اقتصاد دانش بنیان در کانون توجه مدیریت آذربایجان‌شرقی در سالجاری است

تبریز - ایرنا - استاندار آذربایجان شرقی گفت: اولویت و محور اصلی مدیریت استان در سالجاری، توجه به اقتصاد دانش بنیان است و اراده قطعی و پشتیبانی لازم در این زمینه وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، عابدین خرم روز یکشنبه در جلسه ارایه گزارش عملکرد استان در حوزه فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان اظهار کرد: شعاری که از سوی رهبر معظم انقلاب برای سالجاری تعیین شده نیز بی ارتباط با شعارهای سال های قبل نیست و مکمل همدیگر هستند.

وی با بیان اینکه در حوزه دانش بنیان جزو پنج استان برتر کشور هستیم، گفت: این موضوع نباید ما را قانع و راضی کند و باید با ارتباط دادن همه بازیگران این عرصه و وحدت و همگرایی آنها، به بهبود و ارتقای وضعیت موجود کمک کنیم.

خرم گفت: امروز در استان همه بازیگران حوزه فناوری و دانش بنیان از اطلاعات همدیگر خبر دارند که باید تقویت و تکمیل شود و در صورت تحقق این مهم، اتفاقات خوبی در این حوزه برای استان قابل پیش بینی است.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه یکی از اولویت های دولت حمایت از اقتصاد دانش بنیان است، ادامه داد: حمایت ها و پشتیبانی ها از این حوزه در همه ابعاد ادامه دارد تا در گام نخست منجر به تولید و تامین نیازهای های تک ( فناوری بالا ) شود و در گام بعدی توسعه صادرات محصولات تولیدی را هدف قرار داده ایم.

خرم همچنین بر تکمیل و تجهیز پردیس ها و پارک های سلامت و کشاورزی و دیگر طرح های دانش بنیان استان برای اجرای برنامه های هدف گذاری شده تاکید کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ارتقای بهره وری در دستگاه های اجرایی تاکید کرد و گفت: بهره وری، اصلی ترین مساله در اجرای برنامه هایمان است .

وی بر راه اندازی کارگروه ویژه استان در حوزه بهره وری تاکید کرد و گفت: این کارگروه باید عواملی را که موجب پایین آمدن بهره وری در حوزه های مختلف می شود شناسایی و رفع کنند تا روند رو به رشد استان در زمینه های مختلف تداوم یابد.

وی همچنین بر رایزنی با نخبگان استانی و اولویت بندی طرح ها در استان برای تحقق شعار سال تاکید کرد و خواستار همکاری همه دستگاه ها با بخش خصوصی در برنامه های اقتصادی استان شد.

خرم به موضوع تورم به عنوان یکی از مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: تورم بحث ملی است اما در استان ظرفیت های بالایی در حوزه های مختلف وجود دارد که با بهره مندی درست از آنها، می توان در نظام عرضه و تقاضای بازار تاثیرگذار بود.

مشاور فناوری و نوآوری استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با ارایه گزارشی از عملکرد یکساله این حوزه، گفت: اقدامات خوبی در این عرصه در سال گذشته در استان انجام شد و توسعه ۹۰۰ واحد فناور و ۲۸۳ شرکت دانش بنیان در دستور کار استان قرار گرفت.

عبدالرضا فلاح افزود: برای سالجاری نیز توسعه فضای فیزیکی پارک فناوری از ۱۸ هکتار به ۲۰۰ هکتار، افتتاح پارک فناوری سلامت و ایجاد شعب و نمایندگی پارک های فناوری کشاورزی و سایبری در استان را برنامه ریزی کرده ایم.

وی به تصویب ۴۵۰ میلیارد تومان پروژه فناورانه در استان در سفر رییس جمهور اشاره کرد و گفت: این رقم ظرف سه سال به استان تزریق می شود که چند برابر استان های هم تراز است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌شرقی نیز در این جلسه با بیان اینکه در سال گذشته این استان در بیشتر شاخص های اقتصادی جزو سه استان برتر کشور بود، گفت: سرمایه گذاری، جذب سرمایه خارجی، تولید، توسعه واحدهای تولیدی و صادرات بخش هایی بودند که عملکرد استان در آنها چشمگیر بود.

محمد کلامی با بیان اینکه طبق گزارش سازمان برنامه، رشد اقتصادی استان در ۱۰ ماه منتهی به بهمن ماه سال گذشته حدود ۶.۳ بوده که بالاتر از میانگین کشوری است و در زمینه استان های با تورم بالا، از رده چهارم به رده هجدهم عقب روی کرده است.

وی افزود: هشت درصد رشد صنعتی استان مربوط به بخش صنعت است و وسعت گلخانه های استان نیز با ۱۰۰ هکتار افزایش به ۳۷۰ هکتار رسید و در کل استان در بدترین حالت، در بیشتر حوزه ها جزو سه استان برتر کشور قرار گرفته است.

کلامی، چالش های اقتصادی مهم استان را محدودیت منابع مالی بانک ها، انرژی، ضعف زیرساخت ها، فروش خام مواد، مشکلات صدور مجوز، واحدهای نیمه تمام، کمبود نقدینگی، فرسودگی حمل و نقل و تامین زمین برای نهضت ملی مسکن برشمرد و گفت: طبق برنامه ریزی هایی که کرده ایم رفع این چالش ها برای رسیدن به رشد اقتصادی هشت درصدی و کاهش شتاب تورم ضروری است و با تکمیل زنجیره های ارزش در بخش معدن، خودرو، لوازم خانگی، فرآورده های دامی، چرم، مبل، صنایع تبدیلی و دستی به دنبال مدیریت منابع در استان خواهیم بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha