غلامرضا صالحی چهارشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در گرگان اظهار کرد: در کشور ۴۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار وجود دارد که تاکنون برای ۲۲ هزار و ۳۰۰ روستا طرح هادی اجرا شده است.
وی بیان کرد: در تهیه طرحهای هادی برای همه ۴۰ هزار روستای دارای قابلیت، طرح هادی تهیه شده و علاوه بر آن، طرح هادی ۱۷ هزار روستا نیز بازنگری شده است.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن گفت: باید بتوانیم موانع سر راه اجرای بازآفرینی طرحهای هادی را با همافزایی بین دستگاهی برطرف کنیم.
صالحی افزود: یکی از بحثهای اصلی در اجرای بازآفرینی طرحهای هادی، وجود روستاها در حریم مناطق حفاظت شده است.
وی ادامه داد: در کشور ۲ هزار و ۴۰۰ روستا در مناطق حفاظت شده و به همین تعداد روستا در حریم رودخانههای آب شیرین قرار دارند.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن گفت: این مشکلات براساس تبصره یک ماده یک قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی است که بیشتر اختلاف نظر در تفسیر این قانون مورد بحث قرار میگیرد.
صالحی اظهار کرد: براساس هماهنگیهای انجام شده طی روزهای آتی جلساتی بین سازمانهای حفاظت محیط زیست، امور آب و دهیاریها برگزار خواهد شد تا بتوانیم روند حل مشکلات اجرای بازآفرینی طرحهای هادی روستایی را تسریع کنیم.
وی تاکید کرد: بزرگترین چالش و موضوع روستاهای ما مساله توسعه و اشتغال پایدار است.
وی خاطرنشان کرد: اشتغال و توسعه روستایی باعث تثبیت جمعیت و مهاجرت معکوس (از شهر به روستا) میشود و این باید مهمترین رسالت ما در این زمینه باشد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن گفت: طرحهای هادی روستایی در مهاجرت معکوس تاکنون تاثیرگذار است زیرا این طرحها سیما و منظر روستایی و وضعیت بهداشتی این مکانها را دگرگون خواهد شد.
صالحی افزود: سنددار کردن منازل روستایی در واقع هویتبخشی به مالکیت خصوصی است و این مالکان تاکنون حسی نسبت به املاک خود نداشتند، اما امروز با این اسناد میتوانند آن را ترهین بانک برای دریافت تسهیلات قرار دهند.
وی خاطرنشان کرد: روستاییان با این اسناد مالکیت خصوصی ایجاد میکنند و این خودش امیدوار کننده برای آنان و مهاجرت معکوس است و تاکید بر ماندن در روستاها میکند.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن تاکید کرد: مهمترین بحث اکنون اشتغال و درآمد پایدار است که نیازمند همافزایی همه دستگاهها است و یک کار ملی میخواهد.
نظر شما