۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۷:۴۵
کد خبر: 85099895
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گام‌های تحول‌آفرین در صنعت برق کهگیلویه و بویراحمد

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۷:۴۵
کد خبر: 85099895
گام‌های تحول‌آفرین در صنعت برق کهگیلویه و بویراحمد

یاسوج - ایرنا - دولت سیزدهم با توزیع پنل های خورشیدی به منظور تامین برق سیاه چادرهای عشایری،تبدیل شبکه مسی به کابلی، فراهم کردن امکان درآمدزایی از طریق پنل های خورشیدی گام های تحول آفرینی در صنعت برق کهگیلویه و بویراحمد برداشته است.

به گزارش ایرنا،اقدام های کارساز دولت سیزدهم در کهگیلویه و بویراحمد از سویی سبب دسترسی مردم مناطق دوردست استان به این حامل انرژی مهم شده و از سوی دیگر زمینه استانداردسازی شبکه برق برای استفاده بهینه را فراهم کرده است.

یکی از مهمترین اقدام های دولت تبدیل شبکه برق سیمی به کابلی بوده است که این امر ضمن پیشگیری از شرایط سرقت زیرساخت ها به پایداری این انرژی کم کرده است.

درحالی که دسترسی مناطق دور دست به برق مصداق بارز عدالت اجتماعی محسوب می شود اقدام دولت سیزدهم برای توزیع پنل های خورشیدی با یک دهم قیمت واقعی در مناطق عشایری باعث بهره وری بهتر از منابع طبیعی به منظور رفاه حال اهالی این مناطق شده است.

دولت همچنین با فراهم کردن زمینه واگذاری پنل های خورشیدی کوچک مقیاس به اقشار کم درآمد و سایر متقاضیان ضمن برنامه ریزی به منظور استفاده از انرژی خورشیدی به عنوان منبعی پاک برای تامین برق در تلاش است تا به بهبود معیشت آنان کمک کند.

واگذاری نیروگاه های خورشیدی

واگذاری نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس به شهروندان از سیاست های جدید دولت سیزدهم برای تولید برق در این استان است که نتایج این راهبرد در آینده خود را نشان خواهد داد.

طرح خرید برق از نیروگاه های تجدید پذیر به صورت تضمینی و ۲۰ ساله از سوی دولت که در ۲ بخش مزرعه ( زمین هایی با وسعت بالا) و نیروگاه خورشیدی صورت می گیرد که سرمایه گذاری در این عرصه را به صرفه و در واقع تضمین کرده است،در این طرح ظرفیت تولید برق خورشیدی حداکثر تا ۲ برابر ظرفیت انشعاب متقاضیان و تا سقف ۲۰۰ کیلووات مشخص شده است.

گام های تحول آفرین در صنعت برق کهگیلویه و بویراحمد

آن طور که کارشناسان شرکت برق کهگیلویه و بویراحمد تاکید می کنند هزینه نگهداری و تعمیر تجهیزات تولید برق از انرژی خورشید اندک است و بر خلاف باور عموم خطر هیچگونه اشعه ای در نیروگاه های خورشیدی وجود ندارد.

حمایت دولت از متقاضیان

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد گفت:دولت با پرداخت وام های بانکی به میزان ۱۲۰ میلیون تومان افرادی را که قصد تولید برق با استفاده از نیروگاه های خورشیدی در خانه های خود را حمایت می کند.

محمد مرادی افزود: این وام ها با دوره بازپرداخت سه ساله به متقاضیان پرداخت می شود.

وی بیان کرد:به منظور توانمندسازی مددجویان زیرپوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی دولت پرداخت ۲۰میلیون تومان از این تسهیلات بانکی را به عهده گرفته است.

مرادی تاکید کرد: براساس تفاهم‌نامه پنج جانبه‌ای که میان وزارت نیرو، معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری، بسیج سازندگی، کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی تدوین شده مشوق هایی برای واگذاری سامانه های انرژی خورشیدی پیش بینی شده است.

گام های تحول آفرین در صنعت برق کهگیلویه و بویراحمد

وی عنوان کرد:مردم استان می توانند برای تولید برق از طریق سامانه های انرژی خورشیدی نام نویسی کنند و درآمد پایدار کسب کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: شهروندان ساکن استان که تمایل به استفاده از ظرفیت پنل خورشیدی برای درآمدزایی دارند می‌توانند با ثبت نام در سامانه "مهرسان"از جزئیات این طرح آگاهی ایجاد کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:طرح خرید برق از نیروگاه های تجدید پذیر به صورت تضمینی و ۲۰ ساله از سوی دولت که در ۲ بخش مزرعه ( زمین هایی با وسعت بالا) و نیروگاه خورشیدی صورت می گیرد که سرمایه گذاری در این عرصه را به صرفه و در واقع تضمین کرده است.

وی بیان کرد: شرکت توزیع نیروی برق استان آماده اعطای پروانه بهره برداری و کمک به درآمدزایی و تولید از طریق نیروگاه های خورشیدی است.

مرادی تاکید کرد: در این طرح که با مشارکت بانک های استان و پرداخت تسهیلات بانکی اجرا می شود هر ۴۵ روز برق تولید شده از سوی دولت خریداری می شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد افزود: میزان درآمد هر خانوار کم درآمد از محل فروش انرژی این سامانه های پنج کیلوواتی حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بصورت فروش دوره ای است.

واگذاری پنل های خورشیدی به عشایر

دولت سیزدهم برای تامین برق سیاه چادرهای عشایری در کهگیلویه و بویراحمد همچون دیگر مناطق عشایری کشوری با استفاده از پنل های خورشیدی عزم خود را جزم کرده است.

توزیع پنل های خورشیدی به قیمت ارزان برای جامعه عشایری راهبردی است که نه تنها پایانی بر تاریکی سیاه چادرهای این قشر تلاشگر محسوب می شود بلکه برق مورد نیاز چراغ قوه و تلفن همراه آنان را فراهم می کند.

عشایر این خطه از سرزمین زاگرس که پیش از این با استفاده از نور ماه یا چراغ های نفتی روزگار سپری می کردند حالا با خیالی آسوده زیر چراغ های برق زندگی می کنند و فرصت استفاده از تلفن همراه پیدا می کنند.

گام های تحول آفرین در صنعت برق کهگیلویه و بویراحمد

گام های تحول آفرین در صنعت برق کهگیلویه و بویراحمد

وجود پنل های خورشیدی برای تولید انرژی برق به سیاه چادرهای عشایری یک نیاز جدی برای رفاه، حفظ امنیت یا حتی ادامه زندگی آنان است، به طوری که به گفته عشایرنشینان با وجود تلفن همراه امکان گزارش حوادث به مسئولان برای امدادرسانی فراهم می شود .

عشایر این استان که بخش قابل توجهی از مواد دامی و صنایع دستی مورد مصرف مردم کهگیلویه و بویراحمد را تولید می کنند به گونه ای که از بچه هفت ساله تا مردان و زنان سالخورده در کار تولید مشغول به فعالت هستند حالا با این اقدام دولت دلگرم شده اند.

براساس آمار رسمی عشایر کهگیلویه و بویراحمد که بیش از یک‌ میلیون رأس دام سبک و سنگین را پرورش می دهند تولید ۲۷ درصد از محصولات زراعی ، ۶۰درصد از گوشت قرمز و ۳۵ درصد صنایع دستی و همچنین میزان قابل توجهی شیر، روغن و کره را به عهده دارند.

توزیع پنل های خورشیدی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای سال گذشته تاکنون یکهزار و ۶۵۲ دستگاه پنل خورشیدی بین عشایر این استان توزیع شده است.

مرادی با اشاره به اینکه از این تعداد ۶۵۲ دستگاه پنل خورشیدی امسال به عشایر کهگیلویه و بویراحمد واگذار شده اظهار کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته قرار است تا پایان سال جاری ۴۵۸ دستگاه پنل خورشیدی دیگر در بین عشایر استان توزیع شود.

مرادی خاطرنشان کرد:بر اساس تفاهم نامه امضا شده بین شرکت برق و امور عشایر استان ۹۰ درصد از این هزینه توسط این شرکت و ۱۰درصد نیز به عنوان خودیاری توسط متقاضیان تامین می شود.

مرادی ابراز کرد: این پنل ها (سامانه ها) قابلیت تولید ۱۰۰ وات برق را دارا بوده که روشنایی حداقل پنج شعله لامپ کم مصرف، شارژ چراغ قوه و گوشی همراه را تأمین خواهد کرد.

وی بیان کرد: وزن کم، قابل حمل بودن و نصب آسان از مهمترین مزایای این پنل هاست و این مزیت به مصرف کننده کمک می کند تا بدون نیاز به متخصص، به راحتی خود بتواند این سیستم خورشیدی را نصب و از آن استفاده کند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: اداره کل امور عشایر استان پیش از این اسامی خانواده های عشایری را که درخواست پنل داشته اند به شرکت توزیع نیروی برق ارسال کرده بود.

برق محل اسکان عشایری که بیشتر از چهار کیلومتر با شبکه برق فاصله داشته باشند از طریق پنل های خورشیدی سبک و قابل حمل تامین خواهد شد.

تبدیل شبکه مسی به کابلی

تبدیل شبکه مسی به کابل های خودنگهدار از دیگر برنامه های صنعت برق در کهگیلویه و بویراحمد است که منجر به کاهش اتلاف انرژی و پایین آمدن امکان سرقت آنان شده است.

گام های تحول آفرین در صنعت برق کهگیلویه و بویراحمد

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد گفت: از سال گذشته تاکنون ۲۸۳ کیلومتر از شبکه برق استان با کابل خودنگهدار اصلاح و نوسازی شده است.

مرادی افزود: در این مدت اصلاح شبکه برق به طول ۱۵۱ کیلومتر در مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد و ۱۳۲ کیلومتر شبکه شهری به کابل های خودنگهدار تبدیل شده است.

حدود ۳۰۰ هزار مشترک برق خانگی و تجاری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha