سرپرست علوم پزشکی یاسوج: مردم هنوز از طرح پزشک خانواده اطلاع کافی ندارند

یاسوج- ایرنا- سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: هنوز تعداد زیادی از مردم کهگیلویه و بویراحمد از طرح پزشک خانواده که یک برنامه تحولی در تحقق عدالت سلامت است اطلاعات کافی در اختیار ندارند که می طلبد رسانه ها برای آگاه سازی مردم پای کار بیایند.

سعید جاودان سیرت روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۳۰۰هزار نفر در کهگیلویه و بویراحمد زیر پوشش طرح پزشک خانواده قرار می گیرند و از مزایای این طرح استفاده می کنند.

وی افزود: طرح پزشک خانواده به شکل پایلوت در شهرستان گچساران آغاز شده است و در شهرهای بالای ۲٠ هزار نفر اجرایی می شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: این طرح مهم نیازمند زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است و بخش عظیمی از این زیرساخت‌ها در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد احصا شده و در اختیار مجموعه دانشگاه است.

جاودان سیرت ادامه داد: طبق این طرح، برای هر سه هزار نفر از جمعیت استان، یک پزشک و ۲ مراقب سلامت به بیماران خدمات‌رسانی می‌کنند.

وی تاکید کرد: از این دو مراقب سلامت، یکی از آنها باید ماما و فرد دیگر می‌تواند پرستار، بهداشت عمومی و کارشناس مبارزه با بیماری‌ها باشد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ابراز کرد: وضعیت و تاریخچه فرد مراجعه کننده به طرح پزشک خانواده ثبت می‌شود و در صورت نیاز به ارجاع، توسط پزشک مرکز نوبت گیری انجام و خدمات رسانی را خواهیم داشت.

جاودان سیرت گفت: علاوه بر ویزیت سرپایی، خدمات دندان‌پزشکی، آزمایشگاهی، رادیولوژی، خدمات مختلف مشاوره‌ای و چند محور خدمات دیگر را خواهیم داشت.

وی از مشاوره افراد با ریسک بالا در طرح پزشک خانواده خبر داد و افزود: از نکاتی که در هفته سلامت پیگیر آن هستیم، دسترسی عادلانه همه مردم به خدمات پزشکی است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اضافه کرد: در این طرح اتلاف وقتی صورت نمی گیرد و فرد از سردرگمی در می آید و بیماران با ریسک بالا شناسایی می شوند.

جاودان سیرت با تاکید بر اینکه سه فاکتور استفاده از مواد غذایی امن، تغذیه سالم و به موقع و ورزش سه محور مهم در دانش سلامت است و انسان سالم محور توسعه پایدار است.

با فعال شدن برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر خدمات بر مبنای سطح‌بندی به بیماران ارائه می‌شود.

بطور کلی نظام ارجاع شامل سه سطح است که سطح یک در مرکز خدمات جامع سلامت برگزار خواهد شد. در سطح یک اگر مردم در قالب آن به تیم پزشک خانواده مراجعه کنند، هزینه‌هایشان کاهش می یابد، مراجعه به متخصص و فوق‌تخصص تنها با نظر پزشک خانواده انجام و از مراجعه‌های بی‌مورد به پزشکان رده بالا جلوگیری می‌شود.

سطح یک نظام ارجاع یعنی بیمار به پزشک خانواده و تیمش از جمله ماما، مراقب سلامت، بهیار در مراکز و پایگاه‌های بهداشت، مراجعه و معاینات اولیه را دریافت می‌کند. اگر درمان شد، نیازی به مراجعه به بیمارستان‌ها و متخصصان ندارد و هزینه‌های هنگفت بابت سی‌تی‌اسکن و ام آر آی به بیمار تحمیل نمی‌شود.

سطح ۲، یعنی ارجاع بیمار به کلینیک‌های فوق‌تخصصی و بیمارستان‌ها. اگر پزشک عمومی متوجه شود که بیمار نیازمند دریافت خدمات درمانی پیچیده‌تر است وی را به این سطح ارجاع می‌دهد و افراد در مواجهه با هر بیماری ساده‌ای، دیگر به مراکز تخصصی مراجعه نمی‌کنند و مشمول هزینه و تعرفه دولتی از بیمارستان‌ها نمی شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha