۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۲:۵۴
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 85099260
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 مذاکرات عادی‌سازی روابط صربستان-کوزوو همزمان با تداوم تنش سیاسی

تهران-ایرنا- مذاکرات سران صربستان و کوزوو با هدف عادی سازی روابط با میانجی گری اتحادیه اروپا در حالی در بروکسل انجام می‌شود که تنش بین دو کشور همچنان ادامه دارد.

به گزارش شبکه خبری ای بی سی نیوز نوشت: رهبران صربستان و کوزوو در نشست روز سه شنبه برای اجرای طرح ۱۱ ماده ای مورد حمایت اتحادیه اروپا در خصوص عادی سازی روابط بین دو کشور دیدار می کنند.

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا میزبان نشست سران دو کشور با حضور الکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان و آلبین کورتی نخست وزیر کوزوو است و انتظار می رود آنها اعلامیه افراد مفقود شده را تایید کنند و درباره اولین پیش نویس اولین اساسنامه انجمن شهرداری های صرب تبار در کوزوو به عنوان دو موضوع حساس برای دو کشور دشمن دیرینه مذاکره کنند.

این دیدار پس از نشست فوریه گذشته سران دو کشور برگزار می شود که دو طرف به صورت ضمنی با طرح مورد حمایت اتحادیه اروپا برای پایان دادن ماه ها بحران سیاسی بین دو کشور موافقت کردند. در اجلاس ماه مارس در مقدونیه شمالی نیز بلگراد و پریشتینا به طور آزمایشی درباره چگونگی اجرای این طرح موافقت کردند.

میروسلاو لایکاک، نماینده بورل مذاکرات بلگراد و پریشتینا، گفت که نشست روز سه‌شنبه یک گام مهم رو به جلو است و مهم است که از هرگونه اقدامی که ممکن است اوضاع را بدتر کند، اجتناب شود.

تعداد اندکی از توافقات حاصل شده بین دو کشور در مذاکرات ۱۲ ساله آنها با تلاش های اتحادیه اروپا برای تسهیل مذاکرات اجرایی شده است. بروکسل و آمریکا اغلب برای آرام کردن اوضاع پرتنش بین بلگراد و پریشتینا مداخله می کنند، و این اقدام آنها در سال گذشته بعد از حمله روسیه به اوکراین افزایش یافته است.

بلگراد تاکید دارد که پریشتینا باید توافق سال ۲۰۱۳ را برای ایجاد انجمن شهرداری ها در شمال کوزو که اکثر جمعیت آن را صرب ها تشکیل می دهند، اجرا کند. این شهرداری ها به آموزش، مراقبت های بهداشتی، توسعه اقتصادی در سطح محلی کمک می کنند. دادگاه قانون اساسی کوزوو این طرح را غیرقانونی اعلام کرده است.

انتخابات محلی ماه گذشته در مناطق صرب‌نشین در شمال کوزوو برگزار شد. این انتخابات پس از این که نمایندگان صرب سال قبل از آن پست خود را ترک کردند برگزار و از سوی صرب های منطقه تحریم شد.

ووچیچ رئیس جمهوری صربستان بعد از این انتخابات بشدت از مقامات اروپایی و آمریکایی که میانجی مذاکرات عادی سازی روابط با کوزوو هستند، انتقاد کرد و آنها را «دروغگو و کلاهبردار» خواند و گفت که «اقلیت صرب در استان سابق صربستان (کوزوو) دیگر اشغال خارجی» را تحمل نمی کند.

به گزارش ایرنا، صربستان هنوز کوزوو را یکی از استان‌های خود قملداد کرده و استقلال آن را به رسمیت نمی‌شناسد.

بر اساس توافق شفاهی بین دو کشور، کوزوو به دادن خودمختاری بیشتر به مناطق صرب نشین متعهد شده و صربستان نیز موافقت کرده است مانع عضویت کوزوو در سازمان‌های بین المللی نشود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha