سامانه ساعد به متقاضیان طرح دعاوی مشاوره می‌دهد

گرگان - ایرنا - رییس دیوان عدالت اداری کشور با اشاره به راه‌اندازی سامانه الکترونیکی ساعد یا رای پیشنهادی گفت: این سامانه در این دیوان به افراد برای طرح دعاوی قضایی خود در مسیر درست مشاوره می‌دهد.

به گزارش شامگاه چهارشنبه ایرنا، از روابط عمومی دادگستری گلستان، حجت‌الاسلام والمسلمین حکمت‌علی مظفری در گفت و گو ویژه خبری در گرگان اظهار کرد: در این مجموعه الکترونیکی تمامی مقررات مربوط به بخش‌های مختلف دیوان، قوانین و بخش نامه‌ها تجمیع شدند و به افراد برای چگونگی طرح دعاوی مرحله به مرحله مشاوره داده می‌شود.

وی بیان کرد: تنظیم کردن خواسته براساس مقررات، تسریع در رسیدگی را به همراه خواهد داشت و سامانه ساعد با در اختیار قراردادن نمونه آرای پیشنهادی مرتبط با هر موضوع و ارائه اطلاعات در مورد قوانین حاکم بر امر، چالش‌ها و یا احتمال رد شدن آن دعوی در آینده را فراهم کرده است.

مظفری همچنین زمان رسیدگی به پرونده‌ها در دیوان عدالت اداری را به طور میانگین در شعب بدوی سه ماه و در شعب تجدید نظر ۱۰۰ روز اعلام کرد و با اشاره به ابلاغ قانون جدید دیوان عدالت اداری پس از تایید شورای نگهبان خاطرنشان کرد: زمان رسیدگی به پرونده‌ها با ابلاغ قانون جدید کاهش خواهد یافت.

رییس دیوان عدالت اداری بررسی شکایت افراد از نهادهای اجرایی، نهادهای عمومی غیردولتی با جنبه شخصی و همچنین شکایت از نهادها در رابطه با آیین نامه‌ها و قوانین صادره را از فعالیت‌های دیوان عدالت اداری کشور برشمرد و افزود: معاونت حقوق عامه و معاونت پیشگیری در دیوان نیز در صورتی که از اقدامات دستگاه‌های اجرایی در راستای تضییع حقوق افراد آگاه شود با نشست‌های تخصصی برای اصلاح آن اقدام می‌کند.

مظفری اضافه کرد: براساس قانون جدید از این پس همه شکایت‌های مربوط به آراء و تصمیمات کمیسیون‌های شبه قضایی مانند کمیسیون ماده ۱۰۰ و کمیسیون‌های حل اختلافات کارگری و مالیاتی، ه‌طور مستقیم به شعب تجدیدنظر ارسال و با حضور سه قاضی رسیدگی و تصمیم قطعی گرفته می‌شود.

وی ادامه داد: در روال فعلی این شکایت‌ها ابتدا در شعب بدوی رسیدگی و سپس به شعب تجدیدنظر ارسال می‌شود که در اصلاحیه قانون با حذف این فرآیند، چهار تا پنج ماه مدت رسیدگی‌ها به پرونده‌ها کوتاه‌تر خواهد شد.

مظفری تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات دیوان برای افزایش سرعت احقاق حقوق مردم از دستگاه‌ها، تکلیف دستگاه‌های اجرایی است که براساس آن اگر فردی درخواستی از دستگاه‌ها در حدود صلاحیت آن اداره را داشته باشد، دستگاه اجرایی مکلف شده درخواست را بررسی و به صورت مکتوب به شهروندان پاسخ دهد.

رییس دیوان عدالت اداری همچنین درباره مدیرانی که آرای دیوان را اجرا نمی‌کنند، گفت: ماهانه نحوه آرای صادر شده در دستگاه‌ها را رصد می‌کنیم که خوشبختانه بیشتر دستگاه‌ها به تذکرات دیوان توجه می‌کنند، اما اگر مدیری احکام صادر شده را نادیده بگیرد، ابتدا تذکر می‌دهیم و در مرحله بعد، تخلف مدیران رسیدگی و دیوان حکم به انفصال آن مدیر صادر می‌کند.

مظفری اظهار کرد: خوشبختانه در قانون جدید دیوان، امکان برخورد قاطعانه‌تر با مدیرانی که از اجرای آرا استنکاف می‌کنند فراهم شده و مدیران مکلفند در همان ماه اول که احکام قطعی صادر شد، آن حکم را اجرا کنند و اگر در اجرا نکردن رای، عذر مدیر، غیرموجه تشخیص و بلافاصله حکم به انفصال مدیر داده می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین حکمت علی مظفری رییس دیوان عدالت اداری برای رسیدگی به درخواست‌های مردمی به استان سفر کرده است.

ربیس دیوان عدالت اداری شب گذشته در شورای قضایی استان شرکت کرد و امروز از ساعت هشت صبح تا ۱۵ در ملاقات حضوری به صورت چهره به چهره و بدون واسطه به همراه ۶ معاون خود با مردمی که مشکلات مربوطه داشتند، دیدار و دستورات لازم را برای درخواست‌های قانونی صادر کرد.

دیدار با آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی‌فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان و همچنین شرکت در جلسه شورای اداری استان گلستان از برنامه‌های سومین و آخرین روز سفر رییس دیوان عدالت اداری کشور به این استان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha