به گزارش ایرنا، کشور ایران سرزمینی است که هر منطقه آن اقوام، فرهنگ، آب و هوا و طبیعت منحصر به فرد خود را دارد و این ویژگیها جذابیتهای ایران را بیشتر کردهاند.
هر کدام از این شهرها، خصوصیات و پیشینه خود را دارند که با آشنا شدن با آنها نه تنها آگاهی و شناخت ما درباره کشور محل زندگیمان بالا میرود، بلکه با شناخت پتانسیلهای هر شهر میتوانیم به توسعه آن کمک کنیم.
خوب است بدانید که در تقویم ملی کشورمان، برخی از استانها و بسیاری از شهرهای ایران دارای روزی مخصوص به خود هستند، تعیین این روزها باعث میشود که گاهی درباره شهرهای ایران و محل سکونت مان بیشتر تامل کنیم و با ویژگیهای آنها بیشتر آشنا شویم.
نامگذاری یک روز بهنام شهرها، اقدامی است که از چند سال پیش با هدف معرفی تاریخ و هویت شهر، جاذبههای گردشگری، توسعه شهری و تبادل فرهنگی با شهرهای دیگر و البته ترویج شادی و نشاط در شهرها و گردهمایی مردمی آغاز شد، از میان بیش از یک هزار و ۳۰۰ شهر ایران فقط تعدادی از آنها روزی بهنام خود ثبت کردهاند و در این میان تعداد انگشتشماری روز ملی دارند.
برای مثال، میتوان به روز ملی قم اشاره کرد، با تصویب شورای اسلامی شهر قم ۲۳ربیعالاول سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه(س) به این شهر در تقویم به عنوان روز قم نامگذاری شد که پیگیری برای ثبت آن در تقویم رسمی کشور ادامه دارد.
اصفهان، تهران، شیراز، گرگان، سنندج و برخی شهرهای دیگر روزهای ملی دارند که در تقویم به ثبت رسیده است، اصفهان این روز را به بهانه شروع ساخت بنای شهر اصفهان در یکآذر، تهران به مناسبت آغاز فرآیند اهمیت یافتن پایتختی تهران در قانون اساسی در ۱۴مهر، شیراز بهدلیل طراوت و شادابی این شهر در نیمه اردیبهشت و سنندج همزمان با دستور ساخت شهر به دستور سلیمانخان اردلان جشن میگیرد.
روز ملی اراک در ۲۸ مهرماه همزمان با سالروز صدارت امیرکبیر و با هدف توسعه و گسترش فرهنگ این کلانشهر انتخاب شده است، کرمانشاهیان روز این شهر یا گهواره تمدن ایران را پنج مرداد گرامی میدارند، این روز برای کرمانشاهیها یادآور یاد و خاطره دلاورمردها و رشادتهای رزمندگان در عملیات مرصاد است.
گرگانیها طبق مصوبه سال ۱۳۹۶ شورای اسلامی شهر گرگان روز ۵آذر را بهعنوان روز ملی گرگان و با هدف پاسداشت قیام خونین مردم گرگان در ۵ آذر۱۳۵۷ علیه رژیم پهلوی گرامی میدارند.
تبریزیها روز ۱۴مرداد و پیروزی مشروطه را بهدلیل اهمیت و جایگاه تبریز در قیام مشروطه، روز خود میدانند، اهالی رشت هم روز این شهر را همزمان با انتخاب آن به عنوان مرکز سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی گیلان در تاریخ ۱۲دی گرامی میدارند.
در شهرهای دیگر هم روزهایی بهنام روز فرهنگی نامگذاری شده است، در بوشهر ۱۸ اسفند سالروز افتتاح مدرسه تاریخی سعادت با هدف حفظ بافت تاریخی و فرهنگی شهر انتخاب شده و در ساری ۱۳تیر بهعنوان یادآور روز کمانگیری آرش، کرمانیها هم به بهانه روز ولادت خواجوی کرمانی در ۱۷دی این روز را بهعنوان روز فرهنگی خود انتخاب کردهاند.
اما نامگذاری در برخی شهرها متفاوتتر است و ارتباطی به وقایع تاریخی ندارد، برای مثال، شورای شهر کرج روز فرهنگی این کلانشهر را همزمان با مهمترین رویداد گردشگری این شهر یعنی آغاز جشنواره لالهها در تاریخ ۲۱ فروردین انتخاب کرده و در برازجان در استان بوشهر روز فرهنگی پیوندی با معیشت این دیار دارد، برازجانیها ۱۲اسفند و آغاز گردهافشانی نخلهایشان را بهعنوان روز شهرشان میشناسند.
شهردار بروجرد در این باره در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: نامگذاری روزی به نام بروجرد، روزی بسیار مهم و تاریخی است و باید پژوهش ها و نظرات کارشناسان فرهنگی تاریخی و نگاه عالمانه در خصوص آن انجام بگیرد و تاریخی تعیین شود که بتواند جذب گردشگر و ارائه برنامههای فرهنگی گردشگری نیز درون خود داشته باشد.
یحیی عیدی بیرانوند افزود: نامگذاری روزی به نام بروجرد به یک پویش تبدیل شده تا نخبگان، بزرگان، علما و دانشگاهیان نظرات خود را برای نامگذاری روزی به نام بروجرد ارائه دهند.
وی اظهار کرد: با نامگذاری روزی به نام بروجرد، بروجرد زیبا را به هموطنان ایرانی معرفی کرده و هر ساله در این روز یک گردهمایی بزرگ همراه با معرفی نخبگان، ورزشکاران، بزرگان و جاذبههای گردشگری برگزار خواهد شد.
شهردار بروجرد گفت: بروجرد در بهار و اردیبهشت ماه دارای طبیعتی زیبا و بکر است که چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند، تلاش می کنیم نامگذاری روز بروجرد در ماه زیبای اردیبهشت باشد تا گردشگران و هموطنان ایرانی از طبیعت زیبای بروجرد در این ماه بهاری بهره مند شوند.
عیدی بیرانوند افزود: برای استفاده از خرد جمعی و بهره بردن از ایده و نظر نخبگان و کارشناسان و دانشگاهیان تا پایان اردیبهشت ماه فراخوان برگزار کرده ایم و نظرات همه مردم بروجرد برای نامگذاری یک روز مناسب را به نام بروجرد جمع آوری می کنیم.
به گزارش خبرنگار ایرنا شهرستان بروجرد بر اساس سرشماری سال ۹۵ مرکز آمار ایران بیش از ۳۲۰ هزار نفر جمعیت و مساحت آن حدود ۱۶۷۰ کیلومتر مربع است.
نظر شما