رضا جهین روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: دبی ورودی آب سد مهاباد در مقایسه با میزان ورودی ۲۳.۷ مترمکعب در ثانیه مدت مشابه سال قبل ۱۱ متر مکعب افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه آب ورودی به سد هم اکنون از ۲ شاخه حمزه آباد و قاضی آباد در حال جریان است ابراز امیدواری کرد با توجه به ۲ ماه باقی مانده زمان بارشها (اردیبهشت و خرداد) و ذخیره برف در مناطق کوهستانی و بالا دست سد، میزان ورودی و حجم آب این سد باز هم افزایش پیدا کند.
مدیر امور آب مهاباد اظهار کرد: سال گذشته در این موقع از سال حجم آب ذخیره شده در سد مهاباد ۱۸۱ میلیون مترمکعب بود اما امسال بدلیل کاهش بارندگیهای پاییزه و کم شدن آب ورودی از رودخانههای منتهی به این سد، حجم آن ۳۰ میلون مترمکعب بود ولی اکنون حجم آب ۱۵۱ میلیون مترمکعب است.
جهین ادامه داد: اکنون تراز سد مهاباد به یک هزار و ۳۵۴.۵ متر کاهش یافته در حالیکه سال قبل این مقدار نیز سه متر بیشتر از امسال یعنی یک هزار و ۳۵۷.۵۵ متر بود.
وی با اشاره به اینکه رهاسازی آب برای بخش کشاورزی از نیمه دوم اردیبهشت آغاز میشود از کشاورزان این شهرستان خواست از کشت محصولات با نیاز آبی بالا خودداری کنند تا در تابستان با مشکل تامین آب روبرو نشوند.
به گزارش ایرنا، سد مهاباد دارای ۱۹۷ میلیون متر مکعب ظرفیت اسمی و ۱۷۲ میلیون متر مکعب ظرفیت مفید است، این سد علاوه بر تامین آب شرب شهر، بیش از ۱۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار میدهد.
این سد که در ضلع غربی این شهر احداث شده تنها یک کیلومتر با مهاباد فاصله دارد به همین لحاظ نزدیکترین سد به مناطق مسکونی در جهان نیز به شمار میآید.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما