بهداشت و درمان لرستان در انتظار تکمیل بیمارستان ۵۱۵ تختخوابی نیایش

خرم‌آباد - ایرنا - بیمارستان نیایش خرم‌آباد مصوبه سفر رییس جمهور به لرستان است که با تکمیل و بهره برداری از آن علاوه بر تامین ۵۱۵ تخت بیمارستانی، تردد و رنج سفر بیماران رنجور استان به پایتخت کمتر می شود.

به گزارش ایرنا عدالت در نظام بهداشت و درمان یکی از ارزنده‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی برای محرومترین نقاط کشور است که با وجود محدودیت و کمبودهای تاریخی در زیرساخت ها، مسیر قابل توجهی را پیموده است چراکه بهره مندی از خدمات درمانی مناسب از مهمترین مطالبات افراد محسوب می شود.

بهداشت و درمان به عنوان یکی از پیش شرط های اصلی نظام های رفاه اجتماعی شناخته می شود که توسعه آن همواره از اولویت های مهم نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و طی این سالیان، محرومیت زدایی و دسترسی تمام اقشار جامعه به ویژه نیازمندان به خدمات بهداشتی درمانی در سرلوحه امور قرار داشته و دولت سیزدهم نیز با تاکید بر این مهم در راستای زدودن غم محرومیت گام بلندی برداشته است.

توسعه زیرساخت ها، افزایش مراکز بهداشت و درمان و تامین تجهیزات و تخت های بیمارستانی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در لرستان به شمار می رود به طوری که در چهار دهه گذشته سه هزار و ۹۸۲ تخت جدید در مراکز درمانی استان ایجاد شده است.

پس از سفر رییس جمهور به لرستان در آذر ۱۴۰۰ با تخصیص اعتبارات مورد نیاز جهت تکمیل و راه اندازی مراکز درمانی و بهداشتی، تلاش های مضاعفی شده است که از مهمترین این اقدامات، تکمیل سه بیمارستان و افزایش یکهزار تخت بیمارستانی، تامین ۴۰ قلم دستگاه های تشخیصی درمانی مدرن از جمله دستگاه سی تی آنژیوگرافی، سی تی اسکن، رادیولوژی، تخت بیمارستانی، ام آر ای، الکترو شوک و ایجاد ۱۰۶ طرح بهداشتی است.

این در حالی است که اکنون نیزطرح های عمرانی چند بیمارستان در این استان در حال اجرا است و با تکمیل طرح های نیمه تمام بیمارستانی در این استان یک هزار و ۲۰۰ تخت بیمارستانی به ظرفیت بیمارستان های لرستان افزوده می شود.

در این میان عملیات اجرایی بیمارستان فوق تخصصی نیایش خرم آباد فروردین ۱۳۹۸ با حضور وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مجتمع پردیس دانشگاهی کمالوند خرم‌آباد در زمینی به مساحت ۱۰۷ هزار مترمربع و ۵۸ هزار و ۸۰۰ مترمربع زیربنا کلنگ‌زنی شد و اکنون در حالی که روند اجرای این طرح پس از مدتی شتابگیری بار دیگر با کندی مواجه شده است مردم مرکز استان چشم انتظار راه‌اندازی این طرح و تحقق زیرساخت های هرچه بیشتر بهداشت و درمان در این استان هستند.

عملیات اجرایی بیمارستان نیایش پس از سفر رییس جمهور به لرستان شتاب بیشتری گرفته بود که متاسفانه طی یک ماه گذشته با کندی قابل توجهی مواجه شده است در حالیکه بنابر اذعان مسوولان حوزه بهداشت و درمان استان، جبران کمبودهای تاریخی این حوزه نیازمند بهره برداری هرچه سریعتر این طرح و کاهش سرگردانی بیماران در مراکز درمانی خارج استان است.

پیشرفت احداث این بیمارستان راضی کننده نیست

نماینده مردم سلسله و دلفان و عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در خصوص بیمارستان نیایش خرم آباد گفت: از ابتدای اجرای این طرح مقرر شد مجری پروژه را با ۱۸۰ میلیارد تومان به انجام برسد اما با افزایش قیمت دلار و تورم، قیمت تمام شده برای انجام پروژه به ۶۰۰ میلیارد تومان رسید.

یحیی ابراهیمی افزود: با تشکیل جلساتی با مجری طرح و پیگیری‌های متعدد مقرر شد عملیات اجرایی با تعرفه‌های جدید آغاز همچنین مبالغی که برای ساخت نیاز دارد از طریق تهاتر تامین شود.

وی تصریح کرد: برای تامین اعتبار مورد نیاز این پروژه درمانی از ظرفیت ماده ۵۶ استفاده شد که تاکنون از این محل ۲۷۳ میلیارد تومان آن محقق شده و مابقی اعتبار نیز در جریان سفر رییس جمهور به استان به عنوان پیشنهادات مطرح و مصوب شده است.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیمارستان نیایش خرم‌آباد فوق تخصصی بوده و شامل تخت‌های فوق‌تخصصی، داخلی و جراحی است و تمام رشته‌ها را خواهد داشت بیان کرد: در کنار این مجموعه بزرگ امکانات آزمایشگاهی پیشرفته در نظر گرفته خواهد شد و با بهره‌برداری از این پروژه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به تجهیز آن اقدام خواهد کرد.

ابراهیمی با بیان اینکه ماده ۵۶ ظرفیت خوبی برای ساخت پروژه‌های بهداشتی و درمانی استان محسوب می‌شود عنوان کرد: اکنون پیشرفت احداث این بیمارستان کند بوده و راضی‌کننده نیست که ضرورت دارد شتاب بیشتری بگیرد.

بهداشت و درمان لرستان در انتظار تکمیل بیمارستان ۵۱۵ تختخوابی نیایش

تکمیل بیمارستان نیایش خرم‌آباد در اولویت قرار دارد

رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: تکمیل و راه اندازی بیمارستان نیایش خرم‌آباد مطالبه جدی این واحد دانشگاهی است و در اولویت کاری قرار دارد.

بهرام دلفان بیان کرد: پس از سفر رییس جمهور به استان ۲۷۲ میلیارد تومان برای تکمیل این بیمارستان از طریق ماده ۵۶ به عاملیت بانک ملی پیش‌بینی شد که بخشی از این تسهیلات به دانشگاه پرداخت و به پروژه تزریق شده است.

وی ادامه داد: در صورت بهره برداری از بیمارستان نیایش علاوه بر بالا رفتن میانگین تخت بیمارستانی استان از میانگین کشوری، به دلیل قرار گرفتن در مجموعه پردیس کمالوند، نزدیکی به مجتمع آموزشی دانشگاه و بیمارستان آموزشی مهر، فضای آموزشی و درمانی پردیس کمالوند تکمیل خواهد شد.

وی گفت: این پروژه از منابع اعتباری لازم برخوردار بوده و لازم است پیمانکار پروژه به صورت جدی‌تر پای کار باشد که این مهم نیازمند حمایت و پیگیری مجدانه مسوولان ارشد استانی و نمایندگان مجلس است تا در زمان‌بندی تعیین شده به بهره برداری رسیده و بخشی از نیازهای درمانی استان را تامین کند.

دلفان با بیان اینکه این بیمارستان می‌تواند بخش اعظمی از نیاز تخت های بیمارستانی استان را تامین کند، عنوان کرد: این بیمارستان ۵۱۵ تختخوابی شامل تمام تخت‌های فوق‌تخصصی، داخلی و جراحی بوده و تمام رشته‌ها را خواهد داشت و با امکانات آزمایشگاهی پیشرفته همراه خواهد بود که پیشرفت فیزیکی آن از ۲۵ به حدود ۴۶ درصد افزایش یافته است.

بهداشت و درمان لرستان در انتظار تکمیل بیمارستان ۵۱۵ تختخوابی نیایش

هزینه ۱۸۰ میلیارد تومان جهت احداث بیمارستان نیایش خرم آباد

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: تاکنون حدود ۱۸۰ میلیارد تومان جهت عملیات اجرایی بیمارستان نیایش خرم آباد هزینه شده است.

علی فرهادی با بیان اینکه طی سال گذشته ۷۸ میلیارد تومان برای تکمیل این طرح هزینه شده است اظهار داشت: این طرح از مصوبات سفر رییس جمهور به استان است که در صورت بهره برداری قابلیت افزایش ظرفیت تا حدود ۵۸۰ تخت را دارد و نقش مهمی در برطرف کردن کمبود تخت بیمارستانی استان خواهد داشت.

وی با بیان اینکه این طرح در جریان سفر رییس جمهور به لرستان تامین اعتبار شده است و اکنون مشکلی در این راستا ندارد گفت: ۲۷۲ میلیارد تومان تسهیلات از ماده ۵۶ برای این طرح در نظر گرفته شده و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز اعتبارات مورد نیاز را تامین کرده است.

به هر حال بیمارستان نیایش خرم آباد از عمده ترین طرح های بهداشت و درمان لرستان و یکی از مطالبات مردم این استان است که بهره برداری از آن گره گشای مشکلات کمبود تخت بیمارستانی و تسهلیگر روند درمان بیماران است که روند احداث آن باید شتاب بیشتری بگیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha