۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۷:۲۱
کد خبرنگار: 860
کد خبر: 85102669
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ایجاد اشتغال راهبرد توانمندسازی کمیته امداد

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۷:۲۱
کد خبر: 85102669
ایجاد اشتغال راهبرد توانمندسازی کمیته امداد

بروجرد - ایرنا - ایجاد اشتغال و تولید گام نخست توانمندسازی اقتصادی خانوار است راهبردی که توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) همواره دنبال شده و در لرستان بنا بر گفته مسوولان این نهاد حمایتی برنامه‌ریزی برای خودکفایی بین ۲ تا سه هزار خانوار معیشت بگیر تحت حمایت کمیته امداد لرستان انجام شده است.

به گزارش ایرنا، توانمندسازی خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد با راهبرد ایجاد اشتغال و خودکفایی در افراد تحت پوشش در قالب اجرای طرح های اشغالزای زودبازده و خانواده محور دنبال شده در همین راستا در شهرستان بروجرد نیز پارسال ۷۵۱ طرح اشتغالزا اجرا شده است.

تحرک، پویایی، اشتغال و تولید در سطح مشاغل خرد اقتصادی پیامدهای مهم اجتماعی در جامعه را به دنبال دارد، در شرایط دشوار اقتصادی و هزینه‌های سنگین بیکاری مناسب‌ترین راه توجه به مشاغل خانگی و کارگاه‌های کوچک زودبازده در مقیاس خانگی است.

وجود بسترهای مناسب در محیط زندگی و قابلیت‌های ایجاد مشاغل کوچک به ویژه سرمایه نیروی انسانی در کنار ارائه آموزش مهارت‌های فنی و تسهیلات ارزان قیمت بخشی از برنامه های اشتغال در کشور است و کمیته امداد به عنوان نهاد حمایتی بخش عمده‌ای از اعتبارات و خدمات پشتیبانی خود را به این سمت هدایت کرده است.

توجه به آمارها و برنامه‌های این نهاد در سال‌های اخیر نشان دهنده اهتمام جدی به مسئله اشتغال و تولید است، در سال جاری که از سوی رهبر معظم انقلاب سال «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شده مسوولان کمیته امداد هم برنامه‌هایی در این راستا و برای اشتغال و تولید خانوارهای تحت حمایت تدوین کرده‌اند.

اختصاص ۳۵ هزار میلیارد تومان برای اشتغال مددجویان در سال ۱۴۰۲

قائم مقام کمیته امداد کشور از تخصیص ۳۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال مددجویان خبر داد و گفت: خودکفایی و خروج مددجویان از حمایت امداد، مهمترین برنامه کمیته امداد در سال‌های اخیر است.

مصطفی خاکسار قهرودی به حمایت‌های فرهنگی، اجتماعی کمیته امداد برای پایداری و ثبات درآمد مددجویان اشاره کرد و افزود: اگر برای مددجو شغل ایجاد می‌شود، باید طی سالیان متعدد به او کمک و حمایت صورت گیرد و اگر به درآمد رسید ابتدا مستمری او قطع شود اما سایر حمایت‌ها باقی بماند تا به شرایط پایدارتری برسد و زمانی که به شرایط با ثباتی رسید، به صورت کامل از حمایت خارج شود.

وی با بیان اینکه کار اصلی کمیته امداد در حوزه اشتغال است، تاکید کرد: برای حوزه اشتغال ۱۴۰۲ مبلغ ۳۵ هزار میلیارد تومان اختصاص یافته است.

وی از ایجاد صندوق ضمانت اشتغال مددجویان خبر داد و گفت: اشتغال می‌تواند همه خدمات در کمیته امداد را به نتیجه درست و نقطه پایانی برساند.

ایجاد ۴۲۰ هزار فرصت شغلی توسط کمیته امداد در سال گذشته

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با اشاره به سیاست توانمندسازی خانوارهای تحت حمایت این نهاد می‌گوید: بر اساس بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال جاری، در حوزه اشتغال و خودکفایی باید توانمندسازی خانواده‌های معیشت بگیر دنبال شود و شغل باید به گونه‌ای ایحاد شود تا فرد پس از دو یا سه سال خودکفا شود.

مرتضی فیروزآبادی با تاکید بر مصوبات شورای عالی اشتغال، مبنی بر تکلیف ایجاد ۵۰۰ هزار شغل برای اقشار کم درآمدکمیته امداد از سال ۱۴۰۱ افزود: سال گذشته با ایجاد ۴۲۰ هزار فرصت شغلی توسط کمیته امداد، ۸۴ درصد برنامه‌ اشتغال مددجویان محقق شد.

وی افزود: پارسال در مجموع ۲۴ هزار میلیارد تومان از منابع مختلف جذب شد و به حوزه اشتغال اختصاص یافت که اتفاق مهمی است هم از جهت مقایسه نسبت به سال پیش از آن و هم در مقایسه با دستگاه‌های فعال در این زمینه، نشان از پیشرفت دارد.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ تعامل گسترده با دولت انجام شد که از جمله می‌توان به بحث صندوق ضمانت، پیگیری افزایش سقف تسهیلات، راه‌اندازی زنجیره وام، راه‌اندازی سامانه حیات و مهارت‌آموزی مددجویان اشاره کرد.

خودکفایی سه هزار خانوار تحت حمایت کمیته لرستان در سال ۱۴۰۲

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) لرستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از اهتمام ویژه به روند ایجاد اشتغال و خدمات خودکفایی به مددجویان در سالجاری خبر داد و افزود: روند اشتغال‌زایی به طور جدی دنبال می‌شود و با برنامه راه‌اندازی مشاغل نو و جدید و مشاغلی که هم بازار کار دارد و هم یک خدمت اجتماعی در سطح جامعه ایجاد می‌کند، پیش می‌رویم.

جلال شیخ پور با بیان اینکه هدف ایجاد اشتغال و حمایت‌های فنی پشتیبانی، آموزشی و ارائه تسهیلات توانمندسازی است، گفت: پارسال نزدیک به ۱۱ هزار و ۵۰۰ دوره آموزشی مهارت‌آموزی، انگیزشی، پایدارسازی مشاغل ایجاد شده از قبل برگزار کردیم که در این رابطه بیش از ۶ میلیارد تومان هزینه شده است.

مدیرکل کمیته امداد به سیاست خودکفایی و توانمندی مجریان اشتغال اشاره کرد و ادامه داد: پیش‌بینی ما این است که امسال بین ۲ تا سه هزار خانواده خودکفا در سطح استان داشته باشیم که از چرخه حمایتی امداد خارج می‌شوند و این برنامه شامل مددجویانی است که چند سال پیش تحت پوشش بوده و تسهیلاتی دریافت و مشاغلی ایجاد کردند و مشکل مسکن آنان نیز مرتفع شده و تقریبا نیازی به حمایت امداد ندارند در یک فرآیند کارشناسی شده از حمایت امداد خارج می شوند.

وی بیان کرد: خیلی از این افراد خودشان مایل به دریافت کمک نیستند، یعنی یک زمانی از امداد کم می‌گرفتند ولی امروز به آن کمک می‌کنند و مشاغلی راه‌اندازی کردند که چند نفر در کنار آن‌ها درامد زایی می‌کنند.

اجرای ۷۵۱ طرح اشتغالزا برای مددجویان کمیته امداد بروجرد

رییس کمیته امداد بروجرد در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: پارسال ۷۵۱ طرح خود اشتغال با اعتبار یک هزارو ۵۲ میلیارد ریال برای مددجویان تحت حمایت اجرا شده است، این طرح‌ها به صورت اشتغال خرد و خانوادگی اجرا شده که منابع آن از محل تسهیلات بانکی تبصره ۱۶ و اعتبارات داخلی امداد بوده است.

محمد پارسا با اعلام اینکه هدف پرداخت تسهیلات ایجاد اشتغال در بنگاه‌های زودبازده و توانمندی خانواده است، افزود: حمایت های جانبی از جمله مشاوره شغلی رایگان، آموزش فنی و حرفه‌ای، تامین مواد اولیه و بازاریابی به منظورپایداری مشاغل به مجریان تا چهارسال به صورت رایگان ارائه می‌شود.

وی با اشاره به افزایش سهمیه اعتبارات اشتغال در سال جاری گفت: سهیمه اعتبارات بانکی نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته و تمهیدات لازم از جمله امکان سنجی، نیاز سنجی اولیه، شناسایی، مشاوره شغلی تهیه طرح توجیهی، اولویت بندی انجام شده است و آمادگی لازم برای جذب اعتبارات وجود دارد.

یکی از راه‌های کاهش محرومیت و آسیب‌های اجتماعی توجه به ایجاد اشتغال و رونق تولید است، فراهم نمودن بسترهای تولید برای خانوارهای بی بضاعت از جمله اهداف کمیته امداد در توانمندسازی است که در سال‌های اخیر با تخصیص اعتبارات مناسب از منابع بانکی و داخلی این نهاد رشد مناسبی داشته و موفقیت‌های چشمگیری نصیب برخی از مددجویان کارآفرین شده است.

اما نگاه به آمارهای بیکاری جوانان جویای کار و عدم استقبال از فرصت های شغلی سنتی و نیازمند سرمایه اولیه اختلاف معنا داری با اعتبارات تخصیصی دارد از طرفی مشکلات عدیده ایی چون یافتن ضامن بانکی برای مددجویان زن سرپرست خانوار، تعدد بدهی‌های بانکی، ناکافی بودن منابع تسهیلات، دشواری بازپرداخت اقساط در ابتدای شروع کسب و کار، نداشتن بازار فروش برای برخی از مشاغل و هزینه‌های سنگین بیمه‌های حرفه‌ای و تامین اجتماعی می‌تواند مانع از شکوفایی اشتغال‌های زودبازده باشد که نیازمند توجه بیشتر مسوولان به ویژه به خانوارهای سرپرست زن و جوانان جویای کار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha