حضور منطقه آزاد قشم با ۵۰ بسته آماده سرمایه‌ گذاری در نمایشگاه ایران اکسپو

قشم - ایرنا - معاون اقتصادی و سرمایه‌ گذاری سازمان منطقه آزاد قشم گفت: این منطقه با ۵۰ بسته آماده سرمایه‌ گذاری برای ارایه به فعالان اقتصادی علاقه‌ مند در پنجمین نمایشگاه بین المللی توانمندی‌ های صادراتی ایران (اکسپو ۲۰۲۳) حضور دارد.  

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین‌ الملل سازمان منطقه آزاد قشم، مختار گرشاسبی اظهار کرد: این ۵۰ طرح با در نظر گرفتن مزیت‌ های موجود در حوزه‌ های گردشگری، اقتصادی و زیرساختی برای معرفی به سرمایه‌ گذاران علاقه‌ مند به حضور در جزیره قشم آماده‌ شده است.

وی حضور در پنجمین نمایشگاه توانمندی‌ های صادراتی جمهوری اسلامی ایران با عنوان اکسپو ۲۰۲۳ ایران را فرصتی برای معرفی ظرفیت های ویژه موجود در این مناطق دانست و افزود: با افزایش سرمایه‌گذاری‌ های داخلی و خارجی در مناطق آزاد، این مناطق می‌ توانند نقش عمده‌ ای در محقق سازی شعار سال که به فرموده مقام معظم رهبری، "مهار تورم و رشد تولید" است، ایفا کنند.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به رقم سرمایه‌ گذاری در این ۵۰ طرح ادامه داد: در این بسته‌ های آماده به ارزش ۶۷۰ هزار میلیارد ریال، علاوه بر جانمایی، بخش‌ هایی از روندهای اداری مربوط به اخذ مجوزهای لازم از سایر دستگاه‌ ها را گذرانده و بدون ذکر نام سرمایه‌ گذار و مالک پروژه است که پس از ارزیابی‌ های لازم و تایید توان مالی افراد، قابل‌ واگذاری است.

گرشاسبی از فعالان اقتصادی سراسر کشور دعوت کرد تا با بازدید از این نمایشگاه و غرفه‌ های اختصاصی مناطق آزاد، با ظرفیت‌ ها و فرصت‌ های سرمایه‌ گذاری در این مناطق کلیدی کشور آشنا شده و در توسعه اقتصادی این سرزمین نقش‌ آفرینی کنند.

به گزارش ایرنا، پنجمین نمایشگاه توانمندی‌ های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو۲۰۲۳) از تاریخ ۱۷ تا ۲۰ اردیبهشت سال ۱۴۰۲ در ۱۲ بخش تخصصی برگزار می‌شود.

این‌ نمایشگاه با حضور بیش از ۷۰۰ شرکت در فضایی بالغ بر ۵۰ هزار متر مربع در ۱۵ سالن نمایشگاهی، با میزبانی ۷۰ هیات تجاری و دولتی مشتمل بر بیش از هزار و دویست تاجر و مقام دولتی از سراسر دنیا با هدف ایجاد بازارهای صادراتی جهانی با تمرکز بر شرق آسیا، اوراسیا، آفریقا و آمریکای لاتین و تنوع بخشی به کالاهای صادراتی کشور (خاصه دانش بنیان و نیز دارای ارزش افزوده بیشتر) جهت افزایش ضریب تاب آوری اقتصادی کشور برگزار می‌ شود.

منطقه آزاد قشم در غرفه شماره هفت سالن ۳۸A پنجمین نمایشگاه توانمندی‌ های صادراتی جمهوری اسلامی ایران پذیرای حضور سرمایه‌ گذاران و بازدیدکنندگان علاقه‌ مند است.

جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌ های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از راهبردی‌ ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.

از سوی دیگر، ویژگی‌ های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌ شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌ های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌ بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌ های انرژی است.

دسترسی به بازار گسترده سرزمین اصلی، کشورهای همسایه و کشورهای خاورمیانه و وجود ۱۷ میدان نفتی و گازی در کنار دسترسی به آب‌ های بین‌ المللی، قشم را به محل مناسبی برای سرمایه‌ گذاری در حوزه نفت گاز، پتروشیمی و انرژی تبدیل کرده است.

جزیره قشم خود دارای ۲ میدان گازی مستقل (گورزین و سلخ) است که علاوه بر این دو میدان راهبردی انرژی، این جزیره در مرکز میدان های گازی دریایی دیگری نظیر هنگام، صالح، سلمان، سیری و غیره قرار دارد و می تواند در برنامه ریزی وزارت نفت برای بهره‌ برداری از این میادین، یک پایگاه زمینی استثنایی به لحاظ دسترسی بدون واسطه آن به راه های آبی بین المللی وجود تاسیسات بندری بزرگ نظیر بندر بین المللی کاوه (با قابلیت پهلو دهی کشتی های رده پاناماکس و یا نفتکش ها) به شمار آید.

جزیره قشم، با داشتن گاز طبیعی می‌ تواند پذیرای احداث پروژه‌ های چون «ایجاد صنایع متکی به انرژی، نظیر کارخانه‌ GTL(تهیه سوخت های میان تقطیری همچون نفت، بنزین هواپیما و گازوئیل از گاز طبیعی) واحدهای تولید گاز مایع (LNG)، تولید آهن اسفنجی (HBI)، واحدهای تولید فرو آلیاژها، تولید آلومینیوم، واحدهای فرآوری مواد کانی غیر فلزی نظیر کلینکر، بی کربنات سدیم، احداث نیروگاه ها برای تولید برق مورد نیاز جزیره و استانهای جنوب شرقی کشور و نظایر آنها باشد.

همچنین این جزیره می تواند محل ایجاد صنایع شیمیایی و پتروشیمی گاز نظیر، DME، MTBE، اولفین ها و مشتقات آن، آروماتیک ها و مشتقات آن و دهها صنعت مصرفی پایین‌ دستی؛ نظیر پلاستیک های صنعتی، الیاف مصنوعی، شوینده ها، فیلم، روغن ها و واکس های صنعتی، حلال ها و نظایر آن باشد.

علاوه بر امکان ایجاد صنایع انرژی بر، صنایع شیمیایی و پتروشیمی گاز و ده‌ها صنعت مصرفی پایین‌ دستی، جزیره قشم می‌ تواند به پایگاهی برای فعالیت‌ های نفتی و تامین خدمات جانبی این صنعت تبدیل شود که قرار گرفتن در موقعیت ژئواکونومیک و ژئو استراتژیک و وجود مزیت های طبیعی جزیره، چنین امکانی را برای آن فراهم آورده است.

ایجاد ترمینال، مخازن و انبار های نفتی در ساحل شمالی جزیره یکی از این امکانات است. ایجاد این ترمینال و تاسیسات پشتیبانی کننده آن، می‌ تواند مرکزیتی برای سو آپ نفت و ذخیره‌ سازی بنزین و گازوئیل مورد نیاز کشور به شمار آید.

امکان دیگر، احداث کارگاه ها و سایت های لجستیکی و پشتیبانی برای تامین قطعات و خدمات مورد نیاز صنعت نفت و گاز کشور است. احداث کارگاه های لوله سازی برای انتقال نفت و گاز، ایجاد واحدهای تولید سازه ها و سکوهای نفتی، قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت نظیر شیرآلات و والوهای صنعتی و چندین فرآورده دیگر از زمره این کارگاه‌ ها و سایت‌های لجستیکی و خدماتی محسوب می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha