به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «محمد خالدی» در نشست هماندیشی تحول زنجیره ارزش گل محمدی گفت: بانک مرکزی رویکردهای جدیدی را در بحث تامین مالی در حوزههای مختلف تولید دنبال میکند و ما نیز این رویکرد را در تامین مالی کشاورزی قراردادی پیگیری میکنیم.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر این که باید نگاه تجاری به کشاورزی داشت، اظهارداشت: با نگاه سنتی و استانداردهای سنتی به تولید و کشاورزی نمیتوان به بازارهای جهانی ورود پیدا کرد.
وی افزود: در کشاورزی قراردادی اصرار ما این است که منابع مالی به سمت شرکتهای توانمند پشتیبان یا مجریان که با تولیدکنندگان در ارتباط هستند، سوق پیدا کند.
خالدی گفت: سالها تولید را جدا میدیدیم و تسهیلات به تولیدکنندگان، فرآوری کنندگان و تامین کنندگان نهادهها پرداخت میشد، اما آنها با همافزایی نداشتند.
وی ادامه داد: در تامین مالی جدید، پول و تسهیلات به تکتک حلقهها در یک زنجیره ارزش به طور مجزا پرداخت نمیشود، این رویکرد در بانک مرکزی کنار گذاشته شده و ما نیز این رویکرد را دنبال میکنیم.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اذعان داشت: تامین مالی در رویکرد جدید به شکلی صورت می گیرد که ارتباط میان حلقهای زنجیره ایجاد شود تا منجر به همافزایی و همگرایی شود.
وی به رونمایی از تامین مالی کشت قراردادی در بانک مرکزی در پنج ماه پیش اشاره و خاطرنشان کرد: بانک مرکزی به طور رسمی به تمام بانکهای کشور ابلاغ کرده که ۲۰ درصد منابع مالی خود را به سمت تامین مالی کشاورزی قراردادی ببرد.
خالدی افزود: پرداختها باید با هدایت شرکتهای توانمند پشتیبان یا مجریان اتفاق بیفتد و ما زنحیرههای عرضه در استانها را نیز مشخص کردهایم.
وی صدور گواهینامه مجریان و پشتیبان کشاورزی قراردادی به کلیه متقاضیان در زیربخشهای مختلف را از اقدامات مهم در حوزه تامین مالی برشمرد.
این مسوول افزود: امکانات ثبتنام اینترنتی شرکتهای پشتیبان برای استفاده از حمایتها نیز پیشبینی شده است.
نظر شما