عباس مویدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این سایتهای اسکان، اُتراق گاههای عشایری، حمام و سرویسهای بهداشتی جانمایی شده است.
وی بیان کرد: تاکنون برای ۵۰۰ خانوار عشایر استان هرمزگان عملیات اجرایی اسکان انجام شده است، همچنین در ارائه خدمات پشتیبانی به کوچندگان بیش از ۲ هزار خانوار از این خدمات بهرهمند شده و در طرح جامع عشایر نیز بیش از ۱۵ نقطه کار مطالعات آن انجام شده و یا در حال انجام است.
بیشتر بخوانید:
رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان با اشاره به اینکه در حوزه اسکان و تامین آب کشاورزی عشایر نیز که اقدامهای خوبی در استان صورت گرفته است، اظهار کرد: باید در نشست شورای برنامه ریزی استان بحث اسکان عشایر نهادینه شود و طرحها و اعتبارات لازم برای این موضوع دیده شود.
این مسوول ادامه داد: فعالیتهای عمرانی در ساماندهی به عشایر داوطلب اسکان و ارائه خدمات پشتیبانی کوچندگان شامل برق دار کردن چاههای کشاورزی عشایر انجام شده که تاکنون بیش از ۷۰ حلقه چاه برقدار شده و ۱۰ حلقه چاه دیگر نیز در دستورکار است.
مویدی یادآورشد: تعداد ۴۰ حلقه چاه در دشت مسافر آباد شهرستان رودان جهت تامین آب کشاورزی ۲۰۰ خانوار عشایر و ۳۰ حلقه چاه در کوهشاه، بخش مرکزی و فارغان شهرستان حاجی آباد برای تامین آب کشاورزی ۱۵۰ خانوار عشایری اجرا شده است. تعداد ۴۰ حلقه چاه در دشت مسافر آباد شهرستان رودان جهت تامین آب کشاورزی ۲۰۰ خانوار عشایر و ۳۰ حلقه چاه در کوهشاه، بخش مرکزی و فارغان شهرستان حاجی آباد برای تامین آب کشاورزی ۱۵۰ خانوار عشایری اجرا شده است و در مجموع در سطح استان به میزان ۵۰۰ خانوار در اراضی کشاورزی مشغول شدند
وی، تسطیح زمینهای کشاورزی عشایر به میزان بیش از یکهزار و ۵۰۰ هکتار، احداث ۱۱ مخزن ذخیرهسازی آب با ظرفیت ۳۵۰ مترمکعب و احداث شبکه آبرسانی به شهرها به طول ۳۳ کیلومتر از دیگر اقداماتی بوده که برای عشایر هرمزگان انجام شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان با اشاره به اینکه هرساله تیغ زنی برای مرمت راه های عشایر در استان انجام میشود، گفت: سالانه ۵۰۰ کیلومتر از راههای عشایری در سطح استان هرمزگان جهت دسترسی راحت عشایر به کانونهای عشایری و رگلاژ تیغ زنی می شود.
استان هرمزگان دارای بیش از سه هزار و ۵۰۰ خانوار و افزون بر ۱۵ هزار نفر جمعیت عشایری است که جمعیت عشایری برون کوچ استان یکهزار و ۵۰۰ خانوار و عشایر درون کوچ ۲ هزار خانوار است که برای نخستین بار این آمار ثبت سامانه مرکز آمار کشور شده است.
جمعیت عشایری هرمزگان در شهرستانهای حاجی آباد، رودان، بندرعباس، میناب، بستک، بشاگرد، پارسیان، سیریک و جاسک به شکل رمه گردان و کوچ رو زندگی میکنند.
نظر شما