به گزارش خبرنگار ایرنا، سیده مریم محمدی روز یکشنبه در نشست اعضای کارگروه کاهش آلودگی هوا اظهار داشت: ۱۷ هزار هکتار از اراضی مولد گرد و غبار شوره زارها، ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی، ۱۶ هزار هکتار اراضی دیم، سه هزار و ۵۰۰ هکتار مرتع با تاج پوشش ۲۵ تا ۵۰ درصد، ۵۵۸ هکتار مراتع با تاج پوشش بیش از ۵۰ درصد و بخشی هم اراضی شهری است.
وی بیان کرد: عامل بروز آلودگی هوا در همدان ناشی از ۲ رخداد بوده با این توضیح که در فصل سرد سال ناشی از تردد خودروهای فرسوده، تک سرنشین، ترافیک شهری و بروز پدیده اینورژین(وارونگی دما) و در فصل گرم سال گردو غبار محلی است که عمده آن از کشورهای همسایه وارد کشور و استان می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: منشا گرد و غبار همدان خارج از این استان و کشورهای غربی است و در استان منشا چندان گرد و غبار نداریم.
محمدی افزود: دبیرخانه ملی ستاد گرد و غبار در خصوص دیپلماسی محیط زیست نشست و گفتمان ها با کشورهای همسایه برای کنترل ریزگرد در مرز هزار و ۹۰۰ کیلومتری با عراق و ضرورت اقدام دو جانبه برای پیشگیری از آلودگی هوا داشته است.
وی بیان کرد: همدان علاوه بر مجهز شدن به دستگاه پایش کیفی هوا به دستگاه اندازه گیری میزان غبار ریزشی برای بررسی میزان گرد و غبار که فرود می آید نیز مجهز شده که در شهرستان کبودرآهنگ به علت فراوانی میزان گرد و غبار نصب شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اضافه کرد: با این دستگاه می توان میزان غباری که فرود می آید را بررسی و نتیجه این غبار بر روی سلامت مردم، آب و خاک و دیگر مولفه ها را بررسی کرد.
محمدی گفت: برنامه اقدام و عمل تثبیت ریزگرد ها تهیه شده و سالانه گزارش تهیه و در اختیار دبیرخانه محیط زیست قرار می گیرد بنابراین نهادهای متولی برای اجرای این برنامه در صورت نیاز به دریافت بودجه باید از هم اینک اقدام های لازم را انجام دهند.
وی با بیان اینکه دستگاه تست خروجی اگزوز با هزینه کرد ۳۵۰ میلیون تومان تهیه شده است گفت: مناطق غبارخیز به استان هایی اطلاق می شود که دارای کانون مولد غبار هستند که بر اساس مطالعات دبیرخانه، همدان جزو استان های غبارخیز با شدت کم است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان یادآوری کرد: سال گذشته در این روزها هوای شهر همدان ۲ روز در شرایط خطرناک، یک روز بسیار، چهار روز ناسالم برای گروه های حساس و ۹ روز ناسالم برای همه گروه ها قرار گرفت.
نظر شما