به گزارش ایرنا، «اسماعیل حقی بکن» رئیس پیشین اطلاعات نظامی ستاد کل ارتش ترکیه به خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفت: حوادث سودان در واقع بیش از آن که جنگ میان گروههای سودانی باشد، جنگ میان شرق و غرب است.
وی ورود مستقیم کشورهای غربی، آمریکا و ناتو به جنگ سودان را بعید دانست و گفت که آنها از طریق حمایت از گروههای مختلف در سودان برای طولانی تر شدن این جنگ تلاش میکنند.
این مقام پیشین نظامی ترکیه گفت: غرب از نیروهای پشتیبانی سریع به ریاست حمیدتی و به بهانه جلوگیری از مهاجرت شهروندان سودانی به اروپا با توجه به این که این گروه کنترل مرزها و گذرگاههای مرزی را برعهده دارد، حمایت خواهد کرد.
وی تأکید کرد: فکر نمی کنم که آمریکا، غرب و ناتو با نیروی نظامی وارد سودان شوند، اما آنها احتمالا با اعزام نیروهای ویژه به حمایت و آموزش برخی گروههای سودانی و تجهیز آنان به سلاح و سوق دادن به درگیری با دیگر گروههای سودانی به جای دخالت مستقیم نظامی اقدام می کنند.
این مقام سابق نظامی ترکیه گفت: آمریکا و غرب اهدافی در سودان دارد، به همین خاطر آنها برای رسیدن به این اهداف آشکارا از درگیری در این کشور حمایت میکنند.
وی ادعا کرد: آمریکا، اسرائیل و غرب با همکاری عمر البشیر (رئیس جمهوری پیشین سودان) منابع طبیعی سودان را بین خود تقسیم و ۳۰ سال است که درحال غارت منابع آن هستند.
آتشبس ۳ روزه در سودان (چهارمین آتشبس) بین نیروهای ارتش و واکنش سریع از روز سهشنبه وارد مرحله اجرا شده است.
درگیریهای مسلحانه در سودان از صبح روز شنبه هفته گذشته (۲۶ فروردین) میان نیروهای ارتش به فرماندهی «عبدالفتاح البرهان» و نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی «محمد حمدان دقلو» ملقب به «حمیدتی» بر سر قدرت آغاز شد.
حملات متقابل ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع به یکدیگر به اموال عمومی خسارت وارد و تامین آب و برق را در برخی مناطق از خارطوم با مشکل مواجه کرد و هنوز رایزنی ها برای نشاندن دوطرف درگیر بر سر میز گفتگو بی ثمر بوده است.
در همین مدت، بسیاری از کشورها و سازمان های بین المللی پرسنل و اتباع خود را از سودان خارج کرده اند.
نظر شما