به گزارش خبرنگار ایرنا، سومین شب از شب های قدر هم از راه رسید و بسیاری از روزه داران ترجیح دادند که یکی از بهترین شب های سال را در گلزار شهدای بهشت زهرا (س) احیا کنند.
۲۴ ساعته شدن فعالیت بهشت زهرا(س) در ماه مبارک رمضان موجب شد تا بسیاری از مردم اقبال بیشتری برای احیا کردن شب های پر خیر و برکت قدر در گلزار شهدای این بزرگترین آرامستان کشور از خود نشان دهند.
جالب اینکه جمعیت پرشماری از روزه داران ترجیح دادند که با برپا کردن سفره های ساده، از زمان غروب در گلزار بهشت زهرا(س) افطار کرده و ساعات یکی از ارزشمندترین شب های سال را با خانواده در کنار شهدا به سحر برسانند.
این در حالی بود که هوای سرد، وزش شدید باد و بارش گاه و بیگاه باران هم از جمعیت روزه داران و احیاداران کم نکرد.
ساعتی می گذرد و جمعیت بر سر قبور در گلزار شهدا بیشتر و بیشتر می شود؛ تا چشم کار می کند زن و مرد و پیر و جوان قرآن سر گرفته اند و نوای الغوث الغوث جمعیت به گوش می رسد.
قطعات ۲۶ تا ۲۸ و همچنین میدانگاهی قطعه ۴۰ تا قطعه ۲۹ و ۵۰ شاهد حضور بیشترین تعداد عزاداران هستند و دل کندن از این فضا قطعا سخت و جانکاه.
بعضی ها می روند و برخی دیگر ترجیح می دهند تا سحر در گلزار شهدا بمانند و در آنجا سحری بخورند.
برنامه های بهشت زهرا(س) برای شب های قدر
در همینحال جواد تاجیک مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) در تشریح ویژه برنامههای شبهای قدر در بهشت زهرا گفته بود : مراسم شبهای نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم ماه مبارک رمضان، همچون سالهای قبل در گلزار شهدای بهشت زهرا(س) با حضور مردم و خانوادههای شهدا برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه شرایط برای خدمت رسانی به مردم و برگزاری مراسم در این سه شب مهیا شده است، افزود: مراسم شبهای قدر بصورت مردمی توسط هیئتهای مذهبی، موکب ها و ایستگاه های صلواتی گلزار شهدا با همکاری سازمان بهشت زهرا(س) برگزار خواهد شد.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) با اشاره به برنامه هیئتها و ایستگاههای صلواتی گلزار برای مراسم احیاء شبهای قدر در بهشت زهرا گفت: تلاوت قرآن، زیارت عاشورا، دعای جوشن کبیر، سخنرانی، روایت گری و بر سر گرفتن قرآن با حضور سخنرانان و مداحان، از جمله برنامههای شبهای قدر در قطعات گلزار شهدا بهشت زهرا(س) است.
تاجیک با بیان پیشینه حضور مردم در برنامه های احیاء گلزار شهدا تصریح کرد: جمعی از رزمندگان دوران دفاع مقدس، پس از جنگ هر ساله شبهای قدر را به صورت خودجوش کنار همرزمان شهید خود احیاء میگرفتند و سال به سال با حضور مردم به جمعیت این برنامه ها اضافه شد و امسال نیز این برنامه با قوت بیشتری برگزار خواهد شد.
این مسئول افزود: با ساماندهی صورت گرفته، برنامه مراسم احیاء هیئتها و ایستگاههای صلواتی در دو زمان یعنی از ساعت ۲۱ تا ۲۴ و از ۲۴ تا ۳ بامداد پیش بینی شده تا زمان حضور زائران در گلزار توزیع و همچنین از بار ترافیک کاسته شود.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) با بیان اینکه تمهیدات لازم برای برگزاری مراسمات شبهای قدر در گلزار شهدا اندیشیده شده است، اظهار داشت: هماهنگیهای لازم با نیروی انتظامی، پلیس راهور، اورژانس، آتش نشانی و دیگر دستگاههای خدمت رسان برای خدمت رسانی به مردم در شبهای احیا انجام شده است.
شب قدر یا لیلة القدر، شبی باارزش و پرفضیلت نزد مسلمانان و شب نزول قرآن و شب مقدرشدن امور انسانها است.
این شب با فضیلتترین شب سال است که با امور مهم و باعظمتی همانند نزول اجمالی قرآن، پیدایش افاضات باطنی و فضای خاصّ معنوی، تقدیر و تعیین سرنوشتها، تدبیر و برنامهریزیهای جدید و نزول جبرئیل و فرشتهها همراه است و شب نزول رحمت الهی و آمرزش گناهان بوده و در آن شب، فرشتگان بر زمین فرود میآیند.
طبق برخی از روایات شیعه، مقدرات انسانها به امام زمان (عج) عرضه میشود.
زمان دقیق این شب معلوم نیست ولی طبق بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و یکی از شبهای نوزدهم، بیست و یکم یا بیست و سوم است.
طبق روایات، عبادت در آن شب، قابل قیاس با سایر شبها نیست. از جمله اعمال شب قدر، غسل، احیاء و شب زندهداری، خواندن قرآن، خواندن دعاهای ماثور مثل دعای جوشن کبیر، توبه و استغفار و صدقهدادن را میتوان بیان کرد.
ضربت خوردن و شهادت امام علی (ع) در این شبها، بر اهمیت و عظمت آن نزد شیعیان افزوده و با سوگواری و انجام اعمال شبهای قدر همراه شده است.
نظر شما