایگاه هستند و در این لایحه به نقش بانوان و زنان توجه ویژه‌ای شده است.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آمار خانم‌های تحصیلکرده و متخصصان قبل از انقلاب و بعد از انقلاب را باید با هم مقایسه کرد و رشد این آمار باعث افتخار همه ما است. این فرصت تاریخی اکنون در اختیار ما قرار دارد و اکنون این باب باز شده که بعد از سال‌ها به موضوعی که مورد مطالبه رهبری است پرداخته شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha