سعید طالبیپور روز جمعه در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: با برنامهریزی انجامشده کار مرمت این مسجد در بافت تاریخی به زودی آغاز خواهد شد.
وی بیان کرد: با مرمت مسجد بافت تاریخی شاهد رونق گردشگری مذهبی در کنار زیباییهای تاریخی منحصربفرد این بافت تاریخی خواهیم بود.
طالبی پور تصریح کرد: با حمایت خوب دولت و همکاری همه مسئولان با اعتبار بالغ بر ۳۵ میلیارد ریال بازار تاریخی شهر دهدشت با ۳۲ حجره مرمت و ساماندهی شده است.
وی افزود: این مکان با تأمین همه زیرساختها آماده حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی شده است.
طالبی پور اضافه کرد: مرمت بخشهایی از بافت تاریخی مانند کاروانسرا، حجرهها و بازار تاریخی، واگذاری حمام و کاروانسرای کهیار به بخش خصوصی، برنامهریزی برای ثبت بخشهایی از بافت تاریخی دهدشت در فهرست بناهای تاریخی جهان از اقدامهایی است که در یک ساله گذشته تاکنون برای احیای این بافت ۳۷ هکتاری انجامشده است.
وی گفت: بلاد شاپور، میراثی تاریخی در دل شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه است که احیای آن افزون بر اهمیت آن برای حفظ هویت ایرانی میتواند به شکوفایی ظرفیتهای گردشگری این شهرستان کمک کند.
بافت قدیمی دهدشت یا بلادشاپور که با ۴۵ هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافتهای تاریخی کشور به شمار میآمد اما این منطقه به دلایل توسعه شهرنشینی تخریب شد و هم اینک ۳۷ هکتار از این شهر قدیمی باقیمانده است.
بر اساس شواهد تاریخی موقعیت جغرافیایی این شهر به عنوان یکی از مراکز سکونت صفویان و تجارت با بنادر جنوبی، نقش مهمی در اقتصاد و تجارت زمان خود داشته است، این بنا دارای ۳۷ حجره و ۳۰ ایوان در جلوی حجرهها بوده که دور تا دور حیاط بنا شدهاند.
وجود بیش از ۲ هزار خانه، مسجد، حمام، کاروانسرا و بازار بزرگ در این بافت قدیمی نشان از شکوه تمدن ایرانی در بافت تاریخی دهدشت است به طوری که در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت کاروانسرایی بهجا مانده از عصر طلایی صفویه وجود دارد.
نظر شما