۹ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۲۱:۴۹
کد خبر: 85095731
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روند اجرایی ابرپروژه های گچساران زیر ذره بین دولتمردان

یاسوج - ایرنا - در حالی که روند اجرایی طرح های ریز و درشت عمرانی و اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان گچساران در ۲ سال اخیر سرعت قابل قبولی داشته دولت مصمم است تا با اعزام مقامات بلند پایه و بازدید میدانی، عملکرد مسئولان این استان را زیر ذره بین ارزیابی قرار دهد.

به گزارش ایرنا،دولت که در روزهای اخیر با برکناری ۱۵ نفر از مدیران کل یکی از استان های کشور نشان داد حاضر نیست برای مسامحه با مسئولان روی روند توسعه در جای جای کشور کوتاه بیاید لذا تصمیم دارد با بازدیدهای میدانی از طرح های مهم در توسعه شهرستان نفت خیز گچساران ضمن افزایش سرعت ساخت آنان بر کیفیت اجرای کار نظارت داشته باشد.

در همین راستا این شهرستان روز شنبه نهم اردیبهشت میزبان معاون اجرایی رئیس جمهور بود تا یکی از مقامات عالی کشور در فرصتی یک روزه به صورت زمینی و هوایی طرح های مهم این مناطق را بازدید و از نزدیک در جریان کم و کیف روند ساختروند ابرپروژه های گچساران قرار گیرد.

کارخانه در دست احداث پتروشیمی گچساران،سد چم شیر،محل احداث پتروپالایش و منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان از جمله برنامه های سفر معاون اجرایی رئیس جمهور در نخستین روز سفر خود به استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است.

سد چم شیر

پیشرفت فیزیکی خوب طرح های اقتصادی بزرگی چون سد چم شیر که از ابرپروژه های تحول آفرین استان کهگیلویه و بویراحمد بوده نشان از عزم دولت سیزدهم برای کشاورزی پایدار در این استان و دیگر استان های جنوبی کشور بوده است.

دولت در حالی گام های اثربخشی ۲۰ ماهه گذشته را برای تکمیل سد چم شیر برداشت که حواشی زیادی درباره این سازه بزرگ آبی ایجاد شد اما مسئولان بدون توجه به مسائل حاشیه ای براساس نظرات کارشناسی مبنی بر وارد نبودن انتقادات برای تکمیل این طرح بزرگ تلاش های اثربخشی کردند.

روند اجرایی ابرپروژه های گچساران زیر ذره بین مقامات کشور دولتمردان

این روزها که ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب در سد چم شیر ذخیره شده تا نزدیک به یک سوم از ظرفیت این سازه پر شده باشد امیدها برای کشاورزی پایدار،تولید برق و گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد زنده شده است.

معاون اجرایی رییس جمهور در جریان بازدید از سد و نیروگاه چمشیر گچساران گفت: تلاش برای تکمیل طرح های بزرگی مانند سد چم شیر که پس از نزدیک به ۲ دهه امسال بهره برداری کامل می شوند نشانگر ثمربخش بودن اقدام های مسئولان استان در دولت سیزدهم بوده است.

محسن منصوری با اشاره به اینکه این سد و نیروگاه بزرگترین طرح برق و آبی در کشور است که با هدف ذخیره ۲/۳ میلیارد متر مکعب آب و بهبود کیفیت و کنترل سیلابها بر روی رودخانه زهره ساخته شده تاکید کرد: این سد با پایدار کردن کشاورزی نقش مهمی در بهبود معیشت مردم منطقه دارد.

وی با اشاره به اینکه تراز سد چم شیر از سطح دریا هم اکنون ۵۴۶ متر است اظهار کرد: هم اکنون ۲۲ درصد از ظرفیت این سازه آبی معادل ۶۰۰ میلیون متر مکعب پر است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: همچنین تولید ۴٨٠ گیگاوات ساعت انرژی برق آبی از دیگر ارمغان های این طرح است که تولید این میزان برق گامی اثربخش برای پایداری برق و رفاه مردم است.

سیدعلی احمدزاده عنوان کرد: ظرفیت نیروگاه سه واحد ۵۵ مگاواتی و ۲ واحد کوچک هر یک به ظرفیت ۵/ ۵ مگاوات که در مجموع ۱۷۶ مگاوات می باشد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: عملیات اجرایی این طرح با اخذ مجوز های لازم از جمله مجوز زیست محیطی از سال ۹۱ شروع شد و هم اکنون دارای پیشرفت فیزیکی ٩۵ درصد است.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت: تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهره‌مند شدن ٨۵هزار هکتار زمین‌های کشاورزی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، تولید ۴۸گیگا وات برق آبی، ایجاد زیرساخت مناسب برای تولید صنعت آبزیان و صنایع وابسته، ایجاد بستر مناسب جهت توسعه گردشگری منطقه، کنترل سیلاب ها و استفاده بهینه از آب و جلوگیری از بروز خسارات سیلاب،اشتغال زایی،کنترل شوری آب رودخانه زهره و احیاء اراضی پایین دست از مهمترین اهداف این طرح اقتصادی می باشد.

محمد رضا فاضل ادامه داد: سد و نیروگاه چم شیر تاثیر مهمی در رونق کشاورزی و صنعت گردشگری گچساران خواهد داشت.
وی گفت: سد چم شیر بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (آر. سی. سی) ایران است.

فاضل ابراز کرد: با وارد شدن مرحله جدید آبگیری طرح و ذخیره سازی مناسب آب، این نوید را به کشاورزان پایین دست به ویژه کشاورزان دشت های زیدون و هندیجان می توان داد که در تابستان و پاییز سد چمشیر آبی مناسب را از لحاظ کیفیت و کمی برای آنها تنظیم خواهد شد.

نیروگاه و سد چم شیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه زهره ساخته می‌شود.

گچساران در چند قدمی تحقق یک آرزوی دیرینه

مجتمع پتروشیمی گچساران با اتکای به توان متخصصان داخلی در شرایط سخت تحریم ظالمانه صنایع نفت و پتروشیمی با سرعت در حال تکمیل شدن است و کم کم رویای جوانان گچسارانی در حال رنگ واقعیت گرفتن است.

وجود منابع عظیم نفت و گاز در گچساران، بالا بودن نرخ بیکاری و اهمیت ایجاد کارخانه پتروشیمی برای پیشگیری از خام فروشی طلای سیاه ، مسئولان این شهرستان را بر آن داشت تا در دهه هشتاد برای احداث مجتمع پتروشیمی آستین ها را بالا بزنند اما روند کند ساخت مجتمع پتروشیمی گچساران در سال های نخست باعث دلسردی مردم شد تا اینکه با تلاش مسئولان دولت سیزدهم بار دیگر امید به دل جوانان جویای کار گچساران بازگشت.

روند اجرایی ابرپروژه های گچساران زیر ذره بین مقامات کشور دولتمردان

در حالی که شرایط برای تسریع در ساخت مجتمع پتروشیمی فراهم می شد تشدید تحریم های ظالمانه آب پاکی را بر روی دست مسئولان و شهروندان گچسارانی ریخت و آنان تصور کردند ساخت مجتمع پتروشیمی گچساران به رویای تعبیر نشده ای تبدیل خواهد شد اما این تازه اول راه بود و این بار متخصصان داخلی با دستان توانمند خود در شرایط تحریم ،سازه های این مجتمع بزرگ را یکی پس از دیگری برافراشتند و شعار می توانیم را بخوبی محقق کردند.

معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: بیش از ۵۰ درصد کار پتروشیمی گچساران که اکنون ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد در دولت سیزدهم انجام گرفته است و این مهم از ثمربخش بودن تلاش مسئولان برای تکمیل بزرگ ترین طرح اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد نشان دارد.

منصوری افزود: کارخانه پتروشیمی گچساران که ۱۹ سال از کلنگ زنی آن می گذرد و بهره برداری از آن آرزوی دیرینه مردم شهرستان گچساران است حداکثر تا سه ماه آینده افتتاح می شود.

معاون اجرایی رئیس جمهور بیان کرد: کارخانه پتروشیمی گچساران افزون بر رونق تولید زمینه اشتغال ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم را ایجاد می کند.

منصوری ادامه داد: این طرح با سرمایه گذاری ۱.۲ میلیارد دلاری اجرا می شود و در زمان حاضر روزانه ۲ تا سه هزار نفر در آن فعالیت می کنند.

معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به اینکه ۸۳ درصد از اجرای کارخانه پتروشیمی نتیجه و دستاورد تلاش متخصصان داخلی است اظهار کرد: این طرح یکی از ایرانی ترین پتروشیمی های کشور به شمار می رود.

پتروشیمی گچساران در دور دوم سفر رئیس جمهور افتتاح می شود

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در جریان بازدید از پتروشیمی گچساران گفت: ظرفیت اسمی(سالانه) این مجتمع تولید یک میلیون تن اتیلن و ۱۸۴ هزار تن سیتری پلاس است و در دور دوم سفر رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد به بهره برداری خواهد رسید.

سید علی احمد زاده بیان کرد: علاوه بر محصولات تولیدی یاد شده این کارخانه به عنوان مواد اولیه و پیش نیاز صنایع پتروشیمی دهدشت و صنایع پلیمر گچساران مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی عنوان کرد: می توان از مازاد تولید این واحد که حدود ۴۰۰ هزار تن در سال است، به عنوان مواد اولیه برای دیگر طرح های پتروشیمی در سایر شهرستان ها استفاده کرد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی گچساران نیز در این بازدید گفت: سالانه یک میلیون تن اتیلن در این مجتمع تولید و به عنوان خوراک برای پنج پتروشیمی بزرگ در کشور ارسال می‌شود.

مصطفی حیدریان افزود: برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و توجه ویژه به تولید داخل و بومی سازی در بخش‌های مختلف از تجهیزات ساخت داخل استفاده کرده است.

وی خاطرنشان کرد: طراحی، تامین تجهیزات و ساخت ایستگاه پمپاژ آب خام شرکت پتروشیمی گچساران از سوی متخصصان داخلی با ظرفیت ۲ هزارو ۵۰۰ متر مکعب بر ساعت از سوی پیمانکار ایرانی در حال انجام و مراحل پایانی است.

حیدریان گفت: در ساخت پتروشیمی گچساران بیش از ۲۶۹ میلیون یورو صرفه جویی ارزی و همچنین ۳۳ میلیون یورو تجهیزات حساس برای نخستین بار داخلی سازی شده است.

مجتمع پتروشیمی گچساران در زمینی به مساحت ۱۵۷ هکتار در حال ساخت است.

پتروپالایش گامی برای رونق تولید و اشتغال در گچساران

برنامه ریزی دولت برای احداث پتروپالایش گچساران گام دیگری برای توسعه اقتصادی در این شهرستان است که ضمن ایجاد اشتغال زمینه بهره وری بیشتر از منابع نفتی را فراهم می کند.

روند اجرایی ابرپروژه های گچساران زیر ذره بین مقامات کشور دولتمردان

آن طور که کارشناسان نفت و گاز گچساران تاکید می کنند ساخت و توسعه پتروپالایشگاه‌ها، علاوه بر آنکه امکان افزایش ظرفیت تولید نفت در کشور را فراهم می‌کند، همچنین با جلوگیری از خام‌فروشی و تکمیل زنجیره ارزش ۳۰۰ درصد ارزش افزوده ایجاد می‌کند به طوری که تکمیل زنجیره ارزش در صنایع نفت و گاز به عنوان یکی از مهمترین اولویت‌های وزارت نفت در دولت سیزدهم به شمار می‌رود از همین رو احداث طرح‌های پالایشی و پتروشیمی مورد توجه است.

بر اساس آمارها، تا ۲۵ سال آینده رشد تقاضای بنزین و گازوئیل در جهان به صفر می‌رسد و سوخت‌های دیگر مانند برق جایگزین خواهد شد، بنابراین ساخت پالایشگاه به تنهایی نمی‌تواند کمکی به جلوگیری از خام‌فروشی در صنعت نفت و گاز کشور داشته باشد و پتروپالایشگاه‌ها باید جایگزین شوند تا علاوه بر تامین فرآورده‌های نفتی، مواد پتروشیمی را نیز تولید کنند.

معاون امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: عملیات اجرایی پترو پالایش گچساران بزودی در گچساران آغاز می شود که این طرح یکهزارو ۵۰۰ شغل ایجاد خواهد کرد.

سید احسان عسکری در حاشیه بازدید هوایی محسن منصوری معاون اجرایی رییس جمهور از طرح های اقتصادی گچساران، افزود : پترو پالایش گچساران با ظرفیت ۱۰۵ هزار بشکه نفت در دور دوم سفر ریاست جمهوری به کهگیلویه و بویراحمد کلنگ زنی می شود.

وی محصول این طرح را گازوئیل، بنزین و بنزن اعلام کرد و گفت: این طرح با سرمایه گذاری ۲۰ هزار میلیارد ریال اجرا خواهد شد.

منطقه ویژه اقتصادی گچساران

برداشتن گام های امیدبخش برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی گچساران گام دیگری برای توسعه اقتصادی در این شهرستان نفت خیز است که ساکنان آن را به بهبود وضعیت معیشتی امیدوار کرده است.

منطقه ویژه اقتصادی محدوده جغرافیایی معین در مبادی ورودی یا در درون کشور است که با هدف جذب سرمایه های داخلی و خارجی و همینطور به وجود آمدن عرصه فعالیت های تولیدی و تجاری برای افزایش صادرات کالا و ارائه بهینه خدمات جهت حضور فعال در بازارهای منطقه ای و بین المللی به وجود می آید.

ارتقای سطح اشتغال و افزایش درآمد ملی، ورود تکنولوژی خارجی و دانش نوین مدیریتی، استفاده از ظرفیت‌های ترانزیتی منطقه به منظور حمایت و پشتیبانی از بخش تولید منطقه حوزه نفوذ و کشور، تلاش برای جلب و تشویق سرمایه‌گذاران برای اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری، عمرانی منطقه ویژه، گسترش و افزایش سطح خدمات فرهنگی، ورزشی، بهداشتی و درمانی برای ساکنان و در نهایت توسعه همه جانبه و پایدار منطقه ویژه با محوریت توسعه انسانی از جمله مزایای تاسیس منطقه ویژه اقتصادی است.

فراهم آوردن شرایط و امکانات برای بهره‌گیری از مزیت‌های نسبی در حوزه صنعت نفت و گاز و صنایع پایین دستی گاز و پتروشیمی به منظور ایجاد ارزش افزوده ،افزایش صادرات و ایجاد اشتغال پایدار با تاسیس منطقه ویژه اقتصادی فرصتی است که مسئولان استان نمی خواهند آن را از دست بدهند.

تولید ۲۰ درصد نفت خام کشور ، وجود منابع بزرگ گازی و تاسیسات فراوری در کنار آن ، وجود فرودگاه، و ساخت بزرگراه گچساران به بهبهان از ظرفیت های آشکار گچساران برای اجرای طرح منطقه ویژه اقتصادی است.

یکی دیگر از مزیت های شهرستان گچساران برای تاسیس منطقه ویژه اقتصادی ،نزدیکی به بنادر جنوبی کشور از جمله دیلم و گناوه در استان بوشهر کشور است که با ساخت بزرگراه گچساران به دیلم و گناوه امکان حمل آسان محصولات تولیدی منطقه ویژه برای صادرات از مسیر دریا فراهم می شود.

سه هزارو ۵۰۰ میلیارد ریال برای ساخت زیر ساخت های منطقه ویژه اقتصادی گچساران نیازاست

فرماندار گچساران ابراز کرد: بیش از ۲ هزار هکتار زمین برای احداث طرح منطقه ویژه اقتصادی گچساران در منطقه خوش آب پیش بینی شده است.

روند اجرایی ابرپروژه های گچساران زیر ذره بین مقامات کشور دولتمردان

روانبخش دیهیم خوب اظهار کرد: میزان اعتبارات زیر ساختی مورد نیاز این طرح بیش از سه هزارو ۵۰۰ میلیارد ریال است.

وی تصریح کرد: طرح منطقه ویژه اقتصادی گچساران به همت دولت سیزدهم وارد فاز اجرایی شده و در زمینه رونق اشتغال و سرمایه گذاری در این شهرستان نفت خیز تاثیر مهمی خواهد داشت.

ساخت یک طرح اقتصادی در بخش کشاورزی با اعتبار یکهزارو ۵٠٠ میلیارد ریال در گچساران

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: مجتمع کشتار گاه لیشتر با ظرفیت اسمی سالانه ۶ هزار قطعه در ساعت و بیش از ۱۴ میلیون قطعه در سال در حال ساخت است.

سید علی معتمدی‌پور افزود: تاکنون برای این طرح بیش از یکهزارو ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه شده و یکهزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل آن نیاز است.

وی بیان کرد: این طرح اقتصادی در زمینی به مساحت ۸۰ هزار متر مربع در حال ساخت است و هم اکنون ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

معتمدی پور ابراز کرد: با بهره برداری از این طرح بیش از ۲۰۰ بصورت مستقیم به اشتغال مشغول خواهند شد.

شهرستان گچساران چهار هزار و۶۸۳ کیلومتر مربع وسعت دارد.از شمال به شهرستان چرام از شمال غرب به شهرستان کهگیلویه از جنوب به شهرستان گناوه در استان بوشهر ،از شرق و شمال شرقی به شهرستان ممسنی در استان فارس و از غرب به شهرستان بهبهان در استان خوزستان محدود می‌ شود.

منصوری طبق دستور ویژه آیت الله رییسی در سفری ۴۸ ساعته به کهگیلویه و بویراحمد آمده تا از نزدیک و به صورت میدانی در جریان تحقق مصوبات سفر نخست رئیس جمهور به این استان قرار گیرد.

بازدید از ۳۱پروژه شاخص مصوب در سفر نخست رئیس جمهور به استان و نیز طرح های پیش بینی شده برای کلنگ زنی و افتتاح در دور دوم سفر رئیس جمهور از برنامه‌های سفر ۲ روزه معاون اجرایی رئیس جمهور به این استان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha