گره گشایی دولت از کلان پروژه بیمارستانی تبریز

تبریز-ایرنا- دولت مردمی و انقلابی سیزدهم با اختصاص منابع و اتخاذ تصمیمات لازم برای تصویب بندهایی در قانون بودجه و سفر استانی، از کلان پروژه بیمارستانی تبریز که بزرگترین نوع خود در کشور به شمار می‌رود، گره گشایی کرد.

به گزارش ایرنا، ساخت بیمارستان بزرگ یکهزار تختخوابی تبریز که کلنگ احداث آن در سال ۱۳۹۵ به زمین زده شد، با وجود پیگیری های عدیده از سوی مسوولان استانی مورد بی توجهی دولت وقت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واقع شد و به رغم سپری شدن ۶ سال پیشرفت چندانی در ساخت این مگاپروژه محقق نشد، تا اینکه دولت سیزدهم در جریان سفر استانی به آذربایجان شرقی این پروژه بزرگ را مورد توجه جدی خود قرار داد تا شاهد پیشرفت مناسب در اجرای آن باشیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیمارستان یکهزار تختخوابی تبریز را مهم‌ترین طرح سلامت حوزه درمان منطقه شمال‌ غرب کشور خواند و با اشاره به اینکه با گذشت ۶ سال از کلنگ‌زنی آن تنها ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، افزود: در حال حاضر عملیات اجرایی این کلان پروژه سرعت مناسبی به خود گرفته است و ما از روند اجرای کارها رضایت داریم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: طبق توافقات صورت گرفته دولت سیزدهم ماهانه به طور میانگین اعتباری معادل ۷۰ میلیارد تومان در اختیار این مگاپروژه قرار می دهد که تاکنون موفق به جذب حداقل ۵۰ درصدی این اعتبارات شده ایم و کوشش داریم تا بقیه بودجه مورد نظر نیز در سریعترین زمان تامین و جذب شود.

دکتر بهمن تقی پور با بیان اینکه در جریان سفر استانی هیات دولت به آذربایجان شرقی در خرداد ماه سال گذشته مجوز استفاده از منابع مختلف از جمله تهاتر و نیز مولدسازی برای تامین بخشی از هزینه های ساخت بیمارستان یکهزار تختخوابی به دانشگاه علوم پزشکی تبریز داده شد، افزود: بر این زمینه طی چند ماه اخیر تلاش های گسترده ای از سوی این دانشگاه با مساعدت و همراهی استانداری و نیز نمایندگان مردم آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی به انجام رسیده است.

وی اظهار کرد: طبق توافقات صورت گرفته دولت سیزدهم ماهانه به طور میانگین اعتباری معادل ۷۰ میلیارد تومان در اختیار این مگاپروژه قرار می دهد که تاکنون موفق به جذب حداقل ۵۰ درصدی این اعتبارات شده ایم و کوشش داریم تا بقیه بودجه مورد نظر نیز در سریعترین زمان تامین و جذب شود.

تقی پور مولدسازی املاک و نیز تهاتر نفتی را از دیگر منابع مهم و تاثیرگذار برای تامین بخش اعظمی از هزینه های ساخت بیمارستان فوق برشمرد و ادامه داد: بیمارستان یکهزار تختخوابی تبریز از جمله طرح‌های نیمه تمام حوزه سلامت در آذربایجان‌شرقی است که در صورت بهره‌برداری می‌تواند نیاز درمانی این کلان‌شهر ۲ میلیون نفری را تا حداقل ۲ دهه آینده برطرف کند.

گره گشایی دولت از کلان پروژه بیمارستانی تبریز
"دکتر بهمن نقی پور" رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز

وی با ابراز رضایت از پیشرفت عملیات اجرایی و نیز تخصیص اعتبارات برای این پروژه بخش سلامت آذربایجان شرقی، یادآور شد: یکی از دغدغه های مهم بخش سلامت استان مربوط به فرسودگی مراکز درمانی و بیمارستانی است که متوسط آنها در حال حاضر به ۶۰ تا ۷۰ سال می رسد و وضعیت آنها نگرانی برای استفاده بیشتر از این مراکز را چند برابر می کند.

تقی پور گفت: طراحی این بیمارستان برای یک هزار و ۲۰۰ تخت انجام و اعتبار احداث این بیمارستان از محل قانون بودجه تعیین شده بود و با وجود اینکه در آخرین سفر رییس جمهور قبلی به آذربایجان شرقی ۱۵۰ میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شد، اما این تخصیص هیچگاه محقق نشد.

به گفته وی چون ساخت این بیمارستان بر عهده قرارگاه خاتم الانبیا است، بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی مبلغی از محل افزایش قیمت بنزین در اختیار سازمان برنامه و بودجه قرار گرفت تا بدهی های دولت از محل بیمارستان ها به قرارگاه خاتم الانبیا داده شود که سهم بیمارستان یکهزار تختخوابی تبریز از آن ۴۰ میلیارد تومان است.

نقی پور مساحت کلی بیمارستان یکهزار تخخوابی تبریز را ۵۰ هکتار با زیربنای ۱۴۰ هزار متر مربع اعلام و اضافه کرد: زمان بندی اجرای این کلان پروژه در سال ۱۳۹۷ چهار سال در نظر گرفته شده بود که به دلیل عدم تخصیص اعتبارات لازم، این هدف گذاری منتفی شد و هزینه های اجرایی آن نیز با توجه به نوسانات ارزی و گرانی های چند سال اخیر به چندین برابر افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۲ هزار میلیارد تومان برآورد هزینه‌ در زمان کلنگ زنی برای احداث این بیمارستان پیش بینی شده بود، اعتبار مورد نیاز برای اجرای کامل این پروزه در زمان حاضر را حداقل سه برابر این هزینه ها اعلام کرد.

نقی پور گفت: با توجه به اینکه بیمارستان یکهزار تختخوابی تبریز بزرگترین، مجهزترین و مدرن ترین بیمارستان در دست ساخت کشور است که خدمات آن می‌تواند منطقه شمال غرب و کل کشور را پوشش دهد، نیازمند توجه جدی و بیش از پیش دولت است که البته تاکنون دولت مردمی به خوبی پای کار بوده و تصمیم جدی برای اتمام این پروژه دارد.

وی ادامه داد: بدون تردید تکمیل این مرکز جامع بیمارستانی یکی از مطالبات مهم و اصلی مردم آذربایجان در حوزه سلامت و دانشگاه علوم پزشکی تبریز است که با بهره برداری از آن بسیاری از مشکلات بهداشتی، درمانی، اجتماعی و حتی ترافیک شهری و هزینه های گزاف رفت و آمد اضافی مردم به شکل چشمگیری کاهش می یابد که در این میان تزریق اعتبارات مناسب و مکفی برای تکمیل این بیمارستان ضروری است.

نقی پور افزود: دولت سیزدهم در راستای توجه به موضوع سلامت به این پروژه مهم ملی توجه بیشتری داشته است و اهمیت دادن به بخش سلامت یکی از اولویت های اصلی دولت مردمی است که بر همین اساس چنانچه اعتبارات لازم به این طرح تزریق شود، با مرحله بندی مناسب می توان تا پایان دولت حداقل مرحله اول آن را به بهره برداری رساند که این موضوع دستاوردی بس عظیم برای دولت به شمار می رود.

نقی پور افزود: دولت سیزدهم در راستای توجه به موضوع سلامت به این پروژه مهم ملی توجه بیشتری داشته است و اهمیت دادن به بخش سلامت یکی از اولویت های اصلی دولت مردمی است که بر همین اساس چنانچه اعتبارات لازم به این طرح تزریق شود، با مرحله بندی مناسب می توان تا پایان دولت حداقل مرحله اول آن را به بهره برداری رساند که این موضوع دستاوردی بس عظیم برای دولت به شمار می رود.

وی اظهارکرد: بیمارستان جامع و بزرگ تبریز در حقیقت یک طرح مگاهاسپیتال ( بیمارستان بزرگ ) است که تمامی خدمات درمانی، بهداشتی و پزشکی از کوچکترین مسایل تا تخصصی ترین اعمال جراحی و مراقبت های مختلف در آن تعریف شده است تا بیماران با انواع مشکلات بدون خروج از محل بیمارستان خدمات مورد نیاز را دریافت کنند.

وی ادامه داد: تاکنون برای اجرای این پروژه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است و به طور متوسط تا پیش از روی کار آـمدن دولت سیزدهم سالانه ۲۰ میلیارد تومان تخصیص داشته ایم، در حالیکه برای رعایت زمان بندی طرح باید سالانه ۵۰۰ میلیارد تومان جذب اعتبار محقق شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: چنانچه این میزان بودجه با زمان بندی مناسب و به صورت مستمر در مدت چهار سال به پروژه تخصیص داده و تمامی آن جذب شود، کل پروژه را می توان تا پنج سال آینده به بهره برداری رساند.

نقی پور طراحی بیمارستان یکهزار تختخوابی تبریز را مطابق با نقشه های نوین مهندسی سازه های بیمارستانی و نیازمندی های روز و مدرن جهانی دانست که در قالب پنج برج سه طبقه ای ساخته می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha