۲۱ فروردین ۱۴۰۲، ۱۱:۲۹
کد خبرنگار: 1452
کد خبر: 85078164
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شورای ورزش همدان و مصوبات برزمین مانده

۲۱ فروردین ۱۴۰۲، ۱۱:۲۹
کد خبر: 85078164
شورای ورزش همدان و مصوبات برزمین مانده

همدان- ایرنا- سال گذشته شاهد برگزاری سه دوره نشست شورای ورزش و تربیت بدنی استان همدان بودیم، نشستی که مصوبات آن هیچ گاه در عمل تحقق نیافت و همچنان بر زمین مانده است.

به گزارش ایرنا، با وجود تلاش و تاکید معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری همدان برای تحقق اهداف و برنامه‌های اثرگذار در راستای توسعه ورزش استان اما همچنان شاهد کوتاهی و حتی بی‌توجهی بیشتر دستگاه‌های اجرایی استان در انجام مصوبات شورای ورزش و تربیت بدنی هستیم.

اتخاذ سیاست‌های اجرایی توسعه تربیت بدنی و ورزش، بررسی و تصویب برنامه‌های بلندمدت، راهبردی، اجرایی و نظارتی حوزه تربیت بدنی و ورزش، متناسب با سند آمایش سرزمینی و هماهنگ‌سازی فعالیت‌های تربیت بدنی و ورزش و نظارت بر حسن اجرای آن و رفع چالش‌ها و موانع توسعه ورزش از مهمترین وظایف شورای عالی ورزش و تربیت بدنی به شمار می‌رود.

استان همدان سال گذشته در سه نوبت شورای ورزش و تربیت بدنی را برگزار کرد که در سال‌های اخیر بی‌نظیر بود و نشان از اهمیت مدیریت ارشد استان به مقوله ورزش داشت.

اما در مقابل، مصوباتی که باید در مرحله اجرا قرار می‌گرفت، با بی‌توجهی همراه شد. مصوباتی نظیر واگذاری سالن‌های ورزشی دستگاه‌های اجرایی استان در ساعات اولیه صبح به ورزش صبحگاهی و همگانی، توسعه ورزش کارمندان و همچنین برگزاری باشکوه مسابقات مینی فوتبال جام محلات که همچنان اجرا نشده است.

بی توجهی به اجرای طرح شهر فعال ورزش که همدان یکبار با کسب نشان برنز، در این رویداد ملی درخشید، سالی بی‌رونق را در کارنامه شورای ورزش استان همدان برجای گذاشت.

تردیدی نیست که دستگاه ورزش در حد توان خود برای پیگیری مصوبات شورای ورزش و تربیت بدنی قدم برداشته است اما سایر دستگاه‌های اجرایی همراهی لازم را نداشته‌اند.

بیش از تغییر نام شورای ورزش همگانی به شورای ورزش و تربیت بدنی، در سال‌های گذشته تشکیل شورای نصف و نیمه ورزش همگانی استان همدان همواره با ارایه گزارش‌های کاغذی، بیشتر حالت رفع تکلیف و نمایشی جلوه دادن اقدام‌ها را داشت، تعداد نشست‌های شورای ورزش همگانی استان در دوره گذشته مدیریت ارشد استان حتی به‌اندازه انگشتان یک دست هم نرسید و در مجموع خروجی مثبت و تاثیرگذاری هم نداشت و تنها به ارایه آمار چند دستگاه اجرایی محدود شد و گویا این رویه قرار است ادامه یابد.

آنچه مشهود است، در این شورا اثربخشی عملکرد دستگاه‌های عضو و بحث و بررسی در راستای تدوین برنامه راهبردی به منظور جذب مشارکت حداکثری جمعیت استان در توسعه ورزش را شاهد نیستیم و تنها به ارایه آماری از فعالیت درون سازمانی چند ارگان اجرایی اکتفا می‌شود.

آمارهایی که نشان داد بیشتر با هدف رفع تکلیف بوده و هیچ یک از دستگاه‌های عضو در راستای سند چشم‌انداز توسعه ورزش برنامه مدونی ارایه نکردند.

منشور ورزش همگانی همچنان در بایگانی

هنوز با گذشت سال‌ها از ترویج و سازماندهی ورزش همگانی در همدان، منشور ورزش‌های همگانی تدوین نشده و راهبرد مشخصی برای این هدف هم تعیین نشده است.

در منشور ورزش‌های همگانی، حق پرداختن به ورزش برای همه افراد، توسعه اجتماعی، انسانی و فرهنگی از طریق ورزش، همکاری بین مقام‌های دولتی و سازمان‌های غیردولتی، امکان دسترسی همگان به محیط طبیعی و امکانات لازم برای تفریح و استراحت و نیاز به افراد متخصص در زمینه برنامه ریزی و مدیریت ورزشی، به عنوان یک اصل اساسی مورد توجه است.

در منشور ورزش‌های همگانی، حق پرداختن به ورزش برای همه افراد، توسعه اجتماعی، انسانی و فرهنگی از طریق ورزش، همکاری بین مقام‌های دولتی و سازمان‌های غیردولتی، امکان دسترسی همگان به محیط طبیعی و امکانات لازم برای تفریح و استراحت و نیاز به افراد متخصص در زمینه برنامه ریزی و مدیریت ورزشی، به عنوان یک اصل اساسی مورد توجه است.

بنابراین می‌طلبد با بهره مندی از تجارب و دانش کارشناسان خبره دانشگاهی، پیشکسوتان و صاحب نظران عرصه ورزش‌های همگانی در کنار رسانه‌ها، توسعه ورزش همگانی در قالب طرح پژوهشی و راهبردی مورد تدوین قرار بگیرد.

