عبدالله معتمدی رییس دانشگاه علامه طباطبایی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره دستاوردهای سفر روسای دانشگاه های برتر ایران به روسیه توضیح داد: این ششمین نشست دانشگاه های برتر ایران با دانشگاه های برتر روسیه بود. سفر دانشگاه علامه طباطبایی به روسیه دو بخش داشت که یک بخش آن شرکت در این اجلاسیه بود که با دانشگاه های برتر انجام شد و بخش دیگر پیگیری تعاملاتی بود که با دانشگاه های مختلف روسیه داشتیم.
وی گفت: دانشگاه های روسیه گسترده ترین روابط را با دانشگاه علامه طباطبایی دارند. همچنین با دانشگاه مسکو، دانشگاه زبان شناسی مسکو، دانشگاه مالی، دانشگاه اوستیای شمالی، فدرال قفقاز شمالی، دانشگاه کازان، دانشگاه داغستان، دانشگاه چلیابینسک، مدرسه عالی اقتصاد و دانشگاه اورال جنوبی قرارداد و همکاری متقابل داریم.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: به جز این قرارداد و فعالیتهای مشترک، در زمینه پژوهشی نیز قراردادی ۱۳۰ هزار دلاری با «مرکز پژوهشی روسکی میر» روسیه منعقد کرده ایم.
معتمدی با بیان این مطلب که با دانشگاههای مختلف تبادل استاد و دانشجو داریم، ادامه داد: در این سفر با دانشجویان اعزامی خود در روسیه نشستی صمیمی همراه با ضیافت شام داشتم که نشست خوبی بود و نتایج خوبی هم به دنبال داشت.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: بر اساس تفاهم نامه ای که با دانشگاه روسیه داریم، به دانشجویانی که از دانشگاه علامه به این کشور اعزام می شوند، خوابگاه و آموزش رایگان ارائه می شود؛ بلیت رفت و برگشت این دانشجویان را دانشگاه علامه پرداخت می کند اما هزینه تغذیه با خود آنها است. در مقابل برای دانشجویان روسی هم که به ایران می آیند، همین اتفاق می افتد یعنی بلیت رفت و برگشت را دانشگاه آنها پرداخت می کند و ما در دانشگاه علامه به آنها خوابگاه و آموزش رایگان می دهیم و بقیه هزینه ها برعهده خودشان است.
وی افزود: بنابراین دانشگاه علامه طباطبایی ارتباط متقابلی با دانشگاه روسیه در رشته های زبان روسی و زبان فارسی و همچنین در رشته مطالعات منطقه ای دارد. علاوه بر این به دنبال این هستیم که زمینه ای برای رشته های دیگر فراهم می شود تا این برنامه محقق شود.
معتمدی در خصوص دانشجویان ایرانی که قرار است از بورسیه رشته مدیریت دانشگاه مسکو استفاده کنند، نیز توضیح داد: بر اساس بورسی که از روسیه دریافت کرده ایم، قرار است ۱۵ نفر از دانشجویان دانشگاه علامه برای رشته مدیریت معرفی شوند. اگر این برنامه به نتیجه برسد، به مدت سه سال به دانشجویان ما به طور رایگان بورس می دهند و به این ترتیب یک سال زبان روسی می خوانند و دو سال هم در رشته تخصصی خود تحصیل می کنند.
رییس دانشگاه علامه با بیان اینکه زمینه های همکاری علمی ایران با روسیه بسیار گسترده است، افزود: در رفت و آمدهایی که به این کشور داریم، همچنین با استفاده از فضای مجازی به دنبال این هستیم که روابط گسترده تر شود البته آنها هم خیلی علاقمند هستند که از ظرفیت دانشگاه های ایران استفاده کنند.
وی یادآور شد: در بعضی از رشته ها مانند رشته معارف اسلامی روسها ابراز علاقه کرده اند که به آنها کمک کنیم. در رشته زبان فارسی که به طریق اولی نیازمند کمک هستند. در رشته های بانکی- مالی، علاقمند هستند که ارتباطات مشترک داشته باشیم و در رشته های روانشناسی که زمینههای مشترکی وجود دارد که در آینده دنبال خواهیم کرد.
معتمدی درباره تفاهم نامه های امضاشده در روسیه گفت: در همان اجلاسیه چهار تفاهم نامه جدید با چهار دانشگاه منعقد کرده و همچنین قراردادهای قبلی که با دانشگاه های دیگر داشتیم را تمدید کردیم. البته این تفاهم نامه ها کلی است و در زمینه تبادل استاد و دانشجو است.
با چین ارتباطات خوبی داریم
وی درباره همکاری عملی با کشورهای دیگر مانند چین هم گفت: از تعدادی روسای دانشگاه های چین دعوت کرده ام که قرار است به ایران بیایند. همچنین با سفیر چین در این زمینه قرار ملاقاتی دارم.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه با کشور چین ارتباطات خوبی داریم، اظهار داشت: قرار است که چین یک کتابخانه در دانشگاه علامه دایر و تجهیز کند که آثار چینی و کتاب های چینی در اختیار دانشجویان قرار داده شود.
معتمدی همچنین گفت: هم اکنون نیز رشته زبان چینی در دانشگاه علامه تدریس می شود و علاقه مند هستیم که از استادان چینی برای تدریس زبان چینی استفاده کنیم.
به گزارش ایرنا، ششمین اجلاس روسای دانشگاههای برتر ایران و روسیه پنجشنبه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۲ با سخنرانی ویکتور سادوونیچی رئیس دانشگاه لومونوسف مسکو و سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران و رئیس اجلاس روسای دانشگاههای برتر کشور در دانشگاه لومونوسف مسکو برگزار شد.
نشستهایی با موضوع بررسی جنبههای فرهنگی، همکاری بین دانشگاههای ایران و روسیه و اشتراکگذاری تجربههای پروژههای تحقیقاتی ایران و روسیه در زمینه علوم طبیعی و حوزه خزر در این اجلاس برگزار شد.
این اجلاس با هدف گسترش و تعمیق همکاریهای بینالمللی در حوزههای علمی، پژوهشی و دانشگاهی بین دو کشور برنامه ریزی شده و دبیرخانه این اجلاس از سال ۱۳۹۴ در دانشگاه تهران راهاندازی شده است.
نظر شما