به گزارش ایرنا؛ کمآبی و کم بارشی در سالهای گذشته موجب تشدید بحران خشکسالی و کمآبی در استان فارس شد و بسیاری از شهرها و روستاهای استان را به لحاظ فعالیتهای شغلی که اساسا کشاورزی بوده است با مشکل روبه رو کرد؛ مشکلی که سالهاست گریبانگیر این استان پهناور شده به گونهای که بارشهای اخیر در پاییز و زمستان سال گذشته هم نتوانست به حل این بحران کمک کند.
پیگیریهای مسئولان فارس برای حل مشکل کمآبی
استان فارس در حالی با بحران کمآبی مواجه است که ۹۲ درصد آب استان صرف مصارف کشاورزی میشود. بر همین اساس مسئولان ارشد استان فارس نیز که معضل کمآبی را به عنوان مهمترین بحران این استان میدانند، ارائه راهکارها و انجام اقداماتی برای حل این مشکل را در دستور کار خود قرار دادند.
بدین ترتیب برنامهریزی برای انجام یکسری اقدامات ریشهای به منظور مدیریت و صرفهجویی در مصرف آب از جمله تشکیل قرارگاه عملیاتی آب با حضور سازمانها و دستگاههایی از جمله شرکت های آبفا، آب منطقهای، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و صمت و با نظارت استانداری فارس صورت گرفت.
تسریع در اجرای پروژههای تامین آب در نقاط بحرانی فارس
علی جان صادق مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس به تسریع در اجرای پروژههای تامین آب در نقاط بحرانی فارس اشاره کرد و گفت: خشکسالی، تأمین آب شهرستانها و روستاهای این شهرستانها را با چالش جدی مواجه ساخته است و به صورت روزانه پیگیر اقدامات پیشگیرانه، به منظور مقابله با تنش آبی ناشی از خارج شدن منابع اصلی تأمین آب شرب در این شهرستانها هستیم. لذا در ۵ شهرستان که به علت بحران خشکسالی سنواتی و همچنین کاهش شدید نزولات آسمانی نسبت به مدت مشابه در سنوات قبل منابع اصلی تأمین آب آنها تقریبا از مدار بهره برداری خارج شده است، طرح های پیشگیرانه را تسریع بخشیدیم.
مشکل بحران آب استان همچنان پابرجا
با وجود تمام این پیگیریها و بارندگیهای اخیر در استان فارس هنوز هم استان فارس با بحران کم آبی مواجه است و متولیان امر با نزدیک شدن فصل گرما مشکل کمآبی در استان فارس را جدی میدانند به طوری که با آغاز سال جدید و تقارن آن با ماه مبارک رمضان بار دیگر مدیر عامل شرکت آبفا استان فارس نسبت به بحران کمآبی در استان فارس هشدار داد و در نامه ای به ائمه جمعه این استان، خواستار ترویج فرهنگ صرفهجویی در مصرف آب از تریبون نماز جمعه و نماز جماعات مساجد، به ویژه در ماه رمضان شد.
علی جان صادق پور در این نامه با اشاره به دلایل بحران کم آبی و چالش های ناشی از آن، اظهار داشت: اقلیم خشک و نیمه خشک استان، تداوم خشکسالی های سنواتی، استحصال بی رویه از منابع آبی موجود، رشد جمعیت و افزایش الگوی مصرف موجب گردیده است تا روز به روز شاهد فقر مضاعف سفره های زیر زمینی که عمده منابع تامین آب شرب و بهداشتی جمعیت استان را تشکیل میدهد، باشیم.
تلاشهای یک سویه مسئولین کافی نیست
صادق پور تلاشهای یک سویه مسئولین در جهت کنترل بحران را ناکافی دانست و افزود: علی رغم تلاشهای بی وقفه مسئولین و متولیان تأمین آب شرب در زمینه طراحی، اجرا و بهره برداری از تاسیسات آب و فاضلاب، شاهد گسترش کم آبی و بعضا تهدید بیآبی در اکثر شهرها و روستاهای استان هستیم.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر دسترسی به منابع آبی پایدار یکی از مهمترین عوامل رشد صنعت، اشتغال و بقاء سکونت در روستاها و شهرهای کوچک است این در حالی است که با افزایش نیازها به آب، شاهد گسترش آلوده سازی منابع آبی موجود و تهدید این منابع توسط آلاینده های انسان ساز هستیم.
تجاوز به حریم چاه ها و منابع تامین آب شرب
مدیر عامل شرکت آبفا فارس تجاوز به حریم چاه ها و منابع تامین آب شرب که دارای شاخص های بسیار بالاتری نسبت به آب کشاورزی و صنعت هستند را نیز از دیگر چالش ها عنوان کرد و یادآور شد: با پیشرفت علوم و سطح رفاه اجتماعی، انتظارات و نیاز های مصرف کننده گان جهت دریافت خدمات مطلوب تر افزایش یافته است. بنابراین محافظت از منابع آب که بزرگترین داراییهای موجود انسان است را باید یکی از وظایف ملی و اجتماعی دانست که لازمه آن آگاهی بخشی و ایجاد حمیت عمومی با احساس مسوولیت همگانی است.
صادق پور حمایت و پشتیبانی از ماموران و خدمتگزاران مردم در صنعت آب و فاضلاب شهرها، بخش ها و روستاهای استان در مسیر حفظ و حراست از این ثروت گرانبها و غیر قابل جایگزین را بسیار لازم دانست و ترویج فرهنگ صرفه جویی و مصرف صحیح از این نعمت بی بدیل الهی را در کاهش مشکلات ناشی از کم آبی و بعضاً بی آبی، بسیار مفید و اثر بخش توصیف کرد.
مدیر عامل آبفا فارس با تأکید بر اینکه پرداخت هزینه های آب مصرفی( آب بها) و جلوگیری از وصل انشعابات غیر قانونی که تجاوز به منابع عمومی و بیت المال محسوب میشود، شرکت آبفا فارس را در مسیر ارائه ی خدمات مطلوب تر قرار می دهد، اظهار داشت: این مهم موجب پویایی بیشتر و تقویت شرکت آب و فاضلاب استان فارس، جهت ارائه خدمت مطلوبتر انجام تعمیرات به موقع و پرداخت هزینه های بسیار بالای خرید مواد گندزدایی، تجهیزات، ماشین آلات و حق الزحمه پرسنل زحمتکش پیمانکاران فعال در این حوزه می شود.
درخواست یاری از ائمه جمعه و جماعات استان
وی ضمن درخواست یاری از ائمه جمعه و جماعات استان با توجه به دارا بودن پایگاه اجتماعی و دینی در جامعه و نفوذ کلام در میان نمازگزاران و دین مداران جامعه، خواستار ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب و تأکید بر لزوم صرفه جویی در این خصوص به ویژه در ماه مبارک رمضان، با استفاده از تریبون نماز جمعه و جماعات شده است.
این مدیر ارشد آب شرب استان با اشاره به اینکه خادمان مردم در شرکت آبفا فارس با تلاش شبانه روزی در جهت ارائه ی خدمات مطلوب به هم استانی ها تلاش می کنند، اظهار کرد: بدون شک اینجانب و همکارانم در جای جای این استان پهناور تمامی مساعی خود را در جهت کاهش مشکلات و انجام وظیفه قانونی که متعهد به آنیم به کار خواهیم بست تا زمینه برخورداری از آب شرب سالم و بهداشتی برای آحاد جامعه شهری و روستایی استان را فراهم آوریم و در این مسیر نیازمند دعای خیر و همکاری مردم و مسئولین به ویژه جامع روحانیت و ائمه جماعات هستیم.
نظر شما