از سوی دیگر انتظار می‌رود با شرح وظایف برای دستگاه‌های اجرایی و تشکیل کمیته‌های برنامه محور، برگزاری نشست شورای ورزش همگانی تخصصی تر، پربار و اثربخش باشد.

طبق آمارهای موجود، در حال حاضر ۲۳ درصد از جمعیت استان همدان در ورزش همگانی فعالیت دارند که این رقم تا پایان سال گذشته نیز باید بیش از ۵۰ درصد می‌رسید.

حال اینکه شیوع کرونا از یکسو و محدودیت در فعالیت‌های عمومی مردم از جمله حوزه ورزش باعث شد تا از این هدف فاصله بگیریم.

کم توجهی برخی نهادها به امر ورزش

باید توجه داشت که ورزش تنها مشارکت عموم مردم نیست بلکه نیاز است تا حوزه‌های مختلف از جمله ورزش کارگری، نظامی و انتظامی، دانشگاهی، مدارس و سایر اقشار نیز برنامه محور عمل کنند.

همچنین توجه جدی به ترویج ورزش به خصوص در حوزه همگانی در بین بانوان نیز بسیار حایز اهمیت است.

توجه به این نکته که از میان ۸۰۰ هزار بانوی استان همدان هم اینک یکصد هزار بانو فعالیت ورزشی دارند نیز بر ضرورت ترویج ورزش همگانی در بین این قشر تاثیرگذار جامعه می‌افزاید.

بی تردید برای تحقق سندچشم‌انداز توسعه ورزش همگانی در استان همدان باید ضمن فراهم‌سازی امکانات کیفی و کمی برای اقشار مختلف جامعه به ویژه دانش آموزان، دانشجویان، کارگران، بانوان، معلولان و قشر کم درآمد، افزایش ظرفیت امکانات و منابع موجود و توزیع عادلانه آن نیز تامین شود.

نادیده گرفتن ظرفیت ها

از سوی دیگر بهره مندی از ظرفیت بالقوه رسانه‌های جمعی برای آگاه‌سازی جامعه به ویژه خانواده‌ها بر ضرورت فعالیت ورزشی در سبد زندگی روزانه، طراحی و استقرار نظام نظارت، ارزیابی و کنترل ورزش در شهرستان‌ها، حمایت از ایجاد سمن‌های مردم نهاد در توسعه ورزش همگانی و بهره گیری از فن آوری‌های نوین در آموزش و ترویج ورزش در چارچوب سند چشم‌انداز توسعه حایز اهمیت است.

موضوعی که انتظار می‌رود به عنوان یک راهبرد کلیدی توسط شورای ورزش و تربیت بدنی همدان دنبال شود و افزون بر صدا و سیما، نمایندگان رسانه‌های نوشتاری نیز عضو این شورا شوند.

ایجاد کمیته‌های مختلف در شورای ورزش همگانی از جمله کمیته توسعه ورزش محلات، ورزش بانوان، رسانه، استعدادیابی، پیشکسوتان، ورزش‌های روزانه و صبحگاهی و سایر تشکیلات اثرگذار امری ضروری به شمار می‌رود.

ایجاد کمیته‌های مختلف در شورای ورزش همگانی از جمله کمیته توسعه ورزش محلات، ورزش بانوان، رسانه، استعدادیابی، پیشکسوتان، ورزش‌های روزانه و صبحگاهی و سایر تشکیلات اثرگذار امری ضروری به شمار می‌رود.

همچنین پیشنهاد می‌شود در چارچوب شورای ورزش همگانی نسبت به راه‌اندازی آکادمی ملی ورزش‌های همگانی و تفریحی در استان، حمایت از کانون‌های توسعه سلامت، تشکیل و راه‌اندازی کانون‌های استعدادیابی و مشاوره‌ای و نیز راه‌اندازی مراکز غنی‌سازی اوقات فراغت مردم با آموزش و فعالیت ورزش‌های همگانی اقدام شود.

حرف‌های فراوان در انتظار نخستین نشست شورا در سال جدید

حالا همگان منتظر تشکیل نخستین شورای ورزش و تربیت بدنی استان همدان در سال جدید هستند، شورایی که به طور قطع حرف‌های ناگفته فراوانی از گذشته در آن بیان خواهد شد و کاستی‌های موجود روی دایره نقد قرار می‌گیرد.

از کم توجهی به ورزش کارمندان تا نادیده گرفتن قانون واگذاری سالن‌های ورزشی به صورت رایگان در ساعات اولیه صبح به شهروندان به خصوص بانوان برای انجام ورزش‌های صبحگاهی که اکنون در برخی دستگاه‌های اجرایی شاهد این تخلف آشکار هستیم.

شواهد پیداست معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان بی‌توجهی و اهمال نسبت به اجرای مصوبات شورای عالی ورزش از سوی مدیران دستگاه‌های اجرایی را بر نمی‌تابد.

پیشنهاد می‌شود، اجرای مصوبات شورای ورزش و تربیت بدنی به عنوان یکی از ملاک‌های ارزشیابی مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد چرا که پای کار بودن و پاسخگویی به مصوبات از وظایف مدیران در اجرای مصوبات جلسات شورای ورزش است.

افزون بر این بهتر است اداره کل ورزش و جوانان، دستگاه‌هایی را که در این زمینه همکاری نکرده‌اند برای جلسه بعد مشخص و معرفی کند تا با پیگیری مستمر به نتیجه مورد نظر رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha