۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۹:۴۷
کد خبرنگار: 5427
کد خبر: 85096786
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حکمرانی در فضای مجازی مسوولانه نیست

قزوین - ایرنا - معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین گفت: حکمرانی در فضای مجازی مسوولانه نیست و بسیاری از متولیان این حوزه هنوز شناخت عمیق و دقیقی از فرصت‌ها و چالش‌های این فضا ندارند.

به گزارش ایرنا، علی فولیان روز یکشنبه در دومین جلسه شورای فضای مجازی استان تاکید کرد: متاسفانه انسجام و حرکت جمعی در حوزه فضای مجازی وجود ندارد و عمده اقدامات صورت گرفت در این بخش سطحی و مقطعی است و برخی از متولیان، برنامه و راهبرد مشخصی نیز برای آن ندارند.

وی، ضمن تاکید بر اهمیت توجه به اقدامات پیشگیرانه دستگاه‌های متولی امر در این حوزه، توجه جدی مدیران به فضای مجازی را یکی از دغدغه‌ها و مطالبات مهم مقام معظم رهبری عنوان کزد و افزود: ایشان به بومی‌سازی فضای مجازی و سامان دهی این فضا همواره تاکید داشته اند و عقیده دارند که همه کشورها فضای مجازی خود را مدیریت می کنند ولی متاسفانه ما به این افتخار می کنیم که فضای مجازی خود را رها کرده ایم.

فولیان تصریح کرد: منظور از عدم حکمرانی مسوولانه در این فضا آن است که تصمیم گیری‌ها دقیق نیست و سیاستگذاری ها در کشور تک بعدی بوده و از تنظیم گری، ساختارسازی، گفتمان سازی و تحقق مقررات، نظارت، رصد و ارزیابی و اصلاح قوانین و سیاست ها غفلت شده است.

به گفته وی، متاسفانه این فضا به بستر ارایه خدمات عمومی برای دشمن تبدیل شده است که از این طریق ذهنیت، باور و اعتقاد برخی از جوانان و نوجوانان را مدیریت کرده و نظام استکبار را خوب جلوه می دهند و نگاه آنها را به فضای غربی سوق می دهد.

این مقام قضایی با بیان اینکه عمده‌ ناهنجاری‌هایی که در کف خیابان‌ها و در قالب اغتشاشات فرهنگی، اجتماعی و امنیتی، دعوت به تجمعات و آشوب‌های خیابانی و توهین به مقدسات مشاهد می کنیم حاصل فضای رها شده مجازی است، خاطرنشان کرد: متولیان این حوزه بایستی همواره هوشیار بوده و حکمت ورزی کنند و با جهاد فرهنگی، بومی سازی و ساماندهی امور در فضای مجازی، سد راه دشمنان در دستیابی به اهدافشان شوند.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه جهاد تبیین، آن را راهکاری موثر در جهت ارتقای دانش کاربران در این فضا دانست و گفت: بخش عمده‌ای از اتفاقاتی که در فضای مجازی زمینه بزه کاری و بزه دیدگی افراد را فراهم می کند ناشی از ضعف در سواد رسانه ای و معلومات شهروندان است که باید در مراکز آموزشی، مدارس و دانشگاه ها اقدامات لازم در خصوص ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی افراد صورت پذیرد.

این مقام مسوول با یادآوری اینکه شناسایی کانون‌های تولید پرونده یکی از برنامه‌های اجرایی سند تحول دستگاه قضایی است، ادامه داد: متاسفانه فضای مجازی به یکی از کانون‌های تولید پرونده برای دستگاه قضایی مبدل شده است و جرایمی از قبیل کلاهبرداری رایانه ای، هتک حیثیت، نشر اکاذیب سایبری، جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی در صدر رفتارهای مجرمانه این حوزه قرار دارند که به همین لحاظ ضروری است برنامه ریزی‌های مناسب و ویژه‌ای با رویکرد کاهش و کنترل آنها صورت پذیرد.

وی با اشاره بر اینکه در دوره تحول دستگاه قضایی، بر گسترش و توسعه اقدامات پیشگیری از وقوع جرم هم در فضای مجازی و هم در فضای حقیقی تاکید شده است، افزود: در مقابله با جرایم در حوزه فضای مجازی تنها با اقدامات مقابله ای نمی توان فرصت ارتکاب و آمار جرایم این حوزه را کاهش داد بلکه بایستی بر مقوله پیشگیری تمرکز داشته باشیم.

فولیان یادآور شد: لازم است در این حوزه بسترها، علت‌ها و دلایل وقوع جرایم شناسایی شده و راهکارهای لازم در این خصوص ارایه شود و این امر مستلزم همراهی تمامی دستگاه‌های متولی امر و اصحاب رسانه است و معاونت اجتماعی دادگستری نیز بر حسب رسالت ذاتی خود، پیگیر چنین اموری خواهد بود.

وی، ضمن یادآوری اقدامات صورت گرفته از سوی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین در راستای رسالت ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی شهروندان در سال گذشته از طریق تولید و نشر محتواهای پیشگیرانه این حوزه، افزود: علت بسیاری از نابسامانی‌ها در فضای مجازی عدم سواد رسانه‌ای شهروندان است و از آنجا که دسترسی به این فضا زیاد می باشد و بیشتر مردم نیز در این فضا زیست اجتماعی دارند، ضروریست نهضت سواد رسانه‌ای در بین آحاد جامعه حاکم شود و با ایجاد کارگروه تولید محتوا و همکاری نهادهای ذیربط، نسبت به تولید و اشتراک محتواهای آموزشی پیشگیرانه، خلاقانه و نوآورانه اقدام و زمینه‌های آگاه سازی اذهان عمومی را تقویت کنیم.

این مسوول قضایی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه فضای مجازی به اندازه انقلاب اسلامی ایران اهمیت دارد، هرگونه اهمال، انفعال در حوزه فضای مجازی و همچنین کم کاری در حوزه ارتقای سطح مهارت‌های رسانه ای را خیانت به امنیت کشور و آرمان‌های انقلاب اسلامی دانست که موجب تغییر سبک زندگی افراد می شود و اظهار کرد: امیدواریم در نتیجه همگرایی و هم‌افزایی تلاش‌ تمامی دستگاه‌های مسوول، نخبگان فرهنگی و فعالان فضای مجازی، اقدامات موثری در این حوزه صورت پذیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha