۴۰۰ هزار اصله نهال در بروجرد تولید شد

۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۳:۵۳
کد خبر: 85091180
۴۰۰ هزار اصله نهال در بروجرد تولید شد

بروجرد - ایرنا - رییس منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد با اشاره به اجرای طرح تولید و کاشت یک میلیون اصله نهال گفت: در این راستا تا کنون حدود ۴۰۰ هزار اصله نهال در این شهرستان تولید شده است.

یحیی کریمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این تعداد اصله نهال در نهالستان شهید بهشتی بروجرد تولید شده و مابقی نیز طی تفاهم نامه‌ها با بخش خصوصی در حال انجام است، تا تولید این مقدار نهال انجام شود.

وی افزود: در این طرح انواع درختان مثمر و غیر مثمر تولید می‌شود که مشارکت و همکاری مردم و انجمن‌های مردم نهاد فعال در این زمینه نقش موثری دارد.

رییس منابع طبیعی بروجرد بیان کرد: تاکنون تعداد ۳۰ هزار اصله نهال که در سال‌های گذشته تولید شده است بین مردم توزیع شده که مردم به کاشت آنها اقدام کرده‌اند.

کریمی با تاکید بر رعایت نکات موثر در نگهداری و کاشت این نهال‌ها اضافه کرد: اصلی‌ترین نکته در مورد این نهال‌ها نگهداری از آنها است که باید به آبیاری آنها به خصوص در فصل گرما توجه شود.

وی ادامه داد: تقویت پوشش گیاهی یکی از اقدامات منابع طبیعی برای حفاظت از خاک و منابع طبیعی است که در بخش تقویت پوشش گیاهی علاوه بر کاشت نهال کنترل کوچ عشایر و محافظت از پوشش گیاهی نقش موثری دارد و در همین راستا امسال برای اولین بار در بروجرد کوچ بهاره عشایر با ۴۵ روز تاخیر انجام شد.

رییس منابع طبیعی بروجرد افزود: جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر علاوه بر اینکه باعث تقویت مراتع و قوی شدن ریشه علف‌ها شده، باعث می‌شود تا مدت توقف عشایری که در کوچ زودهنگام در مواردی تا یک ماه در بروجرد مستقر می‌شدند به مدت زمان کوتاه‌تری نهایت ۴۸ ساعت برسد.

کریمی یادآور شد: عشایری که برای رفتن به مقصد خود از بروجرد عبور می‌کنند با اقدامات و برنامه ریزی‌های انجام شده از ورود زودهنگام آنها جلوگیری شد و مدت زمان توقف آنها هم کمتر شده که مجموعه این اقدامات به تقویت پوشش گیاهی کمک می‌کند.

وی گفت: کوچ زودهنگام عشایر باعث می‌شود تا در اثر چرای دام ها، ریشه نازک علف‌های مراتع از ریشه کنده شود در حالی‌که ممانعت از این کوچ زودهنگام باعث تقویت ریشه گیاهان و تقویت پوشش گاهی نیز باعث نفود آب به عمق زمین و حفاظت از خاک می‌شود.

شهرستان بروجرد دارای بیش از ۹۶ هزار هکتار اراضی منابع طبیعی است که بیشتر آن مرتع می باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha