۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۲۰:۱۹
کد خبرنگار: 934
کد خبر: 85101755
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شوراها برای خدمت‌رسانی به مردم نیازمند برنامه‌ریزی هستند

آستارا- ایرنا- فرماندار آستارا گفت: اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا برای کمک به نمایندگان دولت و خدمات‌رسانی بهتر به مردم باید برنامه‌ریزی کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عنایت رضایی‌پور روز پنجشنبه در همایش تجلیل از شوراهای برتر آستارا بیان کرد: بحث شوراها و مدیریت شورایی قدمت زیادی دارد و عمرش به درازای تاریخ اسلام است، چنانکه در قرآن کریم نیز سفارش شده است که در کارهای خوب، مهم و اساسی مشورت گرفته شود.

وی افزود: این مهم پس از انقلاب توسط بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در روند شکل‌گیری نظام جمهوری اسلامی نهادینه شد، انقلاب اسلامی مدیریت شورایی شهرها و روستاها را به عنوان یک اصل برتر برای خودش پذیرفت؛ این شوراها به عنوان یک قوه متفکره در کنار مسئولان دولتی در شهرها و روستاها برای نظام و مدیریت جامعه بسیار مهم هستند.

فرماندار آستارا اظهار کرد: نقش شوراها در کنار دهیاران، بخشداران و شهرداران به عنوان نهادی زیربنایی و نظارتی بسیار مهم، تعیین‌کننده و سرنوشت‌ساز است؛ زیرا اعضای شوراها نماینده مردم هستند که هم می‌توانند بر دولت نظارت کنند، هم ظرفیت‌های حوزه خودشان را بسنجند.

وی اضافه کرد: مسئولان در حوزه دولت برای مشورت نیازمند کمک شوراها هستند و از این رو فعالیت و نقش اساسی شوراها برای مسئولان بسیار مهم است و امید می‌رود با مدیریت خوب و به‌روز رسانی و بالفعل کردن ظرفیت شهرها و روستاها با همکاری دهیاران، بخشداران و شهرداران نقش شوراها در توسعه بیشتر دیده شود.

رضایی‌پور عنوان کرد: در این راستا نیازمند هستیم که با ظرفیت‌های روستاها و شهرها استخراج و برای برنامه‌ریزی بهتر نشست‌هایی در سطوح مختلف برگزار شود و از اختلاف‌ها خودداری گردد، زیرا بسیاری مواقع همین اختلاف‌ها وقفه در خدمات‌رسانی ایجاد می‌کند.

وی گفت: اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاها باید نقش مشورتی برای نمایندگان دولت و مردم داشته باشند، چرا که مردم آنها را به عنوان تصمیم‌گیر در سرنوشت خودشان انتخاب کردند و به همین دلیل نیز نقش بسیار مهمی در این حوزه دارند و از این رو باید برنامه‌ریزی لازم را داشته باشند.

شوراها برای خدمت‌رسانی به مردم نیازمند برنامه‌ریزی هستند

نمایندگان مجلس به رفع مشکلات شوراها کمک کنند

رییس شورای اسلامی شهرستان آستارا نیز گفت: یکی از افتخارهای بزرگ نظام در قانون اساسی تصویب همین شوراها در سال ۱۳۵۸ با فرمان امام خمینی (ره) و تصویب آن توسط مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۶۱ و در نهایت برگزاری نخستین دوره انتخابات شوراها در ۱۷ اسفند ۱۳۷۷ بود.

یاشین کمالی افزود: ۲۰۰ هزار نفر اعضای نخستین شوراهای اسلامی روستاها و شهرها که با استقبال چشمگیر مردم در ۹ اردیبهشت ۱۳۷۸ کار خود را آغاز کردند، امروز در ششمین دوره هستند و تنها در استان گیلان ۶ هزار و ۵۶۷ نفر عضو این شوراها هستند.

وی بیان کرد: ۱۵۶ نفر عضو شوراهای اسلامی روستاها و شهرهای آستارا شامل ۴۶ نفر در بخش لوندویل و ۱۱۰ نفر در بخش مرکزی هستند که زحمت زیادی در راستای هدف‌های شوراها می‌کشند؛ امروز به صورت قانون‌مند با گذشت حدود ۲۵ سال شوراها به پختگی کامل رسیدند و به عبارتی روی پای خود ایستادند و از هر نظر در حال خدمت‌رسانی به مردم هستند.

رییس شورای اسلامی شهرستان آستارا اضافه کرد: اعضای شوراها در حوزه‌های مختلف تلاش می‌کنند و بازوی نظام در راه خدمتگزاری هستند اما مشکلات زیادی هم دارند؛ البته شوراها قانون ویژه خود را دارند اما اشکال‌هایی نیز وجود دارد که انتظار می‌رود در مجلس شورای اسلامی نمایندگان پیگیر باشند.

وی تشریح کرد: بند دوم ماده ۸۰ و بند یکم ماده ۸۶ قانون شوراها از جمله وظایفی برای شوراهای روستاها، شهرها، شهرستان‌ها و استان‌ها مشخص کرده که از جمله شامل شناسایی نارسایی‌های اجتماعی، فرهنگی و مسائل دیگر است اما مشکل اینجاست که باید همه مصوبه‌ها به هیات تطبیق برود و این امر موجب تضعیف شوراها می‌شود.

کمالی عنوان کرد: وقتی اعضای شوراهای اسلامی روستاها و شهرها موضوعی را مصوب می‌کنند که مجموعه‌ای دیگر می‌تواند آن را رد یا تایید کند، این امر قدرت شوراها را می‌گیرد و انتظار می‌رود از سوی نمایندگان مجلس پیگیری شود.

وی افزود: مشکل دیگر همکاری شوراهای شهر و استان است که در این زمینه ضعف وجود دارد؛ در برخی برنامه‌ریزی‌ها برای توسعه شهرها و حسن اجرای طرح‌های عمرانی همکاری لازم نمی‌شود و روستاها و بخش‌ها مورد توجه قرار ندارد.

رییس شورای اسلامی شهرستان آستارا بیان کرد: مساله دیگر این است که برخلاف سایر شهرستان‌ها شورای شهرستان آستارا دفتری ندارد که این نوعی خلاء است و انتظار می‌رود مکانی در فرمانداری به این منظور اختصاص یابد که چارچوبی مشخص و منظم به خود بگیرد، افرادی جذب شوند و خدمتگزاری به مردم بیشتر شود.

شوراها برای خدمت‌رسانی به مردم نیازمند برنامه‌ریزی هستند

شوراها خدمت‌رسانی به نقاط دورافتاده را تسهیل کردند

نماینده آستارا در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: شوراها یک اصل بر زمین مانده در قانون اساسی بودند که چند دهه اجرا نمی‌شد، تا اینکه از دهه ۷۰ دولت وقت این نهاد را برقرار کرد و اکنون دوره ششم شوراها را شاهد هستیم که کسب تجربه در حال پختگی و رسیدن به بلوغ هستند.

غلامرضا مرحبا افزود: خیلی از کارهایی که دستگاه‌های اجرایی به دلیل نداشتن امکان حضور و بازدید از نقاط دورافتاده برای خدمت‌رسانی به مردم نمی‌توانستند انجام دهند، با انتخاب افرادی از جنس خود مردم برای انجام کارها و همچنین ایجاد ارتباط بین مردم منطقه و مسئولان یکی از دستاوردهای خوب شوراها بود.

وی بیان کرد: از سویی در مواردی مردم دوست دارند که گوش شنوایی داشته باشند و در این راستا شوراها به عنوان یکی از منتخبان خودشان این خلاء را برطرف می‌کنند و در کارهای خیر و سایر مسائل و مشکلات اعضای شوراها به عنوان معتمدین در کنار مردم قرار می‌گیرند.

نماینده آستارا در مجلس بررسی صلاحیت نامزدهای نمایندگی شوراهای اسلامی روستاها و شهرها در هیات نظارت عالی استان را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: این شهرستان کمترین میزان رد صلاحیت‌ها را داشت و تلاش شد تا جای ممکن همه داوطلبان نامزدی در معرض رای مردم قرار بگیرند تا جلب اعتماد عمومی در جامعه اتفاق بیافتد.

وی اظهار کرد: اعضای شوراها به عنوان نمایندگان مردم در استان‌های شمالی که با محدودیت زمین و هجوم افراد غیربومی برای ساخت و ساز روبه‌رو است، در حوزه اجرا برای صیانت از داشته‌های مردم، نظارت بر ساخت و سازها و طرح‌های هادی نقش مهمی دارند.

مرحبا عنوان کرد: اعضای شوراها نشان دادند که اگر کارها به مردم سپرده شود و به جوانان اعتماد کنیم، می‌توانند منشا خیر و برکت باشند و کارهای بزرگی را در کشور انجام دهند؛ البته ممکن است خواسته‌هایی در حوزه اعتبارات و مسائل عمرانی هم داشته باشند.

وی ادامه داد: آستارا تافته جدا بافته‌ای از دیگر نقاط کشور نیست و خیلی از مشکلاتی که اینجا هست، مانند سایر نقاط کشور ناشی از قوانین، آیین‌نامه‌ها، بخشنامه‌ها و عملکرد مسئولان پیشین است که از گذشته برجا مانده و تنها عملکرد برخی افراد موجب اندکی شدت و ضعف مشکلات شده است.

نماینده آستارا با اشاره به فعالیت‌های عمرانی راهداری و بنیاد مسکن در روستاها از محل اعتبارهای در اختیار نمایندگان گفت: مجلس و دولت در چند سال گذشته تحت تاثیر مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا قرار داشتند و از این رو بسیاری از اعتبارها به حوزه سلامت و درمان اختصاص داده شد؛ با این وجود تلاش شد تا جای ممکن کارهای خوبی صورت گیرد.

وی افزود: برای کارهای بر زمین مانده مانند طرح‌های هادی، ماده چهار، بهسازی معابر، تعارض با منابع طبیعی، تامین زیرساخت‌های آب، راه و برق به اندازه‌ای که اعتبارات و امکانات اجازه می‌داد فعالیت‌هایی صورت گرفت که در گذشته نشده بود؛ اگرچه همچنان نه آنچه که حق مردم بوده و نه آنچه که شایسته شهرستان بوده، اتفاق نیافتاده است.

مرحبا با اشاره به تبدیل سیم‌های مسی به کابل‌های خودنگهدار به عنوان یکی از خواسته‌های مردم و اعضای شوراها بیان کرد: گازرسانی به چند روستای دورافتاده و سردسیر نیز در چند ماه آینده آغاز می‌شود و به تدریج روستاهای کم‌جمعیت هم از گاز برخوردار می‌شوند تا انفال و منابع طبیعی در آستارا حفظ شود.

هفت هزار و ۵۴ نفر در شوراهای اسلامی یک هزار و ۳۴۸ شهر و ۱۱۸ هزار و ۹۳۸ نفر عضو شوراهای اسلامی ۱۳۷ هزار و ۹۳۰ روستای کشور عضویت دارند که ۱۵۶ نفر آنها عضو شوراهای اسلامی شهرستان آستارا هستند.

شهرستان مرزی بندر آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در غربی‌ترین نقطه استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha