محمود قلیزاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در راستای تفاهمنامه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی این تعداد نهال توت با هدف احیای صنعت نوغانداری و ابریشم برابر ظرفیت اعلام شده برای استان اردبیل، در نهالستان مغان کشت شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: این عملیات بخشی از برنامه توسعه پوشش گیاهی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در طول چهار سال در کشور است.
قلیزاده با بیان اینکه استان اردبیل با دارا بودن تنوع اقلیمی و وجود سه ناحیه رویشی، ایستگاه تولید بذر و نهال مغان ،کندرق خلخال و فندقلوی نمین ظرفیت خوبی در اجرای طرح مردمی کاشت درخت را دارد ، گفت: این طرح با هدف افزایش سرانه پوشش درختی و توسعه فضای سبز با بهرهگیری از ظرفیت صنایع، مجمع خیرین و شرکتهای پیشرو در استان اجرا میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل سهم این استان را در طرح مردمی کاشت درخت در چهار سال را ۴۰ میلیون اصله ذکر کرد و گفت: این طرح در چهارچوب مشارکتهای مردمی در ایجاد و توسعه فضای سبز و سرمایهگذاری بخش خصوصی در قالب زراعت چوب در استان قابل اجرا بوده و تحقق آن نیازمند همت و اراده جمعی است.
قلیزاده اظهار کرد: با توجه به گسترش صنایع آلاینده در کشور و افزایش آلودگی هوا، درختکاری و جنگلکاری مناطق مختلف بر اساس سیاستهای کنوانسیون مبارزه با بیابانزایی در اولویت قرار گرفته که در مرحله اول نیاز است جهت اجرای این طرح، پویش مردمی در استان ایجاد شود.
وی با تشریح رویکردهای اصلی این طرح گفت: یکی از رویکردهای اصلی طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور، مبارزه با آلودگی هوا، مقابله با بیابانزایی، جلوگیری از فرسایش خاک و روانآبها و کاهش کربن و تولید اکسیژن است ، ضمن اینکه توسعه فضای سبز هم در قالب این طرح مدنظر قرار گرفته است.
قلیزاده با بیان اینکه طرح مردمی درختکاری نوعی آبخیزداری زنده است، افزود: رویکرد دیگر این طرح تامین نهادهها بویژه نیازمندیهای صنایع سلولزی و افزایش کشت صنوبر در مناطق میباشد که با اجرای عملیات بیولوژیکی و توسعه جنگل کاری در استان میتوان سرانه فضای سبز در استان را افزایش داد.
نظر شما