۲۹ فروردین ۱۴۰۲، ۱۴:۰۴
کد خبرنگار: 1014
کد خبر: 85086732
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فناوری هسته ای در کاربردی کردن دانش کشاورزی استفاده شود

کرج - ایرنا - رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: فن آوری هسته ای یک دانش جدید، کاربردی، ثروت آفرین و استراتژیک است که در کشور ما بومی شده و باید از این فرصت در راستای کاربردی کردن دانش کشاورزی و بومی سازی کشور استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، "سیدمحمدعلی ابراهیم زاده موسوی" روز سه شنبه در نشست همکاری مشترک دانشکدگان کشاورزی و پژوهشکده کشاورزی هسته ای که به منظور دانش بنیان کردن کشاورزی و ارتقا سطح دانش کشاورزی در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، با بیان اینکه باید فن آوری جدید را برای دانش بنیان کردن و ارتقای سطح دانش کشاورزی بکار بگیریم، افزود: فن آوری هسته ای دامنه بسیار گسترده ای دارد که در دنیا و کشور ها در حال استفاده است حتی کشور هایی که فن آوری هسته ای ندارند ولی در کشور ما فن آوری هسته ای بومی سازی شده است.

وی اظهار کرد: این فناوری را می توان در حوزه های مختلف از جمله سالم سازی مواد غذایی، جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی، اصلاح ژنتیک محصولات کشاورزی نهال و بذر ، حوزه دام و دامپزشکی ، تولید علوفه در مراتع با گونه های مقاوم به خشکی و شوری و در حوزه های بسیار گسترده ای بکار برد که با عملیاتی شدن این امر می توانیم یک الگو ترویجی در سطح استان و کشور ارائه دهیم.

وی با بیان تعاملات جدید علمی و همکاری مشترک بین ۲ مجموعه پژوهشکده و دانشکدگان خاطرنشان کرد: در قرارگاه امنیت غذایی دانش بنیان استان البرزبه عنوان یک کارگروه جدید تعریف خواهد شد.

ابراهیم زاده موسوی با بیان اینکه ما به دنبال بکارگیری دانش هسته ای در سطح کشاورزی هستیم، گفت: باید این دانش در سطح کشاورزی خرد ورود کند همان طور که کشاورزان با مسائل بدیهی کشاورزی مثل نهاده ها ،بذر ، سم، کود ، آبیاری و اقلیم آشنا هستند باید این دانش را هم در سطح عمومی برد و گفتمان سازی و بستر آن نیز باید از دانشگاه با کارهای علمی و آموزشی و پژوهشی مشترک آغاز شود تا در سطح کل کشور بروز کند.

وی در خصوص بومی سازی این دانش در سطح کشاورزی بیان کرد: زمانی می توان اعلام کرد که این فن آوری در بخش کشاورزی بومی سازی شده که مانند پزشکی هسته ای آن را گسترش دهیم و مردم هم از آن استفاده کنند.

رسالت پژوهشکده کشاورزی هسته ای استفاده فن آوری هسته ای در تحقیقات کشاورزی

رییس پژوهشکده کشاورزی هسته ای نیز در این نشست گفت: این پژوهشکده زیر مجموعه پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای سازمان انرژی اتمی کشور است که از سال ۱۳۵۳ فعالیت های تحقیقاتی در راستای استفاده صلح آمیز از فناوری هسته‌ای در کشاورزی آغاز کرده است.

"محمود سوفباف" افزود: در سال ۱۳۶۷ گروه پژوهشی کشاورزی هسته‌ای در مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته‌ای کرج استقرار یافت و در سال ۱۳۸۶ پژوهشکده تحقیقات کشاورزی، پزشکی و صنعتی آغاز به فعالیت کرد و در نهایت، پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای در سال ۱۳۹۲ تأسیس شد.

وی ادامه داد: با توجه به استقرار این پژوهشکده در استان البرز و همچنین استقرار دانشگاه تهران در این استان و پتانسیل بسیار بالایی که در دانشگاه تهران در حوزه ی دانش تخصصی ، تکنولوژی و دیگر زمینه ها وجود دارد و همچنین در تحقیقات کشاورزی دانشگاه تهران اولین مرکز در سطح کشور است و ما این فرصت را غنیمت شمردیم تا تفاهم نامه ای را با دانشکدگان کشاورزی برای توسعه همکاری ها داشته باشیم.

سوفباف افزود: کاربرد فن آوری هسته ای را با بازوی توانمند دانشگاه تهران قطعا با سرعت بیشتری پیش خواهیم برد و تمامی نتایج و بحث هایی که اتفاق افتاد در قالب تفاهم نامه ای صورت خواهد گرفت.

وی بهبود خصوصیات کمی و کیفی خاک، آب و تولیدات زراعی، باغی و دامی با استفاده از فناوری هسته‌ای را از اهداف فعالیت پژوهشکده عنوان کرد.

سوفباف با بیان توانمندی‌های این پژوهشکده گفت: این پژوهشکده برای معرفی ۱۴ رقم محصولات مختلف مثل پنبه، دکلزا و برنج مشارکت های مهمی داشتیم و این محصولات را به جامعه کشاورزی معرفی کردیم که در کشور در حال کشت است ضمن اینکه در تحقیقات دیگری همچون کنترل افات مگس، مدیترانه و کرم گلوگاه به پایلوت صنعتی رسیدیم .

وی در خصوص توانمند های این فن آوری اضافه کرد: اصلاح و تولید ارقام مهم گیاهان زراعی، باغی، زینتی، دارویی، مرتعی و جنگلی با استفاده از پرتو گاما با توجه به تنش‌های زیستی و غیرزیستی (خشکی، شوری، آفات و سایر فعالیت‌ها)، کنترل آفات و بیماری‌های برخی محصولات راهبردی کشور با استفاده از روش پرتوتابی و ردیابی، افزایش انبارمانی و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی از طریق کاربرد پرتو الکترون و گاما، افزایش کارایی و کاهش مصرف سموم با استفاده از روش ردیابی سموم نشان‌دار ، تشخیص و کنترل بیماری‌های دام، طیور و آبزیان از طریق تولید انواع رادیوواکسن و کیت‌های تشخیصی، بهبود خصوصیات کمی و کیفی آبزیان از طریق تولید ماهیان تک جنسیتی با استفاده از روش پرتوتابی گاما وتولید ارقام گیاهی با توان تثبیت بالای نیتروژن در شرایط دیم و آبی از دیگر دستاوردهای این پژوهشکده به شمار می رود.

در ادامه ی این نشست "کامیبز پور طهماسی" معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی در خصوص فعالیت ها و همکاری این پژوهشکده و دانشکدگان عنوان کرد: با استفاده از فن آوری هسته ای ما می توانیم در امر صادرات محصولات کشاورزی توانمند شویم .

وی گفت : باید با برگزاری رویداد مشترک بین دو مرکز برای دانشجویان و اساتید در زمینه های مختلف به ترویج این فن آوری مهم بپردازیم ضمن اینکه باید فرصت های مطالعاتی داخلی ایجاد کنیم تا بین همکاران پژوهشکده و مجموعه دانشگاه و انرژی هسته ای تعاملات علمی و پژوهشی صورت بگیرد.

وی در خصوص ایجاد آزمایشگاه تخصصی مشترک بین دانشکدگان و پژوهشکده افزود: با اشتراک گذاری آزمایشگاه این امکان برای تحقیق و پژوهش در سطح ملی ایجاد خواهد شد.

وی همچنین در خصوص جذب سرمایه گذار برای پروژه های علمی بیان کرد: دانشکدگان این توان و آمادگی را دارد که برای فعالیت های پژوهشکده سرمایه گذار جذب کند تا پروژه ها به زمینه ی تجاری سازی برسد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha