رحمت ابراهیمی روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این محموله چوب قاچاق از نوع گردو جنگلی در یکی از روستاهای سردشت به منظور انتقال به خارج از شهرستان بارگیری شده بود.
وی اضافه کرد: این محموله در ساعت ۲ بامداد در یکی از محورهای مواصلاتی توسط ماموران یگان حفاظت این شهرستان توقیف شد و راننده کامیون با تشکیل پرونده به مراجع قضایی تحویل شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت ادامه داد: چوبهای برداشت شده باید در کارگاهها و واحدهای تولیدی شهرستان و در راستای ایجاد اشتغال و پایداری مراکز اشتغال مصرف شود و اجازه خروج چوب از شهرستان داده نمیشود.
ابراهیمی یادآور شد: سال گذشته در مجموع بیش از ۱۰۵ تُن چوب جنگلی توسط ماموران یگان حفاظت این شهرستان کشف و از ارسال آن به سایر مناطق جلوگیری شده است.
وی با تاکید بر اینکه حفظ و صیانت از مراتع و جنگلها به عنوان یک سرمایه ملی وظیفه همگانی است، گفت: برای قطع و حمل درخت های باغی نیز نیاز به استعلام و دریافت مجوز از ادارات منابع طبیعی و جهاد کشاورزی است که عدم دریافت این مجوزها منجر خواهد شد تا بار چوب کشف شده به عنوان چوب قاچاق محسوب شود.
ابراهیمی تاکید کرد: برای حفاظت دقیق از عرصههای منابع طبیعی و اراضی ملی، حضور مردم در صحنه مهمترین رکن بوده و به همین علت سامانه ۱۵۰۴ به صورت شبانهروزی آماده دریافت گزارشیهای مردمی و رسیدگی به تخلفات صورت گرفته در سطح منابع طبیعی تعیین شده است.
به گزارش ایرنا، سردشت با ۹۰ هزار هکتار جنگل و ۳۰ هزار هکتار مرتع بیشترین جنگلهای آذربایجانغربی را داراست؛ جنگلهای سردشت جزو جنگلهای زاگرس شمالی است که در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، تواناییهای اکوتوریستی و ارزشهای زندگی دارای اهمیت زیادی است.
مهمترین گونههای گیاهی سطح جنگلهای این شهرستان بلوط ایرانی، بنه، بادام وحشی، گلابی وحشی و سرو کوهی و بیش از ۱۰۰ گونه دیگر است.
سردشت در جنوب آذربایجانغربی و در امتداد مرزهای ایران با کشور عراق قرار دارد.
نظر شما