«زنان متخصص» از چالش‌های خود در زیست‌بوم فناوری و نوآوری گفتند

تهران - ایرنا - نخستین رویداد «زنان متخصص» با حضور جمعی از بانوان فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور برگزار شد تا زمینه برای تسهیل فعالیت این قشر از فعالان زیست‌بوم نوآوری و فناوری فراهم شود.

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا، در این نشست مسوولان معاونت علمی، فناوری و دانش بنیان ریاست جمهوری ازجمله رضا اسدی فرد معاون توسعه شرکت‌های دانش بنیان، شقایق حق‌جوی جوانمرد رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی، مهدی صفاری‌نیا رئیس پارک فناوری پردیس و رضا محمودی لموکی معاون حقوقی و امور مجلس این معاونت حضور داشتند.

روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور پیش از برگزاری این نشست از نمایشگاه شرکت‌های دانش‌بنیان برگزیده با مدیریت عامل زنان که در حاشیه نخستین رویداد دانش‌بنیان «زنان متخصص» برپا شده بود، بازدید کرد.

در نخستین رویداد زنان متخصص، علاوه بر معرفی و ارتقای توانمندی بانوان در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، زمینه برای برگزاری کارگاه‌های تخصصی، نشست‌های بیان تجربه و معرفی زنان توانمند را فراهم کرده بود. بر همین اساس و از میان زنان برگزیده رویداد، تعدادی از بانوان در این نشست حضور یافتند.

در این نشست که ۱۵ نفر از مدیران و فعالان زن در حوزه‌های گوناگون فناوری همچون پلیمر، زیست فناوری، برق و الکترونیک، مخابرات و سیستم‌های خودکار، صنایع نرم و فرهنگی، دارو و فرآورده‌های پیشرفته تشخیص و درمان، فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزارهای رایانه‌ای و سایر حوزه‌های فناورانه شرکت داشتند به بیان دیدگاه‌ها، دغدغه‌ها و دستاوردهایشان پرداختند.

تحول معیارهای ارزیابی دانش بنیان‌ها بر مبنای رشد و عملکرد

رضا اسدی فرد معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری از مبنا قرار گرفتن میزان اثرگذاری، پیشرفت و ارزش‌آفرینی شرکت‌ها به عنوان مبنای ساختار تحولی ارزیابی دانش‌بنیان‌ها خبر داد.

وی با بیان اینکه در تلاش هستیم تا یک بازنگری در دسته‌بندی‌ها و حمایتهای این حوزه داشته باشیم، افزود: پیش از این به پیچیدگی فناوری شرکتهای دانش بنیان تمرکز داشتیم، اما در حال حاضر درصدد هستیم شاخص‌های دیگری را نیز در زمینه مطلوبیت‌های ملی به شاخص‌ها اضافه کنیم.

معاون توسعه شرکت های داشن بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری با یادآوری اینکه پس از یک دهه حرکت در مسیر حمایت و کمک به توسعه زیست‌بوم دانش‌بنیان در کشور، اکنون این زیست‌بوم به یک رشد قابل توجه رسیده است، ادامه داد: موضوع دانش بنیان حدود یک دهه است که در کشور مطرح شده و رویکرد ما در این باره، ایجاد یک فضای حمایتی از شرکت‌ها بر مبنای عملکرد و دستاورد این شرکت‌ها است.

اسدی فرد با تاکید بر این‌که جامعه از فناوری‌های دانش‌بنیان انتظار تولید ثروت، ایجاد اشتغال و توجه به مسائل ملی دارد، اظهار داشت: ما قصد داریم از همین طریق به سبد متوازنی از شاخص‌ها برسیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعهد برای رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: رشد صادرات، میزان سرمایه‌گذاری، جذب سرمایه و توسعه نیروی انسانی در شرکت‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

اسدی فرد ادامه داد: بر همین اساس یک تغییر بزرگ در تعریف شرکت‌های دانش‌بنیان و دسته‌بندی‌های آنان و حمایتهای آنها به وجود آمده است.

وی با بیان این‌که در زمینه علوم انسانی و بروندادهای شرکت‌های این حوزه نیاز است با متر و معیار دیگری بسنجیم ادامه داد: سیستم فعلی ما بر اساس فناوری‌های سخت پایه‌گذاری شده و باید روش سنجش متفاوتی برای صنایع خلاق و علوم انسانی ایجاد شود.

معاون توسعه شرکت های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به مدل جدید ارزشیابی شرکت های دانش بنیان گفت: سعی داریم بدون دست بردن به فرایندهای پیچیده شرکت‌ها به ارزیابی آنان بپردازیم و از روی خروجی‌های بیرونی قضاوت کنیم. رویکرد جدید ما حرکت از کمیت به سوی کیفی‌سازی معیارهاست.

بیان دغدغه‌ها

براساس گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در ادامه این نشست زنان فعال زیست بوم فناوری و نوآوری کشور درباره دغدغه‌های شرکت های دانش بنیان، از جمله جذب پسادکتری، امریه‌های دانش بنیان، انواع معافیت‌ها و تسهیلات در نظر گرفته شده برای دانش بنیان‌ها و موانع پیش رو شرکت‌های حوزه علوم انسانی به بحث و گفت وگو پرداختند که در ادامه مسوولان این معاونت به پرسش‌های آنها پاسخ دادند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha