۲۱ فروردین ۱۴۰۲، ۱۳:۲۶
کد خبرنگار: 998
کد خبر: 85078957
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سیاه‌چادر عشایری و بازارچه‌ها الگوی جامع در سفرهای نوروزی است

بیرجند - ایرنا - مسئول میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان بشرویه گفت: برپایی سیاه‌چادرهای عشایری و بازارچه‌های بین‌راهی در نوروز ۱۴۰۲ الگوی جامع در ساماندهی سفرهای نوروزی است.

به‌ گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط‌ عمومی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان جنوبی، سید امیر سلیمانی رباطی افزود: با تصمیم‌گیری و ابلاغ ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور قرار بر این شد در محورهای مواصلاتی منتهی به شهرها، سیاه‌چادرهای عشایری و بازارچه‌های موقت صنایع‌ دستی و سوغات محلی نوروزی با هدف معرفی جاذبه‌های فرهنگی، تنوع فرهنگی، نماش آداب‌ و رسوم و عرضه خدمات، سوغات و صنایع دستی بومی هر شهر راه‌اندازی شود.

وی گفت: طی جلسات هماهنگی در سه‌ نقطه مجاور مجتمع خدماتی رفاهی امام رضا (ع)، مجاور روستای اصفاک و مجاور پارک بین‌راهی طریق الرضا این تصمیمات اجرایی شد.

مسئول میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان بشرویه سلیمانی رباطی درخصوص اقدامات صورت گرفته در مجاور مجتمع امام رضا (ع) واقع در ۲ هزار متری ابتدای محور بشرویه - طبس گفت: با توجه به اینکه امکانات رفاهی و خدماتی از قبیل سرویس‌های بهداشتی، استراحتگاه و نمازخانه مهیا بود بازارچه اصلی صنایع‌ دستی و سوغات محلی به همراه سه سیاه‌چادر عشایری در این محل اجرا شد که حجم انبوهی از مسافران نوروزی به‌ صورت موقت یا توقف شبانگاهی از این امکانات بهره‌مند شدند.

وی درباره ایستگاه بین‌راهی مجاور روستای اصفاک اظهار داشت: با توجه به تجربه موفق سال‌های گذشته مبنی بر راه‌اندازی ایستگاه استراحت اجباری مسافران نورزوی در محور بشرویه - طبس امسال تصمیم بر این شد همکاری و هماهنگی دستگاه‌های اجرایی با ستاد هماهنگی خدمات سفر بیشتر شود تا ایستگاه استراحت بتواند خدمات موردپسند به مسافران ارائه کند.

وی افزود: علاوه بر تجهیز این موقعیت به سیاه‌چادر عشایری، چادرهای استراحت موقت و کانکس، پایگاه‌های موقت اورژانس جاده‌ای، هلال‌احمر و پلیس‌ راه نیز در این نقطه از ابتدای شروع سفرهای نوروزی تا پایان تعطیلات مستقر بود.

سلیمانی رباطی درباره ایستگاه عشایری مجاور پارک طریق الرضا در محور بشرویه - فردوس هم گفت: ارائه خدمات در این نقطه با توجه به تقارن ماه رمضان با تعطیلات نوروزی بیشتر مربوط به بازه زمانی افطار تا سحرگاه بود که خدمات رایگان از قبیل آبجوش، دمنوش یا ارائه نذورات افطاری به مسافران عرضه شد.

وی افزود: ترغیب مسافران به توقف حتی برای کمتر از ۳۰ دقیقه و عرضه خدمات به آنان در هوشیاری رانندگان نقش مهمی دارد که براساس آمارهای ارائه‌ شده خوشبختانه در محورهای شهرستان بشرویه تصادفات منجر به فوت را شاهد نبودیم.

مسئول میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان بشرویه گفت: در اجرای طرح‌های موفق استراحت محورهای بشرویه تمامی ادارات شهرستان سنگ تمام گذاشتند که مراتب تقدیر خود را از فرماندار، بخشدار مرکزی، پلیس‌ راه، نیروی انتظامی، راهداری، هلال‌ احمر، شبکه بهداشت و درمان، اداره عشایر و هنرمندان و عشایر ابراز می‌کنم.

وی درباره میزان فروش محصولات صنایع‌ دستی و سوغات محلی در ایستگاه‌های موقت بین‌راهی گفت: به‌ استثنای فروش ۲۵۰ میلیون تومانی محصولات صرفا صنایع‌ دستی در مراکز دائم شهر بشرویه، در مجموع ۴۵۰ میلیون تومان فروش سوغات و صنایع‌ دستی در سه ایستگاه موقت بین‌راهی ثبت شد.

استان خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان بشرویه در ۳۰۰ کیلومتری شمال بیرجند است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha