دکتر فرشید وفا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این چهارچوب ۳۴۴ ناظر و بازرس سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد همزمان با ۱۹، ۲۱ و ۲۳ ماه مبارک رمضان در محلهای معین برای انجام نظارتهای بهداشتی حضور خواهند داشت.
وی با بیان اینکه ۵۹ گروه نظارتی از این تعداد در قالب ۲۰۱ بازرس در شهر مشهد فعالیت می کنند، بیان کرد: این بازرسان نظارتهای بهداشتی را در مکانهای مختلف به ویژه محلهای شلوغ و پرجمعیت از جمله حرم مطهر رضوی نیز خواهند داشت.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: نظارتهای بهداشتی در قالب برنامه سلامت نوروزی به طور مشترک و همزمان در خصوص ماه مبارک رمضان نیز اجرا شده است و در این مدت نظارت ویژه بر واحدهای صنفی از جمله قنادی، آشپزخانهها، رستورانها، محلهای پذیرایی و نانواییها انجام خواهد شد.
وی اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان جلساتی با متولیان برنامههای فرهنگی و مذهبی از جمله مساجد برگزار شده است که در این جلسات بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی، استفاده از ماسک، ضدعفونی دستها، تهویه مناسب و رعایت فاصله اجتماعی به خصوص در شبهای پرفضیلت قدر تأکید شده است.
وفا با اشاره به اینکه در شبهای قدر در کنار برگزاری مراسمهای احیاء، طبخ و توزیع وعدههای سحری و افطاری در برخی مکانها از جمله مساجد انجام میشود، ادامه داد: طبق قانون باید در تمامی محلهای پخت و پز، برپایی سفره و توزیع غذا، دستورالعمل ماده ۱۳ رعایت شود، حتی غذاهای آماده و بستهشدی شده از جمله خرما و زولبیا باید از محلهای مورد تأیید تهیه شود.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: توصیه می شود مواد غذایی گرم اعم از طبخ شده یا تهیه شده نباید بیشتر از ۲ ساعت نگهداری شود، چراکه موجب فاسد شدن آن غذا میشود.
وی با بیان اینکه استفاده از ظروف گیاهی و لیوانهای کاغذی برای خوردنیها و نوشیدنیهای گرم مورد تأکید است، ادامه داد: آب شرب توزیعی نیز باید به صورت بطری تهیه و توزیع شود.
وفا ادامه داد: در این ایام نظارت بر نکات ایمنی بسیار مورد تأکید است تا خطرات و حوادثی نظیر آتش سوزی، برق گرفتگی، سقوط از ارتفاع و غیره را در این مراسم بویژه در مساجد، تکایا، خیمهها و هیات های مذهبی شاهد نباشیم.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.
نظر شما