به گزارش ایرنا، گردشگری بزرگ ترین و متنوع ترین صنعت دنیا به شمار می رود و بسیاری از کشورها این صنعت پویا را منبع اصلی درآمد، اشتغال زایی، رشد بخش خصوصی و توسعه زیرساخت ها می دانند.
بنابر نظر کارشناسان، امروزه صنعت گردشگری تا حدی در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها اهمیت دارد که اقتصاددانان آن را صادرات نامرئی نیز می نامند؛ به عبارت دیگر، هر چه تعداد گردشگران بیشتری به کشوری وارد شوند مشاغل بیشتری ایجاد می شود و این موضوع برای کشورهایی که جمعیت جوان دارند، بسیار مهم است.
گردشگری با امنیت سیاسی و اقتصادی رابطه تنگاتنگی دارد و حضور گردشگران بسیار در یک کشور از وجود امنیت در آن منطقه حکایت دارد. به گفته کارشناسان، رونق گردشگری بین کشورهای همسایه ، ثبات منطقه ای به همراه دارد و در یک فرآیند کلی تر به ثبات تمام جهان منجر می شود.
گردشگری از بُعد فرهنگی و اجتماعی نیز مهم است زیرا جوامع و کشورهای میزبان می توانند از طریق گردشگران به ترویج زبان، فرهنگ و رسوم اجتماعی شان بپردازند.
در این میان یکی از انواع گردشگری که روز به روز طرفداران بیشتری پیدا می کند گردشگری روستایی است چرا که روستاها به ویژه روستاهای دارای ظرفیت و بستر گردشگری، دنیایی از جذابیت ها را به نمایش خواهند گذاشت.
سفر به مکانهای جدید با طبیعت بکر که هنوز آدمها تغییراتی در آن بوجود نیاوردند، می تواند با دنیای شگفت انگیزی شما را آشنا کند. طبیعت زیبای روستاها یکی از گمشده های شهرنشیان است و آرامشی که سالیانی به دنبال آن بودند در حال و هوای روستا بدست می آورند.
توسعه گردشگری روستایی دریچه ای رو به رشد برای پویایی اقتصادی در روستاها و اثرگذاری بر بنیان های اقتصاد روستایی است که در حال حاضر روستاهای دارای ظرفیت گردشگری بسیاری در ایران وجود دارد و "کرمانشاه" نیز، یکی از استان های بهره مند از این ظرفیت است.
استان چهارفصل و زیبای کرمانشاه دارای کوه های سربه فلک کشیده، چشمه های خروشان و سابقه چندین هزارساله با معماری اعجاب انگیزی است که در گوشه و کنار آن روستاهای دارای ظرفیت گردشگری متعددی وجود دارد، علاوه بر این بافت عشایری و کوچ نشینی در این استان یکی از ظرفیت های غنی روستایی است و قابلیت جذب گردشگران بسیاری را دارد.
۲۶ هتل، پنج هتل آپارتمان، ۲۰ میهمانپذیر، ۱۸ مجتمع خدمات رفاهی و ۴۴ اقامتگاه بوم گردی فعال به گونه ای که در نوروز ۱۴۰۲ ظرفیت ۱۰ هزار تخت برای مسافران فعال شده بود و بیش از چهار هزار و ۲۰۰اثر تاریخی و صدها منطقه گردشری در استان وجود دارد اما بدون شک، روستاهای این دیار ظرفیتی بیش از این آمار برای جذب گردشگران دارند.
هجیج، شمشیر، فش، ورمقان، چرمله، خانقاه، پیران، هرسم، سرخه دیزه، کندوله، شالان، نجوبران، انجاورود گلین و حریر از جمله ۱۴ روستایی هستند که از سوی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع روستایی به عنوان روستاهای هدف گردشگری در این استان مشخص شده اند.
کرمانشاه به دنبال میزبانی رویداد بین المللی اکوتوریسم روستایی است
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به قابلیتهای گردشگری استان، اظهار کرد: استان کرمانشاه چهار هزار و ۲۰۰ اثر شناسایی شده دارد که حدود ۲ هزار و ۲۰۰ اثر از این تعداد ثبت ملی و ۲ اثر هم ثبت جهانی شده است.
«داریوش فرمانی» ادامه داد: استان به لحاظ تعداد آثار رتبه سوم کشوری را دارد و از لحاظ تعداد آثار نسبت به وسعت استان کرمانشاه رتبه اول در کشور را دارا است که این قابلیتی ارزشمند و منحصر به فرد است.
سرپرست کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: ۵۰ منطقه نمونه گردشگری از نظر جاذبههای طبیعی و ۱۴ روستای هدف گردشگری در استان داریم.
وی یکی از قابلیتهای مهم استان را در بحث گردشگری روستایی و عشایری توصیف کرد و افزود: در این زمینه در سال ۹۸ از طرف سازمان جهانی گردشگری به عنوان میزبانی رویداد بینالمللی اکوتوریسم و گردشگری روستایی انتخاب شدیم که متأسفانه به علت شیوع کرونا این برنامه کنسل شد، البته پیگیر هستیم که طی یکیدو سال آینده میزبان این رویداد بزرگ باشیم.
فرمانی کارهای انجام شده در حوزه گردشگری را در بحث زیرساختها و تأسیسات گردشگری توضیح داد و گفت: هر مسافری برای سفر نیازمند راههای دسترسی به سیستم حمل و نقل مناسب و تأسیسات گردشگری است.
وی ادامه داد: گردشگری یک صنعت فرابخشی است و برای دست یافتن به این مهم باید تمامی دستگاهها در کنار ادارهکل میراث فرهنگی فعالیت داشته باشند.
این مسؤول اضافه کرد: از طریق منابع اعتباری ملی و استانی مقداری از زیرساختها که در حوزه کاری ادارهکل است فراهم میشود و در حال حاضر هم پروژههای عمرانی در این خصوص در دست اجرا داریم، البته بخشی از تأسیسات گردشگری هم برعهده سرمایهگذار بخش خصوصی است که با مراجعه به اداره کل میراث مجوزات لازم را اخذ و با دریافت تسهیلاتی اقدام به ایجاد تأسیسات گردشگری میکنند.
وی در ادامه بحث بازاریابی و تبلیغات در زمینه گردشگری را بسیار مهم دانست و خاطرنشان کرد: برای جذب گردشگر باید قابلیت در سطح ملی و فراملی معرفی شود و سعی کنیم حداقل یک تا دو شب ماندگاری گردشگر در استان را داشته باشیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه گفت: در این زمینه اقداماتی از جمله تهیه تولیدات محتوایی و پخش در رسانههای ملی و بیناللملی و همچنین فضای مجازی، شرکت در رویدادها، هماییشها و نمایشگاههای گردشگری و صنایع وابسته انجام شده است.
وی اظهار کرد: دانشآموزان را به عنوان سفیران گردشگری آموزش میبینند تا خوب کرمانشاه را معرفی کنند و در این رابطه با عقد تفاهمنامهای با آموزش و پرورش، دانشموزان سه روز در هفته از امکان تاریخی استان بازدید میکنند.
فرمانی در پایان باشاره به فعالیت ۷۸ تور گردشگری در استان کرمانشاه، تصریح کرد: نظارتهای اداره میراث فرهنگی بر فعالیت این تورها هر روز انجام میشود و این تورها با داشتن مجوزهای قانونی، امنیت سفر را برای گردشگران فراهم میکنند.
روستاهای کرمانشاه؛ بهشت زمینی غرب ایران
رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بااشاره به طبیعت بسیار زیبای این استان در فصل بهار، اظهار کرد: استان کرمانشاه در حوزه اکوتوریسم دارای جاذبه های بیشمار روستایی با مواهب طبیعی بکر و معماری های جذاب است که در فصل بهار میتواند گردشگران بیشماری را به خود جذب کند.
«حسن اسماعیلی» با بیان اینکه گردشگری روستایی استان کرمانشاه با جاذبه های ترکیبی و منحصربفرد، حرف های زیادی برای گفتن دارد، افزود: صنایع دستی بی نظیر، تنوع غذایی، انواع محصولات لبنی، محصولات کشاورزی و دامداری، آثار تاریخی شگفت انگیز، فرهنگ غنی دینی مذهبی و بخصوص طبیعت زیبای روستایی بکر فرصتی برای دیدن این همه زیبایی استان سرسبزی چون کرمانشاه را فراهم کرده است.
این فعال گردشگری با اشاره به اینکه علاوه بر ۱۴ روستای نمونه هدف گردشگری، تعداد بیشتری از روستاهای بکر و دست نخورده اورامانات قابلیت تبدیل به قطب گردشگری استان را دارند، تصریح کرد: در این منطقه علاوه بر جاذبه های طبیعی، می توان فرهنگ و آداب و رسوم غنی مردم را که با طبیعت در هم آمیخته، دید.
وی اضافه کرد: طبیعت بهاری روستاهای ورمغان، نوزی وران، شرکان و باینگان انسان را محو تماشای خود می کنند؛ شاید تنها در بخش اورامانات پاوه می توان صدها سایت گردشگری منحصر به فرد روستایی را شناسایی و تعریف کرد.
اسماعیلی در ادامه گفت: در شرق استان کرمانشاه روستاهای شهرستان صحنه، کنگاور و هرسین از جمله اسلام آباد، دهلق، سراب هالان، خزل غربی، سراب باباعلی، گره بان، قیسوند، چشمه سهراب، ورمنجه، خلجرود، سرخلج، گروس، هزارخانی، قره گوزلو، دینور، قزوینه، گودین، دواب، قلاته و وناکوه که گردشگران می توانند لحظاتی را در کنار آنها بایستند و محو زیبایی آنها شوند.
این راهنمای گردشگری در ادامه با تاکید براینکه نه تنها در منطقه اورامانات و شرق استان، بلکه در سایر مناطق کرمانشاه هم جاذبه های گردشگری طبیعی زیادی در این فصل وجود دارد، عنوان کرد: در منطقه غرب استان، جایی که شهرستانهای قصرشیرین، گیلانغرب، سرپلذهاب و ثلاث باباجانی وجود دارد، در این فصل از سال بهشتی زمینی را می توان دید. با وجود اینکه این شهرستانها جزو مناطق گرمسیر کرمانشاه محسوب می شوند، اما در اواخر زمستان تا اردیبهشت ماه طبیعتی بسیار دیدنی دارند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه گردشگرانی که برای دیدن جاذبه های طبیعی هر منطقه ای می روند باید برخی نکات را رعایت کنند، عنوان کرد: باید نسبت به طبیعت، موجودات زنده و مردم محلی منطقه ای که آن را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب می کنیم، مسئولیت پذیر باشیم.
اسماعیلی افزود: وقتی از اکوتوریسم صحبت می شود به این معنا است که باید به جامعه محلی و اقتصاد مردم آنها توجه کنیم، بگونه ای که وقتی وارد منطقه ای گردشگری می شویم، ضمن اینکه از طبیعت و فرهنگ آنها استفاده می کنیم، باید اقلام مورد نیاز سفر خود را از آن منطقه تهیه کنیم تا مردم آنجا فرصت کسب درآمد داشته باشند.
به گزارش ایرنا، وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و دهها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیدهاندحاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سرابهای نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت و آبشار پیران از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۵ شهر دارد.
نظر شما