به گزارش ایرنا، دکتر غلامرضا توکلی روز پنجشنبه اعلام کرد: تب کریمه خون ریزی دهنده کنگو یک بیماری عفونی ویروسی حاد تبدار و خونریزیدهنده است که بیشتر از طریق کنه منتقل می شود و علاوه بر کنه، تماس بدون استفاده از لوازم حفاظتی با لاشه ،خون و ترشحات دام مبتلا می تواند موجب بروز بیماری در انسان شود و این بیماری فاقد هرگونه علائم بالینی در دام است.
«بیماری تب کریمه کنگو اولین بار در سال ۱۹۴۴در کریمهی اوکراین دیده شد و از آنجا که در سال ۱۹۵۶ هم با همان علائم در جمهوری دموکراتیک کنگو مشاهده شد، به همین دلیل نام تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای این بیماری مسری و خطرناک در نظر گرفته شد».
وی اظهار کرد: لازم است همه اقشار مردم با توجه به گرم شدن هوا و شروع فصل تکثیر و فعالیت کنهها برخی بیماریها از جمله تب خونریزی دهنده کنگو که معمولا با شروع فصل گرما احتمال ابتلایش افزایش می یابد، نسبت به رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری هوشیار باشند.
وی تصریح کرد: این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی روند افزایشی نخواهد داشت که به شرح زیر است:
۱- حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دامها و سمپاشی و ضدعفونی کرددن اماکن دامی
۲- خودداری از له کردن کنه با دست یا له کردن کنه بر روی بدن دام
۳- خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن با ترشحات و خون دام
۴- خودداری از کشتار دام در محلهای غیرمجاز
۵- تهیه گوشت قرمز مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی
۶- نگهداری لاشه تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال
۷- روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)
۸- اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پز و گوشت نیم پخته
۹- ویروس در برابر حرارت حساس است بنابراین پختن کامل گوشت باعث از بین رفتن ویروس میشود
۱۰- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه شود.
نظر شما